Genetik kuvvet ve çalışarak kazanılan kuvvet arasındaki fark...

Ben 2 yıldır powerlifting ile uğraşıyorum. Bench press denen haraketten örnek vereceğim.Ben powerlifting'e başlamadan önce yeterli kas kütlesi kazanabilmek için bundan 5 sene önce bodybuilding ile başladım.İlk zamanlar haraketi yaparken canım çıkıyordu zar zor 20-30 kilo basıyordum ve göğsümün ortasında keskin bir ağrı oluşuyordu bu hareketten adeta nefret ediyordum. Hocamın ağzından "bench press" lafı çıktığı zaman oluşan stres başımı ağrıtıyordu o derece yani :D. Sonra kas kütlesi artınca ağrı geçti normale döndü.3 yılda zar zor 90 kiloya çıktım.Powerlifting'e geçtiğimde 1 yılda 110 kiloya çıktı.şu son 1 yıldır sadece 10 kilo arttırabildim.Galiba gelebildiğim yer bu kadar en fazla 140 kilo falan olur o da en az 4-5 yıl sonra.

Geçen hayatı boyunca evde oturan gram spor yapmayan arkadaşımı spor salonuna getirdim. Vücudu yağ içinde ve 95 kilo ağırlığında , ben ise 98 kiloyum ilk başladığım zamanlar 83-84 kiloydum. Adam bench press'te direk 70 kiloyu gözlerimin önümde kaldırdı. Bilek güreşinde falan beni yendi. Bu oldukça moralimi bozdu ve umudumu kırdı. bu sadece bench press değil biliyorum squatta da aynı 1 yıldır en fazla 10 kilo arttı.Kısacası adamın gücü, benim ilk başladığım yıllara göre benim sahip olduğum gücün iki katından daha fazla ve benim gibi 5 yıl çalışsa beni adeta kağıt gibi buruşturup atar.

Genetik gücün var olduğunu bilirim ama bu kadar fark eder mi ? Benim limitim bu kadar az mı ? gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum.

Son düzenleme:
Yağlı insanlar doğal olarak daha güçlüdür yag vucuda ektra enerji verir. Ayrıca arkadaşın tamamen evde oturan biri olsa 7p kiloyu kaldirmasi imkansiz, ya ağır bi işte çalışmıştır ya da sağlam bi geçmişi vardır illaki

Kendi limitin elbet bu değil. Sadece nasıl çalışacağını bilmiyor olabilirsin :)
Genetik ise elbette vardır önemlidir. Çalışmakta amacın en iyi hâline gelmek olsun. Sonuçta birçok insan da amaçları uğrunda çalışıyor tabi en iyi genetiği olan en iyisi oluyor :)

Back
Yukarı