Günlük ve Antreman Sonrası Şeker İhtiyacı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan l30n66
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba arkadaşlar bende 1 aydan beri diyetteyim kilo vermek amacım yavaş yavaş veriyorumda.antreman olarak kardio çalışıyorum. şekeri felan kestim hiç tatlı birşey yemiyorum,çayı kahveyi bile şekersiz içiyorum.geçen gün konsantere meyva suyu aldım marketten bardağa azıcık koyup üzerine su ekleyip içiliyo.dün kardio dan sonra 1 bardak içeyim dedim ilk yudumda miğdem bulandı bıraktım.bayadır şeker ağzıma sürmüyom ondan olsa gerek.
Konudan anlaşıldığı üzere miğdemde bulansa içmem gerekiyomuş :)

antrenman öncesi 1 limon, antreman sonrası 1 limon artı üzüm suyu vazgeçilmezimdir.
balla karıştırılmış limon suyuna ise diyecek laf yok.
herkese tavsiyemdir.
limonun kortizon salgısına direk etki ettiğini ve kortizonunda doping olarak kullanıldıgını düşünürsek doğal yoldan bize bahşedilmiş bu limonu almamak olmaz değil mi?
:)

Ben antremandan sonra 2:1:1 oranında whey,dekstroz,maltodekstrin karıştırıp içiyorum. %100 glikoz emiliminin en iyi yolu bence.

Atıyorum çantaya Aroma nın %100 üzüm suyunu 0,5 lt.buz gibi :D
Salondan çıkar çıkmaz bir dikişte öyle bir tatlı geliyor ki anlatamam :D
Tavsiye ediyorum arkadaşlar ,sanki içer içmez acayip bir canlılık güç veriyor gibi.
Tek dezavantajı akabiliyo çantanın içinde ; geçen hoca salonun orta yerine gelip
"-Arkadaşlar içerdeki kırmızı çanta kimin ? içinde meyva suyu var galiba akmış her yere!..."
demesi ve benim soyunma odasına koşuşumu görmeniz lazımdı :D

bilgi olsun diye
genel bir not : sporcu içecekleri antreman esnası içindir..antreman sonrası şeker ihtiyacı için değil.. potasyum,sodyum dengesi için kullanılırlar..şeker oranları %6 yı geçmez antremanda emilimi azalmasın diye..bu yüzden şeker ihtiyacı için postworkout olarak kullanılması çok doğru olmaz..

Arkadaşlar bu nasil oluyor ben her zaman antreman sonrasi Gatorade içiyorum

Size bodybuilding sitesindeki antreman sonrasindaki carbonhidrat kullanimi ile ilgili yazi :

The best type of carbohydrate to use at this critical moment is maltodextrin or some type of liquid glucose. Maltodextrin can be found primarily in Carboplex, a replenishment product use by athletes and bodybuilders alike.

Additionally it is found in some other replenishment drinks such as Twinlab Carbo Fuel,Twinlab Ultra Fuel, Gatorade, & Poweraid.

Link :http://www.bodybuilding.com/fun/pierce2.htm

BB.com bosami yazi yaziyor acaba ayrica baska yerlerdede tavsiye edildiğine rastladim bende oyle kullanmaya basladim.

Arkadaşlar üzüm suyunu tercih ediyorlar gatorade yanlişmı

Eğer yardimci olursaniz sevinirim cok önemli bir konu

Evet gatorade powerade tarzı içecekler sodyum potasyum dengesini korumak için antreman sırasında içilir.

40 dk lık antremanımdan sonra 2 tatlı kaşığı bal tüketiyorum.Acaba 2 kaşık biraz fazla mı oluyor?

Kilona göre, kilonu lbs'e çevir. 0,3 ile çarp.
ant.sonrası karbo ihtiyacını verir.

örneğin ben 80 kg yum, 80 kg 170 lbs civarı bişi yapıo. onu da çarp 0,3 ile. 50 gr falan işte.

antreman sonrası whey yudumlarken yanında yenilen bir küçük muz işimi görüyor açıkcası.çoğu zaman wheyden başka bişeyde almıyorum antreman dan sonraki yarım saat içerisinde.antremandan 45 dakika sonra yemek yiyorum zaten o kendime getiriyor.

bi yerde bu bakkalda satılan jelibonlar şu cola lı filan olanların en kaliteli basit şekeri içerdiği dolayısıyla antreman sonrası tüketilmesi çok işe yaradığı söyleniyodu ben tercih ediyorum acıkcası sıklıklı hem tüketmeside keyifli =)

yorum sizin tabiiki,

sayfalar okadar karışık ki güzel konular açılıyor ama gereksiz okadar çok yorum var ki gerekli kişiden gerekli bilgiler verilse de herkesin yazdığını okumaya çalışmasak bir bilgi var mıdır diee bakıyorum ama yok ah bu da zaman kaybı ve odaklanamama sorunu yaratıyor bir saattir bakıyorum ve sıkıldım çünkü aradığım cvpları bulamadım

Arkadaşlar şu antrenman sonrası fırlama için %100 üzüm suyu yerine, kuru üzümde aynı işlevi görür mü, bir bilgisi olan arkadaş var mı bu konuda peki?

Bir de yine antrenman sonrası basit şeker olarak meyvelerin muz ve üzüm suyu harici tavsiye edilmemiş, ama ben elma ve portakalla geçiştirdiğim antrenmanlarımıda hatırlıyorum, bu durum yanlış mı?

Çünkü sürekli böyle bir durumun, yağ yakımından çok vücudu yağlandıracağı söylenmiş, umarım böyle değildir.

İyi çalışmalar.

son yılların "sporcu camialarında " revanşta olan besini" şeker pancarı özütü" ...yoğun antrenmanlar sonrası sporcu toparlanmasında "üzüm suyundan "çok daha verimli sonuçlar verdiiğnden dolayı kullanılıyor,atletler arsında..aynı zamanda içerdiği " elektrolitler" nedeniyle...)

bu şeker meyveden alına bılırmı?

Antrenman sonrası basit şeker alımı için "pekmez" iyi midir kötü müdür?

ben jelibon tavsiye ederim, çünkü yağ ve protein içermeyen 'tamamiyle' bir basit şekerdir. 100 gr lık jelibon 1 tl, size lazım olan 20 - 30 gr civarı olur, alın 2 - 3 gün kullanın.

ben basit şeker için supplementlere para dökülmesine karşıyım. yediğiniz hemen herşeyde şeker/nişasta var zaten, ona vereceğiniz paraya daha fazla whey protein alın.

dediğim gibi jelibon iş görür.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:05 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 22:59 ----------

Arkadaşlar şu antrenman sonrası fırlama için %100 üzüm suyu yerine, kuru üzümde aynı işlevi görür mü, bir bilgisi olan arkadaş var mı bu konuda peki?

Bir de yine antrenman sonrası basit şeker olarak meyvelerin muz ve üzüm suyu harici tavsiye edilmemiş, ama ben elma ve portakalla geçiştirdiğim antrenmanlarımıda hatırlıyorum, bu durum yanlış mı?

Çünkü sürekli böyle bir durumun, yağ yakımından çok vücudu yağlandıracağı söylenmiş, umarım böyle değildir.

İyi çalışmalar.

teorik olarak düşününce kuru üzümün içindeki şekerin emilimi üzüm suyuna göre çok daha zor olur, çünkü zaten sıvıyla karıştığı için direk kana geçiyor üzüm suyundaki şeker. ama net birşey söylemek istemiyorum çünkü pek bilgi sahibi olmadığım bir konu.

basit şekerlerin aşırı kullanımı vücudu yağlandırır evet, çünkü şekerin fazlası harcanmaz ve yağ olarak depolanır (gerçekleşen kimyasal reaksiyonları bilmiyorum ama) yani günlük ihtiyacınız olan miktarı belirleyip besinlerden aldıklarınız haricinde, kalanını basit şekerlerle tamamlarsanız yağlanma olmayacaktır.

önceki sayfalarda fruktozun vücutta yağa dönüştürülebildiği gilkozun dönüştürülemediği söylenmiş. o zaman nedir bu glikoz düşmanlığının meyve aşkının nedeni?

antreman sonrası glikoz yükleme mevzu definasyon dönemleri için de geçerli mi? veya kilo vermek isteyenler için?

bi de iki saatir konuşuyoruz bi kere kola demedik. antremandan sonra kola içsek olur mu?

Back
Yukarı