Zaten tam bir bilgim yok ama obezlik kalıtsal bir hastalık değildir heralde.arkadaşım genetigine mahkum degilsin şöyle düsün bi cocuk var annesi babası dedesi ebesi obez ama bu cocukda cocuklugundan beri düzenli spor yapıyor düzenli saglıklı besleniyor bu cocugun obez yada saglıksız olabilme gibi bi şansı var mı genetikdeki en önemli faktör beslenme sonra spor
O zaman şöyle girelim. Yaş 16 boy 1.86. Kilo 68. Fakat ince durmuyorum. Salon hocasının ölçtüğüne göre ilk başladığımda yani 1 ay önce 33 cm kolum vardı şu anda aynı galiba. 65 kg bench press girebiliyorum 8 tane. 60 kg üst göğüs. 30 kg barbell curl nizami. 15 kg dumbbell curl. 100 kg cable row. Kanat hareketinde göğüse çekme 45 kg. Aynı şekilde enseye çekmede 45 kg. Yağ almıyorum nedense. Günlük 100 gr proteinimi alırım fakat yağlı yağsız yemek seçmem ama yağ almıyor vücut. Karın kaslarım çok belirgin 2 aylık çalışmayla çıkardım video çekebilirim isterseniz. Ve 1.5 aydır bu sporu yapıyorum bu ay sonu 2.ayım dolacak. Cevaplarınız için teşekkürler.
Boy da ornek olabilir buna millet diyor bi genetigin vardir ancak okadar uzayabilirsin dahada uzayamassin ama bakiyoruz basketbolculara adamlar gitgide uzuyo yakinda nirvanaya ulascaklar![]()