Günde 600 Kalori Almak

Selamlar,
170 boyunda 65 kiloyum. Fazlasıyla bir göbeğim var. Bu göbeğimden kurtulmak için fitness'a yazıldım. Bunun yanındada yediklerime dikkat ediyorum.

Yediklerimi hesapladığımda 600 kalori civarı çıkıyor. Sizce beslenmem doğru mu?

Bugün yediklerim;
Sabah: 3 yumurta beyazı, 1 yumurta sarısı
Öğlen: Makarna, Tam yağlı yoğurt
Akşam: Tavuk Sote, Az bir şey Makarna

Sabahları ve Akşamları protein ağırlıklı, Öğlenleri de fazla olmamak kaydıyla karb tüketmeye çalışıyorum. Bu yöntemim ne kadar doğru?

Çok yanlış ve tehlikeli. Şok diyet denilen tarzda bir liste olmuş uzun süre devam edersen ciddi hastalıklara sebebiyet verebilir.

Kalori hesabını da gözden geçir derim. Yanlış gibi geldi.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çok yanlış ve tehlikeli. Şok diyet denilen tarzda bir liste olmuş uzun süre devam edersen ciddi hastalıklara sebebiyet verebilir.

Kalori hesabını da gözden geçir derim. Yanlış gibi geldi.

Bende öyle olmasından korkuyorum. Şuanki öğünler ile aç kaldığım olmuyor. Kendimi tok hissediyorum. O yüzden daha fazla yemem gerekmiyormuş gibi hissediyorum. Zaten önceden de fazla yemiyordum sadece gece yemem ve ekmek tüketmem göbek yapmıştı. Şimdi ikisini de bıraktım. Öğünlerimi de protein ağırlıklı yaptım.

Kalori hesabını telefondaki uygulamalar ile yapıyorum. Sizce az mı hesaplamışım yoksa çok mu? Uygulamaya göre daha tüketmem gereken 1100 kalori daha var.

Beslenme için ciddi yardıma ihtiyacım var. Antreman hocam beslenme konusunda yardımcı olmuyor. O yüzden ne yapacağım konusunda kararsızım. Forumdan birisinin tavsiyesini bekliyorum.

Sende büyük ihtimalle skinny fat dediğimiz olay var yağ oranın fazla kilon fazla değil boyuna göre

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Günlük alman gereken kalori miktarını 300 500 altında kalman kilo vermen için yeterli olacaktır ve Spor yapmıyorsan başlamalısın

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

zaten kilo boy oranın zayıf ki senin 170 için 70kg idealdir.
Sende büyük ihtimalle skinny fat dediğimiz olay var yağ oranın fazla kilon fazla değil boyuna göre

Peki hem kilomu koruyup hem de göbekten kurtulmam mümkün müdür? Bunun için nasıl bir yol izlemeliyim? Beslenmemi buna göre nasıl düzeltmeliyim?
Fitness'a gidiyorum. Daha 2 gün oldu. Hoca sadece cardio çalıştırıyor. Hiç ağırlık çalışmadım. Peki cardio çalışmam doğru mu? Göbek için nasıl bir çalışma yapabilirim?

Eğer maratoncu gibi görünmek istersen kardiyoya devam. Ama yok ben 100m koşucusu gibi olacam dersen ozaman ağırlık ve uygun beslenme.

Eğer maratoncu gibi görünmek istersen kardiyoya devam. Ama yok ben 100m koşucusu gibi olacam dersen ozaman ağırlık ve uygun beslenme.

Güzel bir karşılaştırma oldu. Benimde zayıf olmak gibi bir amacım yok sadece göbekten kurtulmak istiyorum. Göbek için nasıl bir ağırlık çalışabilirim? Kardiyoyu tamamen bırakmalı mıyım?

Göbeğin çözümü sadece çalışma değil aslında daha çok beslenme ile ilgili. Daha önceden bir çalışma geçmişin yoksa full body sistemi tavsiye ederim. Forumda full body çalışma iskeleti gibi bir konu var onu incele.

kaloriyi yanlış hesapladığını düşünüyorum 600 değildir. mutfak terazisi alarak yediklerini tartabilir diyetkolik, fatsecret gibi sitelerden yiyceğinin gramına göre kalori değerini öğrenebilirsin, daha sağlıklı olacaktır. 600 kaloriyle tok kalamazsın.

Selamlar,
170 boyunda 65 kiloyum. Fazlasıyla bir göbeğim var. Bu göbeğimden kurtulmak için fitness'a yazıldım. Bunun yanındada yediklerime dikkat ediyorum.

Yediklerimi hesapladığımda 600 kalori civarı çıkıyor. Sizce beslenmem doğru mu?

Bugün yediklerim;
Sabah: 3 yumurta beyazı, 1 yumurta sarısı
Öğlen: Makarna, Tam yağlı yoğurt
Akşam: Tavuk Sote, Az bir şey Makarna

Sabahları ve Akşamları protein ağırlıklı, Öğlenleri de fazla olmamak kaydıyla karb tüketmeye çalışıyorum. Bu yöntemim ne kadar doğru?

Yediklerin çok dengesiz bir beslenme. Pazartesi bir kan tahlili vermeni öneriyorum. Vücudunda elektrolit dengesizliği olabilir. Ayrıca yaşınızıda yazmamışsınız. İrritabl bağırsak sendrpmuda olabilir. Boy ve kilonuz gayet uygun. Bunda bir anormallik var

Yediklerin çok dengesiz bir beslenme. Pazartesi bir kan tahlili vermeni öneriyorum. Vücudunda elektrolit dengesizliği olabilir. Ayrıca yaşınızıda yazmamışsınız. İrritabl bağırsak sendrpmuda olabilir. Boy ve kilonuz gayet uygun. Bunda bir anormallik var

19 yaşındayım. Kan tahlili yaptırmıştım. Sadece vitamin eksikliği çıkmıştı. Bağırsaklarımda bir problem olduğunu bende düşünüyorum ama hiç baktırmadım. Hamur işi vs yiyemiyorum mesela. Bağırsaklarımda gazlar sıkışmış gibi oluyor. Kendiliğinden sesler geliyor. Şimdi siz böyle yazınca bende şüphelendim. Göbeğin çıkması da ani olmuştu. Sanki 1 günde çıktı gibi. Ama bununla bir ilgisi var mıdır bilmiyorum. zaten kötü besleniyordum ve geceleri sürekli yemek yiyordum. Çıkması normal gibi.

Şimdi kendimi düzene sokmama rağmen dediğiniz gibi yinede beslenmem kötü. Kaç gündür araştırmama rağmen hala nasıl beslenmem gerektiğini bilmiyorum.

Kan tahlillerinde normalse ben sorunu anlamış gibiyim. Bağırsakların tembelleşmiş. Kötü beslendiğini söylemişsin bunu bana biraz daha açarsan sana tavsiyelerde bulunabilirim. Şimdilik şunları söylüyorum. D vitamini açısından bol bol roka veya kuzey denizindeki balıklardan yemelisin. MUTLAKA hekiminle görüşüp onun tavsiye ettiği omega-3 takviyesi alabilirsin (Lütfen kafana göre omega-3 takviyesi alma). Makarnayı 2 öğüne sığdırman iyi olmamış. Hatta makarna yerine tahıllı ekmek yemen daha iyi olur. Çünkü makarna gibi nişastalı işlem görmüş besinler bağırsakları tembelleştirir. Lifli gıda tüket. Lifli gıdalar tuvalete çıkmayı çok kolaylaştırır. Ve günde akşam yatmadan 2,5-3 saat öne 1 porsiyon meyve ve 1 bardak yarım yağlı süt içmen yararlı olur. Meyveleri sert meyveler yerine yumuşak meyve tercih etmen daha çok lif almanı sağlar. Ve kabuklarını soymadan ye bunları. O beslenme listesinide at bence hiç uygulama. Geçmiş olsun.

Back
Yukarı