Görünüşüm zayıf ama güçlüyüm?

Merhabalar 15 yaşında 1.76 boyunda 72 kilo bir erkeğim. 4 Ay Body yapıp bıraktım. Benim dış görünüşüm kaslı değil, Hatta göbeğim bile var. Bicepsim 33cm. Ama benim anlam veremediğim bir husus var. Spor yaptığım zamanların sonuna doğru güç denemeleri yapıyordum. Başta da belirttiğim gibi bicepslerim küçük. Bir gün gücümü test ettim 2 set hafif çalıştıktan sonra Toplamda 45 kilo barbell curl yapmayı denedim. Kesinlikle nizami yapmam benim için çok önemliydi yoksa kendimi kandırırdım yanımda hocam da vardı zaten. İdeal ağırlığımı bulmak için yapıyorduk bu denemeyi. Biraz zorlanarak yardımsız 8 Tekrar çıkarttım. Hocam da bunu görünce anlam veremedi ve çok ilginç olduğunu söyledi. Ben bunu arkadaşlarıma anlatınca o kollarla 20 kilo bile kaldıramazsın falan diyorlar. Bilek güreşinde de aynı şekilde zayıf gözüküyorum ama görüşüme göre aşırı güçlü olduğumu söylüyorlar. Hikayem bu şekilde. Benim neden kütlem az gözüküyor ama gücüm fazla? Yanıtlarsınız sevinirim.

Pardon yanlış gördüm demek. 33cm ise büyük değil ama küçükde sayılmaz. Kaldırdığın ağırlık ise tabi ki ölçülere göre baya iyi. Hatta bu yaşta yeni birisi için o kol ölçüsünde o ağırlığı kaldırabileceğine inanmak bile zor :) Ağırlıkta hata yoksa da kol kasların genetik olarak iyiymiş demektir :D

Pardon yanlış gördüm demek. 33cm ise büyük değil ama küçükde sayılmaz. Kaldırdığın ağırlık ise tabi ki ölçülere göre baya iyi. Hatta bu yaşta yeni birisi için o kol ölçüsünde o ağırlığı kaldırabileceğine inanmak bile zor :) Ağırlıkta hata yoksa da kol kasların genetik olarak iyiymiş demektir :D
Evet insanlara inandırmak için 40 takla atıyorum. Peki genetik olarak iyiymişten kastınız nedir? Ne bileyim lif sayısı falan mı?

ne kadar genetiğin iyi olursa olsun 45 kg (22.5x2) dumbbel curl yapmak hele 33 cm kollarla 8 tekrar nizami olması çok güç. kol hariç tüm kas gruplarını kullanıyor bile olabilirsin. sakatlanmanı istemeyiz. ciddiysen iyi genetiğin var demektir. yine de çok ağır girme. kontrollü ilerle. başkalarına kendini kanıtlamak için riskli işlere bulaşma bence. bende o yollardan gectim :/

Back
Yukarı