Bureaucracy
Üye
Zararlı olsaydı devlet izin vermezdi diyen arkadaş çok biliyorsa içmeye devam edebilir. Fikir sahibi olmadan hüküm sahibi olmak herhalde bu olsa gerek. İnsan sorgular, niye sağlık bakanlığı değil de tarım bakanlığı bu işle ilgileniyor diye.Beden sizin bedeniniz, vucüd sizin vücudunuz, devlet izin verdi ise sağlıklıdır diye bakılıyorsa unutmayalım ki domuz eti de AB dolayısıyla izin verilen bir üründür ve yenilebilir. Herhalde domuz etine de "bu zararsızdır" diyemeyiz. Ya da içkiler. Devlet izin vermemiş midir? Rakı, cin, konyak, biraz... Peki bunlar yararlı mıdır? Ya da sigara? Devlet izin vermemiş midir? A doğru ya izin verdiğine göre zararsızdır. O zaman içiniz.
![]()
Sayın bonatschi bazı besin desteklerinin yapısında oynama yapılmıştır. Yani sentetiktir. Ama bu işi yapan kaliteli ve ünlü olan firmalarınki sentetik olmakla birlikte zararı asgari olup vücutta toksik etki ya yapmaz ya da akut şekilde ve minimal düzeyde etki eder. Fakat bazı desteklerde ise bitkisel kaynaklı olan ürünler belirgin olup bunlarda doğal bir düzenleme mekanizması vardır. Üretimleri de yine kimyasal olsa da bu kimyasal yapısı tesirsiz şekildedir. Yani vücud tarafından toksik bir komplomenter olarak kabul edilmez. Yani kullanılabilir.Ama yenilmemesi daha iyidir. (Çünkü muhakkak hepsinin bir olumsuz tesirinin olduğunu unutmamak lazımdır.)
Kullanılan üründe doğal olmasına çok dikkat edilmesi lazımdır. İçindekiler iyi incelenmeli, izin alındığı yere dikkat edilmeli(türkiyede tarım bakanlığından izin alınıyor.)
Gıda takviyesi, nütrasötik veya halk ilaçları şeklindeki ayrımdan bahsediyorsanız, bunların hepsini zaten bizler (özellikle Farmakognozlar ve gıda mühendisleri) tarif ediyoruz. Yani neyin ne olduğunu herşeyiyle biliyoruz. Ayrımı yapmak iyi olur, ama bilmeyenin yapması iyi olur.![]()
evet çok biliyorum.en azından senden çok biliyorum.ben bir çok doktora sordum.bir çok sporcuyla konuştum.hiç biri zararlı kullanma demedi.ben devlet izin verdi demişim sen konuyu sigaraya getirmişsin...düzenli olarak doktor kontrolünede gidiyorum sevgili ??sağlık ögrencisi??her hangi bir sorun görmedim.burda gidip bunlar zararlı deyip sen dinamit atıyorsun buraya.bunları kullanan insanların kafasın soru işaretleri yaratıyorsun.üstelik ne sporcusun ne doktor..bence korkma sende kullan belki bir yerlere gelirsin.tabi spor yapıyorsan..