Gelişme = Kaslarda; (Agrı + Acı + Kasılma)

Ben Haftada 5 gün Antreman yapiyorum. Her yaptigim antremandan bir gün sonra artik alistim saatini bile biliyorum:) aksam saat 20.00 dedimi agrilarimi his ediyorum ama bunlar tatli agrilar .. her antremandan sonra oluyor bende. 2 gün sürüyor. eger Agri olmassa degisik egzersizler denemek lazim yada Biraz SIKI antreman yapmak lazim diye düsünüyorum. Selamlar

Bana göre,

Antreman sırasında yanma olursa güzel.

Kurumuş halde harekete başlayıp, hareketi bitirmek üzereyken terliyorsan güzel.

Son setin son tekrarlarını çok zorlanarak yaparsan güzel. Bu son tekrarlarda yüzün şekilde şekile giriyorsa güzel.

Flexorun da dediği gibi antreman biter bitmez kollar bir çay bardağını bile kaldıramıyorsa güzel.

Antreman sonrasında, 24 saat geçtikten sonra, elle dokunduğunda hafif ağrı olursa güzel. Bu ağrı, bi 24 saat daha sürerse güzel.

Bütün bu ağrıları, bol bol proteinle beslersen güzel :D

2 yıl önce düzenli body yapıyordum gectigimiz cuma tekrar başladım fakat biraz fazla yüklendim galiba kollara tam düz yapamıyorum kollarımı cok acıyor yanlış yaptığımın farkına yeni yeni varıyorum çünkü vucudum 2 yılda cok gerilemiş tekrar yada yeni başlıyacaklara önerim küçük ağırlıklarla başlayarak vucudunuzu alıştırırn... ben yandım siz yanmayın :)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:25 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 20:23 ----------

Bana göre,

Antreman sırasında yanma olursa güzel.

Kurumuş halde harekete başlayıp, hareketi bitirmek üzereyken terliyorsan güzel.

Son setin son tekrarlarını çok zorlanarak yaparsan güzel. Bu son tekrarlarda yüzün şekilde şekile giriyorsa güzel.

Flexorun da dediği gibi antreman biter bitmez kollar bir çay bardağını bile kaldıramıyorsa güzel.

Antreman sonrasında, 24 saat geçtikten sonra, elle dokunduğunda hafif ağrı olursa güzel. Bu ağrı, bi 24 saat daha sürerse güzel.

Bütün bu ağrıları, bol bol proteinle beslersen güzel :D

:D gerçekten çok doğru ve çok güzel :)

ben vgye başlayalı çok olmadı ama bu konuda vücudumu anlamaya başladığımı düşünüyorum
antremanın ertesi günü eğer göğüslerimde kasılma ve bu kasılmaylı destekleyen rahatsız edici olmayan hatta hoşa giden bir ağrı duyuyorsam önceki gün etkili çalıştığımı düşünüyorum eğer göğüslerimde sanki iğne batırıyormuş gibi bir ağrı varsa ağrı duymayayım diye kolumu bile kaldırmak istemiyorsam aşırı çalıştığımı düşünüyorum dinlenmeyi uzatıyorum kasta ertesi gün hiçbir ağrı yoksa ya kaytarmışımdır yada ağırlığı arttırmam gerek diye düşünüyorum

ya abiler banada bi yardımcı olun,göğüsü ve bicepsi mesela,antremana baya zorlamama rağmen ertesi gün ağrı yok veya çok çok az ağrı var,anlayamadım,çıldırıcam artık çünkü herkes no pain no gain mantığında,cidden bu işi bırakıcam daha 3. ayımda

ya abiler banada bi yardımcı olun,göğüsü ve bicepsi mesela,antremana baya zorlamama rağmen ertesi gün ağrı yok veya çok çok az ağrı var,anlayamadım,çıldırıcam artık çünkü herkes no pain no gain mantığında,cidden bu işi bırakıcam daha 3. ayımda

dinlenme sürelerini kısarak dene. illa ağrı çekicem diyorsan işte böyle idman yapmalısın.

ben göğüs ve biceps çalştıpımda göğüs ağrım 2 gün sürüo bicepslerimde 1 gün arıo bazen oda 2 gün oluo ama eskiden böle değildi ağrıma yoktu şimdi hareketleri hissederek ve yavaş yapıorum ve karşılığını alıorum

bence de ağrı gelişmeyi gösteriyor fakat supplement kullanınca ağrı öncekine göre azalıyor demek ki ağrı kasın yeterince protein yada yenileyici faktör bulamamasından kaynaklanıyor diyorum

evet bendede aynısı oluyor. protein tozu kullanınca ağrılar bariz derecede azalıyor bendede thums:

kaslarda ağrı çok kritik bir konu...eğer ,bu uzun süreli ise oratda egzersiz türünde yanlış giden 2 ana nokta mevcut demektir:

-ya aşırı laktik asit birikmesi
-biriken laktik asidin temzilenememesi ,kası deforme etmesi...
-ya da kaslar aşırı stres altında deforme olma modundadırlar..yani, natürel özelliklereden uzaklaşarak...

vg-antrenmanlarında ,antrenman sistemi, setler,süre vb kısa olduğundan ,eğer "ek olarak kardiyo vb "yapılmıyorsa "anaerobik faz "hakimdir...yani 2 alt grup olarak :
-----------------------

1) ANAEROBİK ALAKTİK SİSTEM (ATP-CP SİSTEMİ)
2) ANAEROBİK LAKTİK SİSTEM (LAKTİK ASİT SİSTEMİ)
Anaerobik alaktik ve anaerobik laktik sistem de (ilk iki sistem) ATP'nin yenilenmesi oksijenin yokluğunda gerçekleşir. Bu yüzden bu iki sisteme ANAEROBİK SİSTEM diyebiliriz.
----------------
denebilir...

yani bir anlamda "uzun süreli mukavemet "gerektirmeyen sporlar "anaerobik "fazda oluşan sporlardır...

konu böyle olunca, "okisjen borçlanması" denen bi konu mevcut...eforlu her harekette oksijen borçlanması olur...yani, bu anlamda ,eğer kaslara ,örneğin " 10 tekrar 120 kgs "ile squat yaptığınızda ,eğer araya yeterli dinlenme süresini koymazsanız ,birikme kümülatif ve olumsuz bir şekil alır...

laktik asidin kaslardan atılamamsı halinde kasın deformasyonu da oluşabilir...

***"sürantrenman "(ovetraining) ...bunun oluşumu sinyalleri çoğu zaman gözükmeyebilir...nedeni, düzenli spor yapan kişide salgılanan "endorfin ve serotonin" yani mutluluk hissi nedeniyle fark edememesi...çoğu zan sinyal vermez...

bu nedenle "no pain no gain" konusu "acı çekeceksin ki gelişecesin" anlamına "gelmemeli...hele hele ,yeni acemi sporcuların başlangıç,adaptasyon, inkubasyon periyodlarında bu durumun hasıl olması ortada radikal bir hatanın varlığına işaret...yani ,sporcu bir anlamda bitirilmiş olur!...(( bi nevi " spor cinayeti "de denilebilinir...((

Merhaba Arkadaşlar.

Tam isimlerini bilmesem de 8kg ağırlıklarla
1. gün : ---- ön kol 20x4 + 20x4 göğüs 15x4 + 15x4 + 15x4
2. gün: ---- 7x4 yana kaldırarak 15x4 üste kaldırarak omuz 20x4 kanat
1 gün ara ve her gün 300 er mekik çekiyorum '8 min abs' programıyla.

boy 186 kilo 75 yaş 21.

ancak bende bi ilk zamanlar başlarken ağrı olup, bir de 2-3 ay ara verip başladığımda oldu. normal olarak ağrılarım olmuyor, ama aşırı yoruluyorum gerçekten.
gelişimim de yan omuzlar ve boyun çalışmama rağmen boyun, özellikle de göğüs ve kanatlarda oldu. ama yaklaşık 8-9 ayda çok ta öyle kaslarım meydana çıkmıyor,
sizce sayıyı arttırmalı mıyım, yoksa yaparken bir düzensizlik mi var acaba.
çünkü bu başlangıcımda ilklerdden midir bilmem düzgün kaldırmaya cok özen gösteriyorum zorlanıyorum gerçekten 20 ye ulaşana kadar. 4. sette bitiyorum artık...

)))

sayının nesini arttıracaksın ki?!...20 tekrarlı ağırlık idmanı neticede yüksek sayı, pik sporcular bile "kuvette dayanıklılık antrenmanlarında "bu sayı ile ancak çalışırlar.....

-dinlen...ağrıların aynı zamanda "laktik asit konvertasyonu "sırasında oluşan "mikrotravmalardan" ouşabiir...sporda , herhangi bir sorun var ise "dinlenmek en önemli olay"...ama, her nedense bu yapılmaz...(( her zman çok çalışmak gelişme olarak algılanır!...maalesef!..

2 -3 hafta dinlen, beslenmeyi abartmadan...sürantrene olduğunu sanmıyorum, belirtileri daha farklıdır...ama, eşiğe de girmiş olabilirsin?!...

daha sonra, kendini "fit,enerji "yüklü hissediyorsan ve eğer ağırlık arttırma imakanın yoksa :

-değişik hareketler
-daha az tekrar , örneğin 8-10 tekrar ...3 set dene ..ilk hafta her hareket 1 set x 8-10 tekrar...sonraki 2-3 haftalar 2 set ...sonra 3 set...
-eğer durum tekrarlarsa , durum vahim demektir...seni daha uzun ve bakımlı bi dönem bekliyor ...

Arkadaşlar gelişmenin ağrıyla ne ilgisi var çözemedim :S Sen düzenli besleniyorsan , vücudun yeterli protein,karbo. vs. alıyorsa ağrılarının olmaması normal sanırım.Yeteri kadar bilgim olmasada siteden okuduğum kadar yorum yapıcak olursam; Ben kasları çalıştırdığımızda yırtıldığını ve antreman bitdiğinde yırtılan kasların iyleşmesi ve daha güçlü olması sonucu kasların geliştiğini düşünüyorum.Sen Düzenli ve yeterli besleniyorsan kasların onarımı hızlı olur.Bu yüzden ağrı hissetmiyorsunuz bence.Düşüncem buydu nekadar doğru onu bilemem.

bu teori artık geçerliliğini yitiren bir teori...laborauar ortamlarında yapılan ve kasta ,hipertrofi için oluşum sağlayan "mgf " maddesinin teşekkülünün keşfi ile hipertrofinin basitce oluşması temayül değişmiş durumdadır...)))

Cevap için teşekkürler.
ön kol kası çalışırken ayna karşısında baktığımda ön kola kuvvet vermediğimi keşfettim ileri geri sallanıyordum.
Artık düzgün yapıyorum.
Ancak spor sonunda kollarımı hissedemiyorum, ancak ağrı ya da acı olmuyor. sadece hissedemiyorum yoruyor.
beslenmem de gayet sağlıklı durumda gerçekten araştırarak besleniyorum
minimize örnek.
kahvaltı 100 gr yulaf - 2-3 yumurta kızartması ve peynir v.b. (yumurta olmadı tost v.b.)
öğle : makarna ve yemek salata
akşam : makarna ve yemek salata
spordan sonra makarnaya abanıyorum karbonhidratı sık sık tüketiyorum şeker de yemiyorum pek artık.

spor hayatımda yalnızca 1 kere acı çektiğimi hatırlıyorum, dumbella bilek kası calısıyordum, hani sandalyeye koyup aşşağı bırakıp yukarı çekeriz ya. oda 1 hafta geçmedi yapamadım sonrasında da. sakatlık gibi gelmişti açıkçası hala acı çekme yönünü anlayamıyorum ...

pump forever gorusune katiliyorum aciyi hissetmek lazim kendini zorlamadan kaslari atesleyemezsin ama bu agrilar ve kasilmalar bazen cok sorun oluyo benim hayatimda bi kac kisiden antreman oncesi aspirin almami soyledirler antreman sonrasi aciyi ve kasilmalari azaltiyo dediler ise yariyo ama yeterli degil tabiki herhangi baska bi urun kullanan varmi arkadaslar bilgilendiriseniz sevinirim

Definasyon dönemindeyim - süper set sırt-göğüs "devset omuz-kol"çalışıyorum 15 gün önce hocam sırt-göğüs antreman sonuna pullover ekledi . Omuzun boyuna doğru bittiği yerde bir ağrı başladı . 1 hafta dinlenelim + antiflmatuar tarzı bir ilaç genede ağrı "çok hafif- başlangıcı da neredeyse aynı hafiflikteydi " hala devam ediyor . Bu ağrı kasta değil .Bu çarşamba ve cuma gene antreman yaptım bu ağrının antremanda zorlaştırıcı hiç bir etkisi olmadı .Ve bu ağrı aynen hala orda :( . Bu durumu yaşayan ve/ya tavsiyesi olan arkadaşlar varsa yorumlardan faydalanmak isterim .

fizyoloji dersinden örnek vereyim:kasın hipertrofiye uğraması için gerekli indükleyici mekanizma,kasın maksimum kasılma gücünün :%70inden fazlasını kullanarak oluşabilir.Yani kas geliştikçe bu eşik değer yükselir,siz her antremanda kasınızın kaldırabileceği maksimum ağırlığın %70 ve üzerinde çalışırsanız ve kaslarınıza büyümesi için gerekli aminoasit ve proteinler gittiği sürece gelişme gösterir.örneğin:maksimum kaldırabildiğiniz ağırlık 50 kg ise,35 ve altında kas geliştirmek için çalışmanız fayda etmez

bende herşey güzel kaslarda gerilme ve bi garip agrımı acımı tam çözemedim o tür sonuçlar var. idmanda da herşey super kaslar falan ıstedıgım sekılde cıkıyor ama ıdmandan sonra duşa gırınce cıkınca herşey eskisi gibi sanki , eskisinden de kucuk gibi kollarım sertlık falan herşey gidiyor geriye ağrılar ve yanma kasılma gibi hisler kalıyor :) 1.5 aydır evde kendım yapıyordum , 2 hafta falan oldu şimdi body başlayalı :)

çoğu body yapanlar bu tur konuların uzerınden gecmıslerdır bıraz bılgılerını paylasırlarsa sevınırım.

bende herşey güzel kaslarda gerilme ve bi garip agrımı acımı tam çözemedim o tür sonuçlar var. idmanda da herşey super kaslar falan ıstedıgım sekılde cıkıyor ama ıdmandan sonra duşa gırınce cıkınca herşey eskisi gibi sanki , eskisinden de kucuk gibi kollarım sertlık falan herşey gidiyor geriye ağrılar ve yanma kasılma gibi hisler kalıyor :) 1.5 aydır evde kendım yapıyordum , 2 hafta falan oldu şimdi body başlayalı :)

çoğu body yapanlar bu tur konuların uzerınden gecmıslerdır bıraz bılgılerını paylasırlarsa sevınırım.

İdman sırasında kasların tabi ki belirginleşir ve ister istemez antrenman sonrasında o şekilde kalamaz , o şekilde kalsın istiyorsan sıkı antrenman , beslenme ve dinlenmeye ve sabıra , zamana ihtiyacın var.Duş için ufak bir tavsiye verebilirsem nacizane , sıcak suyla duş almanın iyi olmadığını duymuştum antrenmandan sonra , ılık suyla alırsan daha iyi olur. Ağrı olayına gelince , çok fazla ağrı kasılma acı gibi durumlar aslında çok normal karşılanmaz , antrenman sırasında pump etkisinden dolayı ufak tefek ağrı gibi şeyler hissedebilirsin ama onlar çok geçiçidir antrenman bittikten sonra büyük ölçüde azalır , asıl ağrı ; tabi antrenmanın verimli geçtiyse , 1-2 gün sonra gelir ama bunlar çok şiddetli ağrılar değildir ( hamlık ağrısı hariç ) çok şiddetli ağrı varsa bu antrenmanında yanlış birşeyler olabileceğini yada çok yüklendiğini veya iyi beslenmediğini gösterir. Ama çalıştırdığın bölgelere parmaklarına bastırdığında tatlı bir ağrı hissedersen bu verimli antrenman yaptığını , kasların gelişmekte olduğunu gösterir.

Back
Yukarı