Güçlüyüm diyebilmek için ?

Bir saatte en fazla şınav çeken kişi, Kanadalı Roy Berger. Berger, 1998'de hiç durmadan 3.416 şınav çekmiş.

3.416 size fazla geldiyse, tek kolla rekor kırmayı deneyebilirsiniz. Ama önünüzde 2001'de tek kolla bir dakikada 120 şınav çeken Yvan de Weber gibi esaslı bir rakip var.

Bu da olmadıysa elinizin tersiyle şınav çekmeyi deneyebilirsiniz. Bu alandaki en büyük rakip, 2002'de bir saatte 1.584 şınav çeken Amerikalı Kevin Jefferson.

Bir saatte en fazla mekik çeken kişi bir Arjantinli. Guillermo Subiela, 2002'de bir saatte 5.633 mekik çekmiş

Erkeklerde en fazla madalyaya sahip halterci, 1985-86, 1988-89 ve 1991-96 arasında 10 madalya kazanan Naim Süleymanoğlu. Naim Süleymanoğlu, en genç yaşta altın madalya alan halterci aynı zamanda.

Dünya rekoru Stephen Hyland (UK)´e ait. 1 Saatte (bu bir saat icinde ara verdi) tam 701 tekrar yapmis :badgrin:
12 saatte ayni kisi 2,222 tekrar yapmis.
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/chin-ups-rekorunuz-t3421.html

http://www.cur-cuna.com/tr/spor/spor0025.html (devamı için)

guc sınav mekık barfıks sayısına gore olursa bunların yanında herkez gücsüz kalır:)

Son düzenleme:
20 barfiks 100şınav çekebilen biri bana göre güçlüdür. Güçlüyüm diyen biri bench presste kendi ağırlığını rahatlıkla kaldırabilmeli diye okumuştum.

Bir insanın kendine güçlü diyebilmesi şınavla-barfiksle belli olmaz.1.90 boyunda 60 kg birisi vücudunda hiç yağ olmamasından dolayı 100 şınav 25 barfixi rahat çekebilir.Siz bu kişiye güçlü diyebilir misiniz?

kafanı bacaklarının arasına alırsan çok güçlü olursun
ya ne diyelim bekliyorsun Cabarov çok güzel bi ironi yapmış onu bile anlamamışsın
tamam sen herkülsün dünyanın en güçlü adamısın desek nolucak

Aletsiz çalışmalar dayanıklılığı test etmek için kullanılabilinir ki kamu, üniversite, emniyet, ordu kadrolarına girerken söz konusu fiziksel testler de bu kapsamdadır. Güç içinse aletli çalışmalar test etmek için kullanılabilinir. Squat, bench press, deadlift performanslarınızı kaldığınız ağırlık/sizin ağırlığınız kapsamında takip edebilirsiniz.

En güçlü değil de dayanıklılığı çok olan insanlar kuvvetlidir aynı zamanda mesela şınav, barfiks, mekikte durmadan uzun süre tekrarlar yapmak dayanıklılığın göstergesidir. Askerler bu yüzden yaparlar yoksa dumbell kaldırırlardı.

Önce güç nedir onu bilmek gerek.Birim zamandaki maximum kuvvet(Fizikteki tanımı) diyelim güç için.Yani zamana bağlı 1 sn de veya birim zamanda yaptığımız etki.O zaman güç tek seferde yapılandır.En şiddetli yumruk gibi.Veya en fazla bench press yapabilmek gibi tek tekrard****uvvet dersen işe kondüsyon vs girer.Kuvvetli adam 1 saat hiç durmadan kum torbasına vurabilir.Güçlü adamsa en sert vurandır.O zaman kaç şınav ve barfiks çektiğin güç değil kuvvetin belirtisidir,dayanıklılığın.20 barfiks çektiğini iddaa edenler var.Her hafta halka açık alanda spor yerlerine giderim(Sahilde oturuyorum) ve 2 saat duruyorsam 15 kişi barfiks çekiyosa,bunların gerçekte 2 tanesi doğru dürüst çekiyor.Yani barfiks çekiyorsunuz da bu gerçekten barfiks mi?Gerçekten barfiksse 20 oldukça iyi bir rakam.Şınav konusunda da 100 çok iyi bir rakam.Siz 20 barfiks 100 şınav çektiyseniz kuvvetlisiniz,güçlü değil.Gelelim bench press işine.Kendi ağırlığının 2 katı kadar bench yapan pek adam yok diye biliyorum.Biri sanırım Buruşliydi ve 65 kilo olmasına rağmen 130 kilo kaldırıyordu.Eğer kendi ağırlığını kaldırmak meziyet olsa ben çok güçlüyüm.Kendi ağırlığımı değil ama(73 kiloyum) 65 kiloyu 4*20 kaldırabiliyorum hemde 5 ay idmansız halimle.Bunları bırakın güç flan Allah vergisi şeyler ve boş muhabbetler.Siz kendi kapasiteniz doğrultusunda en güzel ve mükemmel vücudu yapmaya çalışın zaten bu hiç kolay olmayacaktır.Hem zaten güç vs bunlar izafi şeyler.

Çok sayıda şınav falan yapabiliyosa dayanıklığı çoktur uzun süre yumruk atar ama bench pressi çok yüksek kiloda yapıyosa 200kg mesela bi yumrukta yamultabilir. Onun için bodyguardları bodycilerden seçiyolar.

Back
Yukarı