Gerçekten Mağdurum

temogra

Üye
Merhabalar, konu hakkında gerçekten yardıma ihtiyacım var. 16. Ayın bb de bitecek ve hala bir beslenme programı oluşturamadım neden derseniz define mi olayım, hacimli (göbek çıkmadan)bir vücüda sahip mi olmak istiyorum diye düşündüm. Kilo verdim kilo aldım ama çalışmamım karşılığını da aldım. En son kararım hacimli bıngıl bıngıl göbek olmayan bir vücüda sahip olmak olarak verdim. bu doğrultuda nasıl bir beslenme programına ihtiyacım var. yüksek eforlu antremanlar yapıyorum dinlenme set araları 20 sn geçmiyor(ki set saymıyorum, artık tek tekrara düşene kadar çalışıyorum) haftada 4 gun antremandayım. Boyum 1,71 kilom 76 ölçülerim aşağıda. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Saygılar.

Simdi genel anlamda agir idman yaptiginizi soyluyorsunuz, bu noktada benim tavsiyem karbo off karbo on gunler yapmak. Yani idman gunlerimizde idmana kadar olan bolumde komplex karbolara yuklenecegiz. Idmansiz gunlerde ise daha kontrollu karbo alimi yapacagiz.

Hacim yapayim derken yaglanmamak icin karbolarin zamanlamasi onemli, insulinimizi cok dalgalandirmadan besin programi olusturmaliyiz.

Bu linke gozatmanizi rica ederim : https://www.bodyforumtr.com/vbforum/ins-lin-ayn-g-n-t41164.html

Ayrica kendi gunluk programinizi paylasirsaniz cok daha iyi yorum yapabiliriz.

Simdi genel anlamda agir idman yaptiginizi soyluyorsunuz, bu noktada benim tavsiyem karbo off karbo on gunler yapmak. Yani idman gunlerimizde idmana kadar olan bolumde komplex karbolara yuklenecegiz. Idmansiz gunlerde ise daha kontrollu karbo alimi yapacagiz.

Hacim yapayim derken yaglanmamak icin karbolarin zamanlamasi onemli, insulinimizi cok dalgalandirmadan besin programi olusturmaliyiz.

Bu linke gozatmanizi rica ederim : https://www.bodyforumtr.com/vbforum/ins-lin-ayn-g-n-t41164.html

Ayrica kendi gunluk programinizi paylasirsaniz cok daha iyi yorum yapabiliriz.

Devamlı uyguladığım bir program yok ara ara denediğim beslenme programını yazabilirim.

Sabah: simit+4 yumurta
Ara: yoğurt+yulaf ezmesi
Öğlen: yoğurt+pilav+(işte çıkarsa et ,tavuk)
Spordan önce: yulaf ezmesi+25 gr bitter cukulata
Spor sonrası: 4 yumurta+makarna yada pılav, yada tavuk+salata+100 gr kaşar ve sebze yemegi
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Karbonhidrat ve protein hesaplamasından sıkıldığım için o anda gözüme ve mideme hoş gelen porsiyonları yiyorum. :o
[/FONT]

Oncelikle hacim kazanmak istiyorsaniz belirli bir beslenme programi ile gitmenizde fayda var ozellikle cok yaglanmadan hacimlenmek gibi biraz iddiali bir durum soz konusu ise. Yani ne yazik ki ole midenize ve gozunuze hos gozuken ogunler bu amaca pek hizmet etmiyorlar.

tamam işte benimde sıkıntım bu . nasıl yapmam lazım. yada yukarıda bahsettiğim besin öğeleri idealmidir. off gunumde karbon off yapmam bu besinler ile yeterlimidir. 15 aydır dikkat ediyorum diet yapıyorum ama artık vucudu değişik bir forma sokmam lazım cunku vucudumda diyete alıştı. tam 1 sene boyunca en katı dıyetlerıde yaptım, yağı kestim karbon aldım, karbonu kestim yağ aldım ama yağ oranı %16 altına düşmedi. şimdi ise tam tersini maksımum %18-19 yağ oranına ulaşarak hacimlenmek. tşk.

sadece protein tozu ve creatin kullanıyorum. argının yeni bitti ara vereceğim bir süre. onun dışında balık yağı,b vitamini, çinko kapsul alıyorum.

Sayın temogra beslenme programın kesinlikle yetersiz.Eğer değiştirme imkanın yoksa supplement kullanımı şart gibi.

Bu protein tozu neden kullanılır anlamıyorum yukarda adam yazmış beslenme programın yetersiz eğer değiştiremeyeceksen protein tozu şart. Kimisi de diyor beslenme programı düzgün değilse protein tozu kullanma o ek besindir dolayısıyla işe yaramaz. Yani çok çelişkili konusuyorlar.

Bu protein tozu neden kullanılır anlamıyorum yukarda adam yazmış beslenme programın yetersiz eğer değiştiremeyeceksen protein tozu şart. Kimisi de diyor beslenme programı düzgün değilse protein tozu kullanma o ek besindir dolayısıyla işe yaramaz. Yani çok çelişkili konusuyorlar.

Cevap vereyim o zaman: gunluk protein ihtiyacinin %80 ini ogunlerden alabildigin, ancak %20 sine yetisemedigin durumlarda ek besin olarak alinir. Yani eger beslenme kotuyse tek basina bir ise yaramaz. Aslinda celiski yok ayni sey soyleniyor :) Umarim anlatabilmisimdir.

Konuya yorum yazavagim ama uzun uzun yazacak vakit bulamadim kusuruma bakmayin. Araliklarla girebildim foruma bugun.

selam temogra daha önce bir başlığında rob konusunda yardım istemiştin sanırım..bende sana birşeyler söylemiştim.
sanırım hala rob a devam ediyorsun, bıngıl bıngıl bir göbek istemediğini söylemişsin umarım kardiyo yada yağ yakma çalışmaları yapmıyorsundur rob artı bunları yaparsan gelişmen çok zor olucaktır ki galiba bunuda söylemiştim :)
rob tamamen kaliteli hacim almaya dayalı bir sistem ve beslenme olmadan çok zorlanırsın.
beslenme programına baktım bana göre karbonhidrat alımın çok az karboyu arttır özellikle öğle öğününde, lifli gıdalara da daha fazla yönelmeni söylemek istiyorum.sabah kahvaltın çok zayıf hem protein hem karbonhidrat olarak.sebze meyve hiç yazmamışsın vitamin alımını eksik etme.
rob sistemi ne demek yaptığın için bilirsin perşembe kanat çalışırsın pazara kadar ağrı yapar maksimum yorar.beslenmen bu sistem için çok az ya sistemini değiştirmeli ya da kendini düzene koymalısın.beslenmemi değiştiremem dersen negatif tekrar ağırlıklı bir programa geçmeni tavsiye edebilirim.
tabi yapman gerekeni en iyi sen bilirsin bunlar sadece benim iyi niyetle yaptığım tavsiyeler..
saygılar..

selam temogra daha önce bir başlığında rob konusunda yardım istemiştin sanırım..bende sana birşeyler söylemiştim.
sanırım hala rob a devam ediyorsun, bıngıl bıngıl bir göbek istemediğini söylemişsin umarım kardiyo yada yağ yakma çalışmaları yapmıyorsundur rob artı bunları yaparsan gelişmen çok zor olucaktır ki galiba bunuda söylemiştim :)
rob tamamen kaliteli hacim almaya dayalı bir sistem ve beslenme olmadan çok zorlanırsın.
beslenme programına baktım bana göre karbonhidrat alımın çok az karboyu arttır özellikle öğle öğününde, lifli gıdalara da daha fazla yönelmeni söylemek istiyorum.sabah kahvaltın çok zayıf hem protein hem karbonhidrat olarak.sebze meyve hiç yazmamışsın vitamin alımını eksik etme.
rob sistemi ne demek yaptığın için bilirsin perşembe kanat çalışırsın pazara kadar ağrı yapar maksimum yorar.beslenmen bu sistem için çok az ya sistemini değiştirmeli ya da kendini düzene koymalısın.beslenmemi değiştiremem dersen negatif tekrar ağırlıklı bir programa geçmeni tavsiye edebilirim.
tabi yapman gerekeni en iyi sen bilirsin bunlar sadece benim iyi niyetle yaptığım tavsiyeler..
saygılar..

Bilgiler ve yorumun için çok tsk ederim. rob sistemini çok iyi anladım ve neler yaptiginida oldukça hissettim :) beslenmemi degistirmeyi tercih ederim çünkü bu program inanılmaz haz veriyor ve sevdiğim bu spora birazdaha aşık oldum diyebilirim. sizin ve diğer arkadaşların tavsiyelerine kulak verecegim. Unutmadan yağ yakma gibi bir sorunum yok o yüzden cardio yapmıyorum hiç yapmadimda tekrar tsk ederim. gelisimimi buraya her ay yazacagim saygılar

Devamlı uyguladığım bir program yok ara ara denediğim beslenme programını yazabilirim.

Spordan önce: yulaf ezmesi+25 gr bitter cukulata

çikolata niçin ben onu anlamadım. basit şeker idmandan önce ne işe yarar .yoksa bitter olması kafein için mi?

Back
Yukarı