Geçmeyen omuz ağrısı

6 ay önce sol omuzumda benc yaparken ağrı ile tanıştım. ilk önce üstüne gittim nafile dinlendirdim nafile en sonunda doktora gittim bana mr vaedi ocak ayının 22 sinde çektireceğim.iltihap olabilir dedi arkadaşlar daha önce bu kadar uzun süre omuz sakatlığı yaşayan varsa yardımcı olsun spor hayatım bitebilirmi şimdiden teşekkürler

öncelkle geçmiş olsun. bn böyle bi ağrı Allaha şükür yaşamadm ama arkadaşım yaşamıştı.body yaparken sağ omuzun üüstüne 20 kg plaka düşmüştü ve 8 ay eline ağırlık alamamştı. tekrar geçmiiş olsun...

dober_1 sizdeki ağrı muhtemelen bodycilerin çoğunun çektiği tendinit..bu daha çok rotator cuff ısıtılmadığında ve güçlendirilmediğinde zamanla zayıflayarak olur..ve bir gün kendini gösterir..mr.da net bir bulgu çıkmaz eğer klasik tendinit ise..

yinede doktotunuza görünün..fizik tedavi uzmanına görünebileceğiniz gibi omuz konusunda uzman bir hekimde bulabilirsiniz üniversite hastanelerinden..
enseye omuz press - enseye lat pulldown gibi hareketlerden kaçınacağınız gibi öne omuz presstede dirseğiniz 90derecenin altına inmesin...
omza bir müddet ara vermeniz grerekebilir..daha sonra çok hafif kilolarla tekrar başlayabilirsiniz..geçmiş olsun..

teşekkürler ama

benimki genellikle benc pres ve üst göğüs hareketlerinde yüke binince kesiyor.omuz hareketlerin sadece yana açışta etkiliyor.eğer doktor mr çektiğinde bir şey bulamaz ise hafif ağırlıklarla başlamam doğru olurmu çünkü daha önce denedim ve zamanla hiç bir hareketi yapamayacak ağrılar oluştu.sabahları kalktığımda acı ile uyandım.ve bir sıcaklık hissi oluşuyor.

ağrı bahsettiğin hareketlerde sıkıntı verebilir ama sebep olan dediğim gibi ters omuz hareketleri oluyor genelde..öncelikle doktorun ne diyeceği önemli ama büyük ihtimalle ara ver diyecektir..vereceği kremleri aksatmadan sıklıkla kullanmalısın..tedavi sürecinde bu kremler,antienflamatuvar tabletler önemlidir..tedavi sürecinde ara vermelisin ve daha sonra başlayacağın zaman hafif ağırlıkları artırmadan kullanmalısın belki çok az artırarak birkaç ay devam etmelisin..

arkadaşlar bende bu omuz sakatlıgından muzdarıbım bana önerebılecegınız bır spor hekımı veya klınık varmı

benimde balfiks çekerken omzum acıyoo.Ağustosta olmuştu bi ara geçti şimdi yine var..

Slm
öncelikle Diez'e katiliyorum vermis oldugu önerilere ve bilgilere ve tsk ediyorum.

Ben kendim omuz yaparken isinma esnasinda. Cable makinesine gidiyorum ve kabloyu assagidan cekiyorum kolumu (omuz ve dirsegimi sabit tutarak) dirsekten assagi olan kol bölümünü 90 derece tutarak kabloyu disa dogru cekiyorum ve bunu 4 set 10-12rep yapiyorum. bu dumbell'lede olur tabi...
aldigim kilo cok hafif ve iyice isiniyorum, daha sonra normal omuz calismalarimi yapiyorum.
Bu calismanin (eksersiz) sayesinde cok senedir (Allaha sükür) omuzumda agri yok ve girmiyorda.

bu eksersizi herkese tavsiye ederim. gercekten faydasi var ....

saygilar

dün mr cektirdim
allh kımseyı o alete sokmasın.tedavi sürecini sizlerle paylaşacagım.böylelikle daha çok yardımcı olacağıma inanıyorum.çünkü arkadaşlar omuzlar geçince tedavi sürecine fazla değinmemişler.geçtikten sonra unutulmuş herhalde

arkadaşlar mr sonucunu aldım.1.supraspınaus tendonunun yapışma yerinde hafif sinyal artışı(tendinozis)
2.glenohumeral ligaman etrafında ,biceps tendonu etrafında ,subkoraoid bursada minimal efüzyon izlenmektedir.
3.sol omuzda tip II akromion görümünü mevcut.
(doktor o bölgede iltihaplanma mevcut.eğer ağırlıklarla üzerine gidersen müzminleşebileceğini söyledi) tedavisi mümkün ilk etapta 10günlük fizik tedavi ilaçlar 1 adet ağrı kesici(dicloflam) 1 adet (cabral) arkadaşlar hekim kontrolü şart ayrıca omuz bölgesinde özellikle benc pres veya üst göğüs bençte aşırı derecede ağrı ve kesilerek güç kaybı yaşıyorsanız derhal ağırlıklara bir son verin.ben 7. aydır çekiyorum.belki arkadaşlara bir yardımım dokunmuştur.şunu belirtmek isterim ilaçlar ve tedavi hekim kontrolünde yazılmıştır.omuz ağrıları farklılık gösterebilir.

aynisi bendede olmusu 1 kereomuz calıstıgımda omzum yırtılma gibi bir sey oldu her omzumla yuk kaldırdıgımda inanılmaz bir agrı giriyodu 1,5 ay bekledım ondan soonra iylesti tekrar omuz calısırken yine aynı durum oldu bu kas adelellerinin zayıflıgından oluyor insallah gecer

Ben 3 aydır bu sporu yapıyorum ve son bir aydır aynen dober'in çektiği sıkıntıyı yaşıyorum sol omzumdan. Bench press ve göğüs çalıştığımda ağrıyor benim de. 2 hafta kadar ara verdim, geçer gibi oldu ama şimdi yine başladı.

Tedavinin sonucunu ve detaylarını merak ettim.

bende özelikle göğüs çalışırken dumbell flyda ve dumbell press te oluyo.özellikle dün baya oldu bugün falanda omzumun ağrısı sürdü.işin tuhafı hareketleri nizami yapıyorum bundan eminim ama bu ağrı acı arası şey sadece sağ omzuma giriyor solsa sapasağlam ve sol göğsümde sağdan daha ilerde gözüküyo.

bendede var ve geçmiyor artık alıştım diyebilirim ama enseye press yapmama engel o yüzden military ile idare ediyorum

bendede var ve geçmiyor artık alıştım diyebilirim ama enseye press yapmama engel o yüzden military ile idare ediyorum
yahu o ağrımıdır acımıdır nese ona alışılırmı hiç hareketini kısıtlıyor insanın doktora falan gitmedin mi?

Ben tam bir sene çektim; ilk aylar umursamadım geçer dedim sonra baktımki hiçbir geçme yok antremanları azalttım. Daha sonra antremanları tamamen asmaya başladım. Şimdi ağrı geçti çok sükür ama omuz çalışırken ve üst göğüs basarken dikkatli olmaya çalışıyorum. Sonuçta 1 sene sürdü ve yinede geçmesine rağmen az da olsa arazını hissediyorum.

Vücudunuzun neresinde olursa olsun en ufak bir ağrı veya sakatlık hissederseniz idmanı kesinlikle bırakınız ve bir doktora/ortopediste gözükünüz.
İşin ucunun nerelere varabileceğini inanın insan öngöremiyor.

Bu tavsiyemin değerini sakatlık nedeniyle spordan uzaklaşmak zorunda kalmadan anlamaya çalışın arkadaşlar.
Bu konularda çok çekmiş biri olarak çok hassasım.
Ve inatla en ufak problem de dahi iyi bir doktora gözükülmesini ve bu süre zarfında sporun mümkünse bırakılmasını tavsiye ediyorum.

Back
Yukarı