BlackParade
Üye
Ben 2 yıldır powerlifting ile uğraşıyorum. Bench press denen haraketten örnek vereceğim.Ben powerlifting'e başlamadan önce yeterli kas kütlesi kazanabilmek için bundan 5 sene önce bodybuilding ile başladım.İlk zamanlar haraketi yaparken canım çıkıyordu zar zor 20-30 kilo basıyordum ve göğsümün ortasında keskin bir ağrı oluşuyordu bu hareketten adeta nefret ediyordum. Hocamın ağzından "bench press" lafı çıktığı zaman oluşan stres başımı ağrıtıyordu o derece yani
. Sonra kas kütlesi artınca ağrı geçti normale döndü.3 yılda zar zor 90 kiloya çıktım.Powerlifting'e geçtiğimde 1 yılda 110 kiloya çıktı.şu son 1 yıldır sadece 10 kilo arttırabildim.Galiba gelebildiğim yer bu kadar en fazla 140 kilo falan olur o da en az 4-5 yıl sonra.
Geçen hayatı boyunca evde oturan gram spor yapmayan arkadaşımı spor salonuna getirdim. Vücudu yağ içinde ve 95 kilo ağırlığında , ben ise 98 kiloyum ilk başladığım zamanlar 83-84 kiloydum. Adam bench press'te direk 70 kiloyu gözlerimin önümde kaldırdı. Bilek güreşinde falan beni yendi. Bu oldukça moralimi bozdu ve umudumu kırdı. bu sadece bench press değil biliyorum squatta da aynı 1 yıldır en fazla 10 kilo arttı.Kısacası adamın gücü, benim ilk başladığım yıllara göre benim sahip olduğum gücün iki katından daha fazla ve benim gibi 5 yıl çalışsa beni adeta kağıt gibi buruşturup atar.
Genetik gücün var olduğunu bilirim ama bu kadar fark eder mi ? Benim limitim bu kadar az mı ? gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum.

Geçen hayatı boyunca evde oturan gram spor yapmayan arkadaşımı spor salonuna getirdim. Vücudu yağ içinde ve 95 kilo ağırlığında , ben ise 98 kiloyum ilk başladığım zamanlar 83-84 kiloydum. Adam bench press'te direk 70 kiloyu gözlerimin önümde kaldırdı. Bilek güreşinde falan beni yendi. Bu oldukça moralimi bozdu ve umudumu kırdı. bu sadece bench press değil biliyorum squatta da aynı 1 yıldır en fazla 10 kilo arttı.Kısacası adamın gücü, benim ilk başladığım yıllara göre benim sahip olduğum gücün iki katından daha fazla ve benim gibi 5 yıl çalışsa beni adeta kağıt gibi buruşturup atar.
Genetik gücün var olduğunu bilirim ama bu kadar fark eder mi ? Benim limitim bu kadar az mı ? gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum.
Son düzenleme: