Reddie
Üye
Gıda Takviyeleri
Siteyi biraz gezdiğimde gördüğüm bir durumdan ötürü bu başlığı açarak size besin takviyeleri, gıdalar üzerine bir iki şey söylemek istedim.
Öncelikle Türkiye'nin en otoriter olan birkaç hocanın öğrencisi olduğum için(kendim hala sağlık öğrenciyim) herkesin ahkam kestiği besin, güç takviyesi sağlayan, kas artırıcı maddelere dair söyleyeceklerimin dikkate alınmasını istirham ederim. Tabi bu benim için değil, sizlerin sağlığı için. Hepsi bilim deneyleriyle ispatlanmış, insan üzerindeki etkisi ortaya konulmuş bilgilerdir, doğrulardır.
Gıda takviyesi şeklindeki her ürünün "muhakkak" yan etkisi vardır. O yüzden, ben şurda yan etkisi olmayan birşey duydum, bana bu hocam o ilacın veya gıda desteğinin zararı olmadığını söyledi gibi ifadeler sadece yeterli bilgi sahibi olmamaktan gelir.
Kilo almak, kas hacmi artırmak ve benzeri sebeblerden ötürü alınan bu takviyelerin uzun-kısa süreliğine etki gösterdiği gerçektir. Yani herhangi bir ürün kullandığınızda size fayda sağlayacaktır. Ama faydası geçici iken olumsuz yöndeki tesirinin kalıcı olduğunu unutmamak lazımdır.
Her insanın bünyesi farklı fizyolojidedir. Bu yüzden böyle ürünler kullanırken doktor kontrolünden geçmek faydalıdır. Ama yetersizdir. Çünkü sizin bedeninizde bilmediğiniz pasif bir alerjiniz vardır ve gıda takviyeleri bunu aktifleştirebilir, bu durumda alerjik reaksiyonlarla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Ya da kullandığınız ürün(içindeki yapısından dolayı) atık olarak vücut dışına verilirken hepsi verilmez, bazı bölgelerinizde birikme yapar ve böylece ağır ve yavaştan ilerleyen bilmediğiniz bir hastalığa hayat verebilirsiniz.
Daha uzun uzadıya yazılabilir. Açtığım konuda dikkat edilirse herhangi bir firmaya, onun ürünlerine bir atfım yoktur. Bu yüzden yanlış anlaşılmasın. Konuya üyeler tarafından tartışma getirilmesin, yöneticilerimiz de, bu başlıkta kasıt var diye konuyu silmesin. Bu söylediklerim sadece belli sağlık otoriteleri tarafından bilinen ve bazı ilgili kişilerce öğrenilen konulardır. Ben burada sizi de bilgilendirmek istedim. Çünkü bedeninizi atletik bir yapıya yükseltirken (hiçbirinizi tanımasam da) vücudunuzda kalıcı rahatsızlıklar, etkiler oluşmasını istemem. Bir sağlıkçı olarak benim görevim insanların en sağlıklı yaşamı bulmasıdır. Bedenine zarar vermesini engellemektir.
Konuyla ilgili her türlü soruyu sorabilirsiniz. Yardım etmeye çalışırım.
Saygılarımla...
benim anladigim zararli yan etkileri olabilir demisin, kizma ama dallandira budaklandira bi kamyon yaziya gerek yokmus yani =)