gögüs ve omuz

Öncelikle selamün aleyküm siteye yeni kayit oldum.VG ye daha yeni başladim 1,5 ay olucak.Bilgi amaçlı soruyorum.Sol göğüsüm sag göğüsüme göre daha küçük ve şekilsiz duruyor.Sizce bu normal mi daha yeni başladığım için yoksa bir tarafa daha fazla ağırlık koymam lazim mı yol gösterirseniz çok iyi olur.

Kas eşitsizliği genel olarak yaşanılan bir durumdur.Sol kol ile sağ kol arasında yarım veya 1 cm ölçü farkı gibi..Fakat küçük hacim farkları performansa olumsuz bir etki etmeyecektir.Estetik olarak çok kötü bir görüntü olduğunu düşünüyorsanız veya ağırlık kaldırırken dengesizlik yaratıyorsa zayıf olan bölgenizi bir tık daha ağır çalışıp eşitsizliği gidermeyi deneyebilirsiniz.

Ben başladığımda kollarım arasında 2cm fark vardı ikisinide sürekli aynı ağırlıkla çalıştırdım büyük olan plato(duraklama dönemine girdiğinde) diğer gelişerek aynı şekilde 1ay devam ettim sonuçta aralarındaki fark şuan 0,3cm.Bu güzel bir yöntem mi bilemem fakat bu yönde tecrübem oldu.

Ben şahsen ağırlıkları farklı koymanızı veya bir tarafı çalıştırıp öbür tarafı durdurmanızı önermem. Ağırlık farkları dengenizi bozabilir, hafif ağırlık gelişiminizi yavaşlatabilir. Dengeli bir şekilde yapabildiğiniz ağırlıklarda devam ederseniz yavas yavas bu aranın kapanacağını düşünüyorum.

Back
Yukarı