merhaba 17 yaşındayım uzamam devam ediyor şimdi internette araştırdığım kadarıyla yüksek ağırlıklar altına girince kemikler sertleşiyormuş ve buda epifiz plağının çabuk kapanmasına sebep oluyormuş yüksek ağırlıkdan kasıt nedir yani ben mesela diyelim dumbell press yapcam kendi vücut ağırlığımdan fazla kaldırırsam mı sıkıntı yaratır 60 kiloyum diyelim 30 30 kaldırsam sıkıntı yaratırmı boy için yoksa kendi vücut ağırlığımdan fazla girersem mi sıkıntı çıkar misal 40 40 girersem mi kemikler sertleşir yoksa 30 30 dada gene sertleşip boy uzamam olumsuz etkilenir mi yani gireceğim ağırlıklar nekadar olmalı bide ön kol çalışırken (bilek) bileğim acıyor yani bileğime yük biniyor bileğim sertleşir ve epifiz plağım çabuk mu kapanır bilek çalışmayayım mı leg extensiondada kendi vücut ağırlımdan fazla girersem bacağıma gene baskı uygulayıp boyumun uzamamasından korkuyorum birde biceps çalışırkende dumbell curlü ayakta yapsam sıkıntı çıkarmı oturarak mı yapayım genel olarak squat deadlift leg press bunlar uzamaya engel diye biliyorum ama kafam çok karışık kaldıracağım ağırlık nasıl olmalı