Göz altı Yağ bezecikleri neden çıkar ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 0nd3r
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

0nd3r

Üye
ergenliğe girdigimden beri tek tükde olsa çıkıyolar neden oldugunu bilmiyorum çevremdekiler fazla yaglı yemekten falan diyolar ama çok yaglı seylerde yemiyorum bu bezecikler sağlıgımı etkiler mi yoksa ergenlik sivilceleriyle gider mi ? Not: Sadece göz altında cıkıyo.

Bende de az da olsa biraz çıkmıştı. Dermatolog bir doktora sordum yüksek kolesteroldan oluyor kendiliğinden kaybolmaz dedi. Tek müdahale yönteminin hastane ortamında yapılacak basit bir plastik cerrahi operasyon dedi. Fazla değilse ve doktor doğruysa sanırım yapacak en iyi şey kolesterolü kontrol altına almak.

bendede aynı sorun var ve kolestrol konusunda kan ölçümü ve idrar tahlili yaptırdım.sonuçlar negatif.yani kolestrol yok ama göz altlarında yağ bezecikleri var....?

göz altı yağ kesecikleri (xhantelesma) ciltaltı dokuya yağ depolanmasıyla karakterize bir bozukluk. kolesterol hastalarında daha sık görülmekle beraber kolesterol normalken de çıkabilmekte. ancak günümüzde sebebi tam ortaya konmuş değil. sebebi belli olmadığı için tekrarlama görülebiliyor. ama bazı hastalar da ise ameliyattan sonra tekrar etmemekte.
medikal tedavisi yok. tek geçerli yöntem lokal anestezi altında dokunun çıkartılması. çok büyümeden yapıldığında neredeyse ağrısız ve izsiz şekilde iyileşen bir ameliyat.

ameliyat mı olucaz şimdi (: Şu ergenlik dönemini atlatalım 3-5 tane bisi var gecmes ve çoğalırsa en son çare ameliyat saol bilgilendirmen için

ameliyat kararı kişinin kendisine ait. 2mm olup aldıran var. ama 3 cm olup ta kafaya takmayan var. kişinin olayı nasıl gördüğüyle alakalı. kansere falan dönmediği ve göz fonksiyonlarını bozmadığı için alınması için bir zorunluluk yok. tamamen kozmetik amaçlı bir ameliyat.

benimde tam gözbebeğimin yanında çıkmıştı.3 tane küçücük yağ bezecikleri.Gün geçtikçe kendini belli etmeye başladı.Akabinde doktora gittim.Lokal anestezi yaptı.80 lira mı ne masraf yapmıştım küçücük şeyler için:D

Back
Yukarı