Günlük 58-164

2014-09-25_200558.jpg

Solda: ağırlık çalışırsam böyle olurum diyen kadınlar, sağda: gerçekte elde edilen sonuç[DOUBLEPOST=1424876437][/DOUBLEPOST]Ağırlıklar nasıl artırılmalı, bunu kendim için buraya not olarak kaydedeyim. Buna katılmayan varsa fikirleri okumak isterim.
1,3,4,... Нед dediği hafta demek
grafik1.jpg
[DOUBLEPOST=1424876488][/DOUBLEPOST]http://steelsports.ru/nabor-myshechnoj-massy-dlya-devushek/
2014-09-25_200558.jpg

Solda: ağırlık çalışırsam böyle olurum diyen kadınlar, sağda: gerçekte elde edilen sonuç[DOUBLEPOST=1424876437][/DOUBLEPOST]Ağırlıklar nasıl artırılmalı, bunu kendim için buraya not olarak kaydedeyim. Buna katılmayan varsa fikirleri okumak isterim.
1,3,4,... Нед dediği hafta demek
grafik1.jpg
http://steelsports.ru/nabor-myshechnoj-massy-dlya-devushek/

Son düzenleme:
Bugünkü antrenman:
5 dakika ısınma
Dumbbell bench press 4x15, 2x5kg
Dumbbell shoulder press 1x11,7,6,6 :( 2x5kg
Bent over dumbbell row 4x15, 2x5kg
Upright barbell row 4x15, 8,5 kg
Lying dummbell triceps extension 4x15, 5kg
Standing alternate dumbbell curls 4x20, 2x5kg
ve aşağıdaki karın hareketleri
28c3pzk.jpg

Noralisa agirlik artirim sistemi iiymis,haftalik periyotlari anladim zaten hafta anlamina geldigini yazmissin,dikkatimi ceken haftalarin altinda misal ilk 3 haftayi almis 1N gibi bisiy yazmis sonra 4. Haftayi alim 2N gibi bisiy var onlarin anlami ney?@noralisa

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Noralisa agirlik artirim sistemi iiymis,haftalik periyotlari anladim zaten hafta anlamina geldigini yazmissin,dikkatimi ceken haftalarin altinda misal ilk 3 haftayi almis 1N gibi bisiy yazmis sonra 4. Haftayi alim 2N gibi bisiy var onlarin anlami ney?@noralisa

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
1. hafta 50kg x 6 kere
2. 50kg x10
3. hafta 50kg x 12
Bu yukarıdakiler birinci yöntem.

4. hafta 52kg x 6 kere
Bu 2. yöntem

5. hafta yine 1. yöntem

Yani 3 hafta kilo değil tekrar sayısı arttırılıyor, 4. hafta ağırlık arttırılıyor, 5. hafta yine tekrar sayısı arttırılıyor.

Bugün:
5 dakika ısınma
Dumbbell lunge 4x15, 2x5kg
Superman 2x40
Squat 4x15, 19,5 kg
Romanian deadlift 1x 11,11,7,7, 38 kg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bugünkü antrenman:
5 dakika ısınma
Dumbbell bench press 4x15, 2x5kg
Dumbbell shoulder press 1x11,7,6,6 :( 2x5kg
Bent over dumbbell row 4x15, 2x5kg
Upright barbell row 4x15, 8,5 kg
Lying dummbell triceps extension 4x15, 5kg
Standing alternate dumbbell curls 4x20, 2x5kg
ve aşağıdaki karın hareketleri
28c3pzk.jpg
Burada bir tavsiyede bulunayim @Noralisa, upright row cokta gerekli bir hareket degil, cok agir degil kullandiginiz kilo ancak yinede gereksiz risk, omuzda yapisi geregi cok fazla tendon/bag var, bu hareketi yaparken omuz ekleminin iceri dogru donmesi gerekiyor yani donuyor, bu nedenle tendon dokularindan bazilari eklem arasina girebiliyor ve sıkısıyor buda zamanla ciddi bir deformasyona neden oluyor, kisacasi yapmamanizin size hicbirsey kaybettirmeyecegi gibi kazandirma olasiligi daha yuksek...

Burada bir tavsiyede bulunayim @Noralisa, upright row cokta gerekli bir hareket degil, cok agir degil kullandiginiz kilo ancak yinede gereksiz risk, omuzda yapisi geregi cok fazla tendon/bag var, bu hareketi yaparken omuz ekleminin iceri dogru donmesi gerekiyor yani donuyor, bu nedenle tendon dokularindan bazilari eklem arasina girebiliyor ve sıkısıyor buda zamanla ciddi bir deformasyona neden oluyor, kisacasi yapmamanizin size hicbirsey kaybettirmeyecegi gibi kazandirma olasiligi daha yuksek...
Hayatımda ilk defa yaptım[emoji1] bir değişiklik olsun istemiştim, onu da yanlış seçmişim[emoji1] peki ne yapayım omuz için? Arada Sırada değişik şeyler yapmak istiyorum.

Hayatımda ilk defa yaptım[emoji1] bir değişiklik olsun istemiştim, onu da yanlış seçmişim[emoji1] peki ne yapayım omuz için? Arada Sırada değişik şeyler yapmak istiyorum.

[emoji4] olsun ogrenmis olunuyor bu sayede iste, trapez icin soruyorsaniz, esktra trapez calismaniz hic mi hic gerek yok, omuzda degisiklik sorduysaniz, omuzun hangi bolgesi icin istediginizi soyleyin yardimci olayim, sanirim ekipman olarak dumbell ce bariniz var dimi?

Sic Semper Tyrannis

[emoji4] olsun ogrenmis olunuyor bu sayede iste, trapez icin soruyorsaniz, esktra trapez calismaniz hic mi hic gerek yok, omuzda degisiklik sorduysaniz, omuzun hangi bolgesi icin istediginizi soyleyin yardimci olayim, sanirim ekipman olarak dumbell ce bariniz var dimi?

Sic Semper Tyrannis
Biraz kambur duruyorum veya kürek kemiklerim daha çok çıkık, bunun için ne yapmam lazım, omuzlarimi arkaya, göğüsleri sürekli öne çıkararak yürüyemiyorum, unutuyorum, çocukken böyle olmuşum. Acaba sadece push up yeterli olur mu?[DOUBLEPOST=1425364733][/DOUBLEPOST]
Bugünkü antrenman
saa.jpg
kah.jpg

10gyybb.jpg

Push up yeterli olcaktir ancak soz konusu kamburluk kifoz ise burada kifozun derecesi buyuk onem tasiyor, 50 derece altindaysa push up ve belki bir iki egzersiz daha yeterli olur, 50 derece civarindaysa daha yogun bir egzersiz programi gerekecek 70 veya uzeriyse mutlak fizik tedavi diyebilirim...

Push up yeterli olcaktir ancak soz konusu kamburluk kifoz ise burada kifozun derecesi buyuk onem tasiyor, 50 derece altindaysa push up ve belki bir iki egzersiz daha yeterli olur, 50 derece civarindaysa daha yogun bir egzersiz programi gerekecek 70 veya uzeriyse mutlak fizik tedavi diyebilirim...
Derecesini bilmiyorum, doktora hiç gitmedim, hangi doktora göstermek lazım?

Banada hafif kifoz var demişti doktor zamanında. Kas gevşetici verip göndermişti. O günden sonra fazla üzerinde durmadım.
Memlekette durumlar nasıl @Noralisa
Spor yapıyor musun

3 haftalık tatil bitti, geçen hafta Türkiye'ye döndüm, tatil boyunca hiç spor yapmadım, sabah 9'a kadar uyudum, çok yemek yedim ve 2-3 kilo almışım:)
Yeni ölçülerim
Göğüs 88cm
Bel 68cm (değişmemiş)
Göbek 84cm (3 cm büyümüş)
Üst bacak (basen) 54cm (2 cm büyümüş)
Kalça 92 cm
Kol 25cm

2 aydır sağ dizimde hafif bir ağrı vardı, merdiven inerken, oturup kalkarken ağrıyordu, ya squat yaparken yanlış oturdum, ya da kızımı gece kaldırdığım zaman sağ dizimle kalktım, bugün ortopediye gittim, diz kapağına zarar vermişsin dedi (yırtılma, minüsküs gibi birşey yok dedi) Cosakondrin MSM ilaç yazdı, onu aldım, bir de ödem giderici ilaç yazmış yanında mide koruyucu ama onları şimdilik almadım, okumadan almak istemedim, Cosacondrin'i okuduğumda onun da ödem giderici özelliği varmış, mide koruyucu ilaç verdiğine göre öbür ilaç çok mu ağır diye düşündüm. Doktor ağırlık kaldırma dedi, çömelme, çok merdiven inip çıkma, zıplama, koşma, sadece yürüyüş yapabilirsin dedi veya sadece üst vücüdu oturarak çalıştırabilirsin dedi. Bir de evde uygulamak için fizik tedavi yazdı.
Bir de sırtımı da gösterdim, kambur muyum, niye kürek kemiklerim böyle çıkık dedim, hiçbir sorunum yokmuş, omurgam düz, kürek kemiklerim normalmış, zayıf olduğum için kemiklerim böyle belirginmiş. Gerçekten sırtımda hiç yağ yok.

Şimdi haftada bir üst vücut (ağırlıkla), haftada 1 dışarıda yürüyüş (hava iyi olursa), haftada bir de alt vücut için ağırlıksız hangi egzersiz yapılabilecekse (aklıma sadece glute kickback geliyor şu an) onları yapacam.

Yine 3 kg'yi vermem lazım.:(

Bugün dışarıda yarım saat yürüyüş yaptım, yağmur çiselemeye başladı eve girdim. Evde doktorun verdiği fizik tedavi egzersizlerini uyguladım, bir de 30 kere glute kickback yaptım
1bc6da62936c95bfa926d2a41376fbac.jpg

dc768cd90bd34908e3223b5c5a15d754.jpg

c1d6e19d6234e98627af559ebcb15081.jpg

9c22368ca9c6ddd2468003d0743b5b11.jpg

c9616d606d7f6e6d99ed5d80f505df5e.jpg

706ac9fd132590de83a135315de95518.jpg

aca638bd78c6642fa6761ef716260780.jpg

Bugün işyerinde hindi çıkınca günlük protein alımım biraz fazla oldu, acaba ağırlık kaldırmasamda bu kadar protein Zararlı mı?
6d8d3d25ecba1f005ff2912b0cf53754.jpg

91ea410c8b4e688bfc60dafa220dc672.jpg

0d8d9eff7b1d15a92b7eb522afe73909.jpg

08987c1d13d68cdbabda882535f909b0.jpg

Back
Yukarı