Giriş Seviyesi Sonrası Program İstişaresi

ArdaDK

Üye
Merhabalar,

Bodybuildinge başlayalı yaklaşık 5 ay olacak. İlk 3 ayımı forumda bulduğum başlangıç programı ile tamamladım. 4. ay hareketleri deneme ve kas gruplarıma etkillerini keşfetmeyle geçti biraz. Şimdi ağırlık koyarak ilerleyeceğim bir program çıkarttım kendime ve sizlerle istişare etmek istedim. Öncelikle şunu belirtmeliyim yoğun çalışma hayatı nedeniyle %100 bir uyum içinde değilim beslenme, dinlenme ve antrenman olarak.

1.GÜN
-decline bench press 4*8
-dumbbell fly 4*8
-dumbbell pullovers 4*8
-parallel bar dips(30 derece açılı) 4*8

-close grip bench press 4*8
-push down 4*8
-triceps kick back 4*8

2.GÜn
-wide grip lat pull down 4*8
-T Bar row 4*8
-dumbell row 4*8

-barbell curl 4*8
-dumbbell hammer curl 4*8
-concentration curl 4*8

3.GÜN
-dumbbell shoulder press 4*8
-lateral raise 4*8
-rear delt fly 4*8

Programda aklıma takılanlar;
1- Set ve tekrarlar hep 4*8 şeklinde. Büyük kas gurupları veya küçük kas gurubuna göre değişiklik göstermeli mi yoksa hareket sayısına göre mi belirlemeliyim?
2- Sıcak yaz aylarında çok zor oluyor bu antrenman evet kaslarımı ciddi çalıştırıyor fakat çoğu kez antrenmanı tamamlamakta zorlanıyorum. Çok terleyen bir yapım var antrenman öncesi sonrası arasında 2kg fark oluyor. Her kas gurubu için 1'er hareket eksiltmeli miyim? Eksilteceksem bu hangileri olmalı?
3- Antrenmanlardan sonra kas ağrısı göğüs bölgem hariç hiçbir bölgemde olmuyor. Eksiklik bende mi programda mı?

Harici söylemek eklemek eleştirmek istediğiniz şeylere açığım. Şu hareket gereksiz bunun yerine bunu gir veya izolede hatan var gibi. Fiziksel özelliğim; Boy: 175cm Kilo: 77kg Yaş:30

Aşırı beyaz tenlı oldugumdan folayı herkes alay edıp dalga gecıyor denıze gıdıyoruz sankı bütün gözler bende gıbi geliyor ki zaten ara ara bakıp gülüşenler oluyor solaryumama mı gitsem güneşte bronslassam mı spora ağırlık verip zayıf olmama ragmen kas mı yapsam zira biraz zayıfım ve denızde dıkkat cekıp bakısları uzerımde toplayınca moralım bozuluür.Sizce spora mı ağırlık vereyim kol göğüs çalışıp solaryumamaı gideyım ne dersınzı tesekurler

Merhabalar,

Bodybuildinge başlayalı yaklaşık 5 ay olacak. İlk 3 ayımı forumda bulduğum başlangıç programı ile tamamladım. 4. ay hareketleri deneme ve kas gruplarıma etkillerini keşfetmeyle geçti biraz. Şimdi ağırlık koyarak ilerleyeceğim bir program çıkarttım kendime ve sizlerle istişare etmek istedim. Öncelikle şunu belirtmeliyim yoğun çalışma hayatı nedeniyle %100 bir uyum içinde değilim beslenme, dinlenme ve antrenman olarak.

1.GÜN
-decline bench press 4*8
-dumbbell fly 4*8
-dumbbell pullovers 4*8
-parallel bar dips(30 derece açılı) 4*8

-close grip bench press 4*8
-push down 4*8
-triceps kick back 4*8

2.GÜn
-wide grip lat pull down 4*8
-T Bar row 4*8
-dumbell row 4*8

-barbell curl 4*8
-dumbbell hammer curl 4*8
-concentration curl 4*8

3.GÜN
-dumbbell shoulder press 4*8
-lateral raise 4*8
-rear delt fly 4*8

Programda aklıma takılanlar;
1- Set ve tekrarlar hep 4*8 şeklinde. Büyük kas gurupları veya küçük kas gurubuna göre değişiklik göstermeli mi yoksa hareket sayısına göre mi belirlemeliyim?
2- Sıcak yaz aylarında çok zor oluyor bu antrenman evet kaslarımı ciddi çalıştırıyor fakat çoğu kez antrenmanı tamamlamakta zorlanıyorum. Çok terleyen bir yapım var antrenman öncesi sonrası arasında 2kg fark oluyor. Her kas gurubu için 1'er hareket eksiltmeli miyim? Eksilteceksem bu hangileri olmalı?
3- Antrenmanlardan sonra kas ağrısı göğüs bölgem hariç hiçbir bölgemde olmuyor. Eksiklik bende mi programda mı?

Harici söylemek eklemek eleştirmek istediğiniz şeylere açığım. Şu hareket gereksiz bunun yerine bunu gir veya izolede hatan var gibi. Fiziksel özelliğim; Boy: 175cm Kilo: 77kg Yaş:30
program çok kötü olmuş. Örnek bir program verebilirim haftada 6 gün
1. gün
3x8 bench press
3x8 incline bench
3xmax Dips
3x6 overhead Press
4x12 Lateral Raise
4x8 triceps pushdown

2. gün
4x8 latpulldown
4x8 seated row
2x12 rope pulldown
3x12 Bentover Lateral Raise
3x12 shrug
4x10 z bar biceps curl

3. gün
2x8 Deadlift
2x12 lunge
4x8 squat (RIR1)

program çok kötü olmuş. Örnek bir program verebilirim haftada 6 gün
1. gün
3x8 bench press
3x8 incline bench
3xmax Dips
3x6 overhead Press
4x12 Lateral Raise
4x8 triceps pushdown

2. gün
4x8 latpulldown
4x8 seated row
2x12 rope pulldown
3x12 Bentover Lateral Raise
3x12 shrug
4x10 z bar biceps curl

3. gün
2x8 Deadlift
2x12 lunge
4x8 squat (RIR1)

Programı çok kötü yapan nedir üstat? Mantığını kavramak açısından soruyorum

Programı çok kötü yapan nedir üstat? Mantığını kavramak açısından soruyorum
çok fazla nedeni var şurdan örnek verebilirim,
"-decline bench press 4*8
-dumbbell fly 4*8
-dumbbell pullovers 4*8
-parallel bar dips(30 derece açılı) 4*8"
16 set göğüs tek antrenmanda ve hepsi alt göğüs fiberlerine odaklanmış durumda.

çok fazla nedeni var şurdan örnek verebilirim,
"-decline bench press 4*8
-dumbbell fly 4*8
-dumbbell pullovers 4*8
-parallel bar dips(30 derece açılı) 4*8"
16 set göğüs tek antrenmanda ve hepsi alt göğüs fiberlerine odaklanmış durumda.
Decline bench presi düz benche çevirdim setleride 8*3 yaptım ilk aylar hep üst ve orta göğüse yüklendiğim için alt bayağı ince kaldı sanırım anatomide etkili bunda bu yüzden bu programda alt göğüse yüklenmiştim

Back
Yukarı