Aytacdirek
Üye
Selamlar arkadaşlar, yaklaşık 8 aydır programlı ve aksatmadan vücut geliştirme antrenmanı yapıyorum. Yaşım 46 ve vücudum 8 ay öncesine gere belirgin olarak şekillendi diyebilirim. Her gün bir bölge esasına dayalı antrenmanlarımı haftada 6 gün olacak şekilde uapıyorum. Günde 8 hareket ve her bir hareket 4 set 14 tekrar şeklinde. Benim sorunum şu; salonda 8 ay öncesine göre hayal bile edemediğim ağırlıklarla 4X14 set/tekrar yapan ben, günlük yaşantımda, mesela arabanın bagajından 18 kg.lık damacana suyu eve çıkartırken zorlanıyorum. Yani o damacanayı tutarken kullandığım tüm kaslarım ağrıyor. 19 kilo ağırlığındaki kızımı kucağıma aldığımda biseps ve ön kol kaslarım aürıyor. Oysa ki görüntüm (abartıyorum burada tabii ki) Fiat Uno'yu arka tampon altından tutup kaldıracak gibi fakat gündelik hayatımda bir güç kaybı ve sürekli devam eden kaz ağrısı durumum var. Beslenmeme dikkat ediyorum, asla öğün atlamıyorum, protein alım miktarımı sürekli kontrol ediyor ve protein tozu da kullanıyorum. Bu bağlamda bir sorunum olduğunu düşünmüyorum açıkcası. Sizce haftada 6 gün antrenman fazla mı geliyor vücuduma. Fikirleriniz benim için çnemli. Teşekkürler.