Göbekli bir insanin mekik cekmesi hakkinda ne dusunuyorsunuz?

Mekikten çok daha faydalı karın hareketleri var misal statik duruşlar. Göbekli insanın zayıflardan daha fazla karın ve low back çalışması lazım bence çünkü öndeki ağırlığı taşımak zor bir iş bende de var oradan biliyorum :)

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mekikten çok daha faydalı karın hareketleri var misal statik duruşlar. Göbekli insanın zayıflardan daha fazla karın ve low back çalışması lazım bence çünkü öndeki ağırlığı taşımak zor bir iş bende de var oradan biliyorum :)

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
vücutta karında biriken fazla suyu az da olsa attığı söylentileri de var bazı karın hareketlerinin ben de yapıyorum karın bende de var biraz göbek ama altyapıyı kurmak lazım. :)

Vakit kaybi degil fakat mekik benim dusuncem olarak sakatlanmaya en musait hareket. Insan ister istemez formunu bozabilir, aniden kendine one atmak saglikta sikinti cikartabilir. Onun yerine crunch en mantiklisi. Ulairenin dusuncesine katilmakla birlikte low back kismini asla es gecme, yapabiliyorsan deadlift yoksa hyperextension. Keza kendi nazarimda vucuttaki en estetik yer sirttan inen cift cizgidir :D

Vakit kaybı.
Genelde erkeklerde en son gobek gider.
Mekik yerine kardioya yonel.
Gobekliyken mekik yaparsan Hafif karin kaslarin siser dahada gobekli gorunursun

Kemiksiz bir bölge olduğu icin omuz bacak vs nazaran kan dolaşımı daha az, dozunda bir şekilde kesinlikle karin çalışmayı ihmal etmeyin.. hatta her antrenman sonuna 2-3 hareket max tekrar eklemenizi tavsiye ederim.

Neden vakit kaybı olsun ki?
Tamam göbeğini eritmeyecek fakat karın kaslarını büyütecek, sertleştirecek. Yarın bir gün zayıfladığında karın kaslarını göreceksin.
Önce kilo verip sonra mekik çekmektense kilo verirken programda bulundurmak en mantıklısı..

Back
Yukarı