Bildiğim kadarıyla cevaplıyayım
Fıstığın kendi Kh ı çok küçük bir miktardır ve yavaş Kh dır, karataya kesinlikle uygundur.
Karatayda da zaten fıstığın kendisini kullanıyoruz.
Ancak bildiğimiz gibi bu tür ürünlere ek şeker konuluyor, yani hızlı Kh ve karataya tersdir.
Ama şöyle bir şey var bizle Vg sporu yapıyoruz, yağ yakımındaki kilolu bir adam ile Vg yapan bir adamın kullandığı karatay bir olmaz!
Bunu başlığımda da bir miktar anlattım
Vg sporu yapan bir kişi antreman dan çıktık dan sonra bir kere mutlaka hızlı Kh almak zorunda (kortizol kesmek için), tercihen antremandan hemen önce ve sabah ilk kalktığında da alabilir.
Ama son iki söylediğimi ben çok doğru bulmuyorum.
Sabah kalktığımda enerji depolarım boş diye gidip hızlı Kh a saldırmayı ben doğru bulmuyorum, kompleks Kh almak daha doğru.
Amtremandan hemen öncede sözde enerji versin diye hızlı Kh a saldırmak doğru değil, kompleks Kh yiyip 1-2 saat sonra antremana çıkmak daha doğru.
Kısacası Vg ci adam bu bahsettiğim 3 zamanda 2-3 kaşığı geçmemek şartıyla bu tip ezme vb. kullanabilir
Ancak olay fıstık olunca dikkat edilmesi gereken bir husus daha var, omega3-6 dengesi!
Fıstık omega6 bombasıdır.
Bildiğin üzere 3-6 oranını 1e1 yada en fazla 1e4 şeklinde tutabilmek bu beslenme de çok önemli!
Canan hocanın videolarına da bakarsanız "fındık, fıstık, ceviz" şeklinde zikreder.
Oranın kurulması adına 2 adet omega3 bir adet omega6 söylemiş dikkat edersiniz.
Bu oranın kurulabilmesi gerçekten hayati, eğer kuramazsanız hem yağ yakımını baltalıyor hemde sivilce problemine sebebiyet veriyor!
Bu hataya bende bir süre düştüm, ve sivilcelerim hemen tekrardan fırladı...
O zaman işte bu oranı tutturmanın ne kadar hayati olduğunu algıladım ve çareyi en güzel çözüm balık yağı almakta buldum (sıvı hap değil)
Çünkü günlük dengeyi kurabilmek adına omega3 ü bolca almak şart, 6 zaten yediklerimizin bir çoğunda var hele ki Vg ci adamın yedilerinde!
Şimdi 3 alacağınız kaynaklar belli en sağlam miktarda balık ve yağında daha sonra azalan bir biçimde fındık, ceviz, sebzeler şeklinde sıralanmaya devam ediyor...
Bu oranı kuracağım diye her gün balık ile fındığa para yatıramazsınız pahalı, en mantıklı balık yağı alıp kullanmak rahat 2 hafta gidiyor, daha ucuza geliyor