Glutamin Öncüleri ile Saf Glutamin Arasındaki Fark?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Axatan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Axatan

Üye
Merhabalar

Optimum Nutrition Gold Standart Whey Protein Tozu Kullanıyorum Ürünün 1 Ölçeğinde 4 Gr Glutamin ve Öncüleri var yazıyor bu Saf L-Glutamine midir.Ayrıca L-Glutamine Kullanmam Gerekirmi Yoksa Bu yazdığım Glutamin Formu İşe Yararmı ?
bench_O

işe yarar. Glutamine hep öncüleriyle birlikte veriliyor. sanırım bazal glutamine üretimini baskılamaması için(negatif feed back). Ama bir bilgim yok yanıltmayayım. Sadece bir tahmin.

Hocam fakat L-Glutamine kutularının üstünde pureglutamine yazıyor 2 si farklı olmasın?
ben protein tozu gibi desteklerde böyle olduğundan bahsettim

mesela optium %100whey var. 4082 mg glutamine ve prekursors var. 4 gr gayet yüksek bir doz

ve de glutamine 500 mg tablet var. onun üzerinde sadece L-glutamine yazıyor (yani öncül falan yok)

bu arada benimki sadece basit bi hipotezdi. doğruluğunu bilmiyorum ama glutamin vucutta üretilen bi aminoasit olduğu için böyle olabilir.

Bazı protein tozlarında glutamik asit yazar bazılarında ise direk L-Glutamin yazar.
Glutamin öncüleri vücutta glutamin salğılanmasını destekler L-Glutamin ise zaten glutaminin kendisidir.
L-glutamin içerenler daha yararlıdır.
Zaten protein tozu alırken glutamic acidmi yoksa L-glutaminmi içerir ona dikkat etmek lazım.

Peki L-Glutamine almama gerek varmı yoksa bu glutamic asit de faydalı olurmu. Günde 8 gr glutamic asit alıyorum bu arada.bench_O

Bazı protein tozlarında glutamik asit yazar bazılarında ise direk L-Glutamin yazar.
Glutamin öncüleri vücutta glutamin salğılanmasını destekler L-Glutamin ise zaten glutaminin kendisidir.
L-glutamin içerenler daha yararlıdır.
Zaten protein tozu alırken glutamic acidmi yoksa L-glutaminmi içerir ona dikkat etmek lazım.
direk L-glutaminenin yararlı olduğu kanısına nereden vardınız? Doğru bilgi olmayabilir.

Back
Yukarı