Günlük 58-164

@sthammer senin postunda gördükten sonra denedim, bunca yıldır kullandığım fitday'i bıraktırdı bana. Çiçek gibi uygulama yapmış adamlar.

Ahhhh, bu konu benim yağ yakımımı sabote ediyor. Köfteler sulu sulu çok fena gözüktü gözüme :/
Günde kaç gram yağ almanız lazım? O günkü toplam yağ 70gramdı, çok değil sanki, aslında ben çok iyi kilo vermem için günde 30gr almam lazım, ama şimdilik benim için imkansız gözüküyor, hem çok düşük yağ alımı hormon dengemi bozar diye düşünüyorum. Kadınlarda özellikle çok düşük yağ oranı hormon sorunlarına yol açıyor diye okudum, benim yağ oranım geçen yaz 23%'ü, çok düşük değil, yine de yavaş kilo verme taraftarıyım ben.

Günde kaç gram yağ almanız lazım? O günkü toplam yağ 70gramdı, çok değil sanki, aslında ben çok iyi kilo vermem için günde 30gr almam lazım, ama şimdilik benim için imkansız gözüküyor, hem çok düşük yağ alımı hormon dengemi bozar diye düşünüyorum. Kadınlarda özellikle çok düşük yağ oranı hormon sorunlarına yol açıyor diye okudum, benim yağ oranım geçen yaz 23%'ü, çok düşük değil, yine de yavaş kilo verme taraftarıyım ben.
Aynı düşüncedeyiz, yağ alımımda hiç kısıtlama yapmam. Bu hem sağlık açısından gerekli, hem de yağlar karbonhidratlardan daha uzun süre tok tutuyorlar. Bir de yağsız yemeklerin hiç tadı olmuyor, yediklerimin tadını sevmezsem o diyeti sürdüremem ben. O yüzden gayet gider kebabımı yerim, kalori miktarını yanındaki ekmekten azaltırım.
Günlük yağ alım ihtiyacı çok da gramı gramına belirlenip üzerinde uzlaşılmış değil ama 30 gr sizin için muhtemelen iyidir. Ben de 50'nin altına düşmüyorum, 100'e kadar çıktığım da oluyor. Zaten özellikle yağsız yemeye uğraşmayınca, göğüs haşlamalara, yağsız pilavlara gömülmeyince yağ ihtiyacı otomatikman karşılanmış oluyor. Balık yemediğim günler balık yağı kapsülü de alıyorum. Mucize yaratmasa da muhtemelen yardımcı oluyordur.

Bu yemekler benim için yağın en kısıtlanmış hali, kisitlamasam kuyruk yağı, tavuk derisi, sakatat da yiyebilirim:) yağ hassas noktam. :D Tatlı aramam.

GT-S7562 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kahvaltı
Light beyaz peynir
Domates, salatalık
Kepek ekmek
Sade neskafe
duteryre.jpg

Öğle yemeği
İzgara tavuk
Salata (yağsız)
Yarım yağlı yoğurt
Kivi
5y7e6y7y.jpg

Ara öğün
Çay ve eti form tahilli biskuvi ıki adet

Akşam yemeği
Etli taze fasulye (1 kaşık zeytinyağıyla duduklude pişirdim)
Cacık
Yeşil çay 1 çay kaşığı balla beraber.
anetuve7.jpg

y3e8uveh.jpg

Bugün sabah 6.20-7.00 arası Lower body programını yaptım
Önce 3 dakika cardio yaptım.
Bunu yapmak biraz zormuş,
D.clean 2 x 10 (düşük kilo)
Dumbbell Clean Exercise Guide and Video
2 x 2kg dambıl kullandım, oturmak kolay kalkmak zormuş, ilk 10dan sonra dengemi biraz kaybettim, biraz dinlendim yine 10 tane yaptım. :) zaten ondan sonra yere yayıldım, sonra yer hareketlerini yapmak iyi geldi :)
Hepsinde 10. defadan sonra biraz zorlanmaya başladım.

Program bittikten sonra ellerim ayaklarım biraz titriyordu, egzersiz yaparken terleyeceğimi düşünmemiştim, biraz terledim.

Saat 08.10'da kaşar peynirli, pastırmalı, domatesli kepek ekmekli tost yedim, gün sonunda fotoğrafları koyacam.

Son tekrarlarda zorlanmadığında ağırlığı arttırman gerekecek.. ilerde set sayısı da artabilir.. çift seti daha pratik bulduğumdan ve başlangıç için daha uygun olduğundan koydum 3 x 8-12 arası da olabilir..

Son tekrarlarda zorlanmadığında ağırlığı arttırman gerekecek.. ilerde set sayısı da artabilir.. çift seti daha pratik bulduğumdan ve başlangıç için daha uygun olduğundan koydum 3 x 8-12 arası da olabilir..
Anladım, sanırım 1 ay sonra biraz arttırabilirim, bilmiyorum, bugün biraz daha fazla acıktım, biraz titriyormuşum gibi oluyorum, ya çalışmadan, ya 10 cm topuktan :)

Kahvaltı
y5yryhyd.jpg

y3enuna8.jpg

Öğle yemeği
3 yumurta beyaziyla semizotu
Yarım kase mercimek corba
Cacık
1dilim kepek ekmek
dery4y9y.jpg

Ara öğün
2 ADET Eti Form tahilli biskuvi

Akşam yemeği
Mantılı sehriyeli çorba
2 adet patlıcan dolma
Biraz tavuk
Yarım kase yoğurt
1 dilim kepek ekmek
5egypeta.jpg

bybu9era.jpg

Bugün full body çalıştım.
D. Squat 5 kg x 2 ile yaptım, şimdi 10 kg kaldırabiliyorsam, bu demek yapabilirim anlamına mı gelir yoksa daha erken mi? sadece bu harekette 10 kg kaldırabiliyorum.
Bende bench yok evde, yerda yatarak yaptım, böyle de olur mu?

Bugün full body çalıştım.
D. Squat 5 kg x 2 ile yaptım, şimdi 10 kg kaldırabiliyorsam, bu demek yapabilirim anlamına mı gelir yoksa daha erken mi? sadece bu harekette 10 kg kaldırabiliyorum.
Bende bench yok evde, yerda yatarak yaptım, böyle de olur mu?
Dirseklerin yere değmeyeceği bir yükseklik daha iyi olur.. bench için sandalyeler birleşebilir..
4esuva4u.jpg

Ya da bizim tnakresss gibi yastık konulabilir..
amabe4aj.jpg

Hareketi nizami yapabiliyorsan ve son set zorlanıyorsan sorun yok..

Dünkü kalori
Kahvaltı
2 yumurta beyazı, kırmızı biber, beyaz peynir
Kepek ekmek
Sade neskafe
u9aryra5.jpg

Ara öğün
1 armut

Öğle yemeği
Köfte, fırın patates
Salata
Erik
y5utyqar.jpg

Akşam yemeği
Türlü (dana etli, 1kaşık z.yağı eklendi)
2 dilim kepek ekmek
Yarım kâse yoğurt

se6y5e7e.jpg

Hayatımda ilk defa triceps denilen kas ağrısı hissediyorum:) bu arada kas gruplarını da öğrenmeye başladım.

Teşekkür ederim;)
Ben 1-2ay sonra neden zayiflamadim veya iyi sonuç alırsam beni takip edenler için hızlı göz gezdirmek açısından görsel olarak kolay olur diye fotoları koyuyorum.

Dün kokoreç yedim. Bence fatsecret'te yanlis yazılmış. Kokoreç'te 35 gr protein olduğunu bilmiyordum.
epa3ymu6.jpg

Ve sadece 5, 63 gr yağ??

nujejahu.jpg

12.05.2014
Plyometric cardio circuit
Kahvaltı
Beyaz peynir, tam tahıl ekmek, domates salatalık, sade neskafe
ybaha5eq.jpg

Ara öğün
Yeşil çay
7 tane badem