estetik fenomen
Üye
Merhaba. Mesajlarımı takip etmişseniz bisikletçi olduğumu anlamış olabilirsiniz. Evet ferdi lisanslı bisikletçiyim, disiplinim yol bisikleti. 2007 Mart-Nisan ayları gibi trafikte önüme bir taksi atladı ve yetmezmiş gibi bir de minibüs yolunda u dönüşünün yasak olduğu bir yerde u dönüşü yaptı. İşin ehli olmama rağmen bisikletle altına girmekten kurtulamadım. Devamında gelişen sinir harbi ve tornavidayla üstüme yürümesi ve şanslı bir kişi olarak o civardakı ağır abi kıvamındaki kişilerin çıkıp beni koruması neticesinde deşilmediğime sevinir hale geldim. O debelenmede taksici kaçtı. Tabii bu arada bana ne oldu? Dizim azıcık parçalandı, bacaklarım sıyrıklarla geçti, sağ el bilek liflerim... Ki bu dönemde triatlona da yönelecektim ve kendime güzel bir takımın içinde de yer bulmuştum ki bu olay herşeyi mahvetti. Bisiklet gibi bir sporu yapmaktan gelen yeme alışkanlığı ve hareketsizlik sonucu epey bir kilo aldım. Ama artık sağlığım yerinde. Tek sıkıntım 113 kilo olmak! En iyi halime gelmem için 1 sene gerekiyor. Netice bu yaşadığım olay beni bir buçuk sene geriye attı ama bundan sonrasına bakacam. Geçmişteki şanssızlığı düşünmenin bana faydası yok, bunu biliyorum ama üzüldüm epey bu dönem içinde. Bunu söylemek istedim. Boyum 182 cm, kilom 113, ideal kilom 75. Bel bölgem haricinde yağlanma yok. Anlayacağınız bel bölgem genişledi epey. Aşırı çabuk kilo alıp verebilen bir yapım var. Ağır geçen bir bisikletli gün sonrasında 7 kg verdiğimi biliyorum. Günde 3-5 litre arası su tüketimim var. Buna bağlı olarak da bacaklarımda ödemler var. 37 cm bicepslerim 43 cm olmuştu 4 ayda. Çabuk kilo vermeden azar azar vererek kilo verecem, çünkü sarkma olmasını istemiyorum. İlk ay 5 kilo, diğer aylar 3'er kilo vermeyi hedefliyorum. Senenin ilk altı ayında bisiklet olmayacak. İkinci yarısı bisiklet üstüne tekrar çıkacam. Yılbaşıyla birlikte kaldığım yerden başlıyorum. weightlifter