GANGLİON KİSTİ VE FİTNESS

Selam arkadaşlar ,
Öncelikle diğer konulara baktım ama net bir cevap göremedim.
Sağ el bileiğimde kist var şınav çekerken ağrı başlıyor bir yerden sonra.Benim gibi bileğinde kist olup sporu bırakmamak isteyenler neye dikkat etmeli(bileklikli eldivenle çalışıyorum.)
1 aydır salondan uzak kaldım bu durum yüzünden ve çok canımı sıkıyor.

Doktora gittim 2 krem verdi düzelmezse çekelim diyor fakat ben araştırmalarım sonucunda kist iğneyle çekilse tekrar ettiğini , ameliyat olunca el bileği hareketinde kısıtlama yaşattığını öğrendiğimden 2 seçeneğede soğuğum.
Tavsiyeleri bekliyorum iyi forumlar.

Bir arkadaşta vardı arada kendi kendine sönüp şişiyordu. Bileği aktif olarak kullanmadığın hareketlere yönelebilirsin.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Spora ara vermen en iyisi olur. Atel kullan günlük hayatında da mümkün olduğunca hareket ettirme bir süre. Sonrasında da bileğini bükmeden yapabilceğin hareketlere yönel mesela şınav demişsin avuç için yere bakacak şekilde değilde yumruk üzerinde şınav yapabilirsin. Yine barla yapcan itiş hareketlerinde bileğinin bükülmediğinden emin ol doğru tutuş formlarını internette bulabilirsin. Geçmiş olsun

Spora ara vermen en iyisi olur. Atel kullan günlük hayatında da mümkün olduğunca hareket ettirme bir süre. Sonrasında da bileğini bükmeden yapabilceğin hareketlere yönel mesela şınav demişsin avuç için yere bakacak şekilde değilde yumruk üzerinde şınav yapabilirsin. Yine barla yapcan itiş hareketlerinde bileğinin bükülmediğinden emin ol doğru tutuş formlarını internette bulabilirsin. Geçmiş olsun
Evde gene yerimde duramayıp dumbella shoulder press row curl gibi hareketler yapıyorum bileğimde ağrı hissetmiyorum , böyle çalışmaya devam etsem sıkıntı yaşar mıyım.
-Bileğimde genel olarak ağrı yok ama bileğimde gene ele gelicek gözle zor farkedilecek kadar şişlik var.

3 hafta dinlemekle kas olarak bişey kaybetmezsin ama durumu kronik hala gelmeden kurtarabilirsin belki. Benim fikrim atel kullanıp 3 hafta hareket ettirmemen yönünde yine de sen bilirsin tabi :)

Aspirasyon denilen yöntemle yani enjeksiyon yöntemiyle içerdeki sıvıyı çekiyorlar. Ya da cerrahi ile açıp temizliyorlar. Her iki şekilde de tekrar etme riski var. O sebeple dinlendir ve durum kronik hale gelmesin diye belirttim. İçerdeki sıvı hangi yöntemle alınırsa alınsın aşırı hareketlerden kaçınıp mümkün olduğunca koruman gerekiyor

Back
Yukarı