Dracarys17
Üye
Benim anlatmak veya varmak istedigim yer fullbody vs split konusu degil kiBak bench basiyorsun gogsun,on omzun,arka kolun calisiyor.row vs yapiyorsun biceps,sirt ve arka omuzun calisiyor.yani artik birakin bu split ile kasi haftada 2 kere calisamazsin olayini.eger kisi yeni ise fullb yapsin hatta ileri bile olsa arada full b yapsin.ben full b ye karsi degilim.ama artik full body splitten split full b den iyi tartismasini birakin.
Benim verdigim ornekler de ise kendimi kiyasladigim adamlar 5 yillik adamlar yani bu kiyaslamada ben dez avantajdayim.bak yine diyeceğim kaslar kac kg bastigina bakmaz.gecen bir genc geldi bench basiyordum 60 kg zorlanarak dedi kaliba bak guce bak taktim 120 kg yaptim genc dondu kaldi.unutma kaslar kac kg bastigina bakmaz d.curl,h
Curlde 7.5 kg ile calisiyirum.
Alt ust vucutta bir split, push pull legste bir split zaten.
Benim demek istedigim sey ise duzgun bir programla vucudumuzu, kaslarimizi guclendirmeliyiz ondan sonrasinda hipertrofi calismalarina gecmeliyiz.
Bundan baska olarak tek bolge splitleri karsi oldugum konu cunku naturel olarak belirli bir seviyeyi asmadigimiz surece fayda getirmeyecegini dusunuyorum. Kendimde ise yaramadi, okudugum arastirmalarda ise yaramadi. Fikrini onemsedigim sporcularda boyle oneriyor.
Senin bahsettigin sey ise biraz time under tension konusuna kayiyor. Olabilir kasi hissederek calismaya kimse kotu demedi zaten. Ancak 50 kg bench press basarak nereye kadar gelisebiliriz? Ronnie coleman salak miydi da agir deadliftler, squatlar giriyordu?