Grip Aşısı - Domuz Gribi

Grip yetmezmiş gibi birde domuz gribi riski çıktı!

HİÇ ÖNLEM ALINMAZSA: Yapılan simülasyona göre, domuz gribi virüsü hiçbir önlem alınmadan kendi haline bırakılırsa, Türkiye’de enfekte olması beklenen insan sayısı 21 milyon. Bunlardan 8.8 milyonunun hastaneye başvurması gerekecek. Başvuranlardan 96 bini hastaneye yatırılacak. Bunların da 15 bin 500’ü yoğun bakım hizmeti alacak. Bu süreçte 5 bin 300 kişinin ölmesi muhtemel. İş kayıpları dışında sağlık hizmetleri açısından Türkiye’ye maliyeti 1.1 milyar TL olacak.

TEDBİR ALINIRSA: Aşılama ve yayılmaya karşı önlemlerle enfeksiyon sayısı 1.8 milyonla sınırlı tutulabilecek. Bu durumda da 750 bin kişinin hastanelere başvurması bekleniyor. Hastaneye başvuranların 7 bin 500’ü hastaneye, bunların da 1200’ü yoğun bakıma yatırılacak. Bu durumda 400 ölüm yaşanabilecek
daha detaylı bilgi: http://www.domuzgribi.net/

GRİP AŞISI OLSA DA: Domuz gribi, mevsimsel gripten farklı. Bu nedenle grip aşısı yapılanların da domuz gribi için aşı olması gerekiyor.

Domuz Gribi aşısı'da aynı zamanda olmamız gerekiyormuş hadi hayırlısı...

Grip aşısı kullandınız mı? Kimisi bir işe yaramıyor diyor? Tecrübe eden arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?

İsviçreli ilaç firması “Novartis”, domuz gribine yol açan Influenza A/H1N1 virüsüne karşı kullanılacak aşının ilk seri üretiminin gerçekleştirildiğini bildirdi.

Biz aşıyı tahmin ediyorum ekim ayının 3. haftasında aşının ilk partisini Türkiye'ye getirmiş olacağız. Ancak bu aşıların uluslararası anlamda ruhsat almasını bekliyoruz. Özellikle Avrupa Hastalık Kontrol Merkezinden ruhsat almaları gerekiyor. Ön yeterlilik diyebileceğimiz veya ön görüş olarak uygunluk belgelerini aldılar ama kesin ruhsatı da almaları gerekiyor. Bizim ülkemizde de ruhsatlandırma süreci bir taraftan gidiyor. Aşı açısından bu bir yarış yani. Domuz gribi aşısının mevsime yetiştirilmesi açısından bir yarışa benzetilebilir. Biz de Sağlık Bakanlığı olarak üstümüze düşeni yapıyoruz.''
Sağlık Bakanı Recep Akdağ

Önemli : Türkiye'de H1N1 için yapılan GlaxoSmithKline marka grip aşısının (hani insanların korkup çocuklarını aşılatmak istemediği) Kanada'daki sonuçları açıklandı. 6.6 milyon kişi aşılandı, zararlı tepki alınan vaka sayısı sadece 36 ! Lütfen çocuklarınızı aşılatın, eğer ithal aşı miktarı yeterse (sıra gelirse) siz de aşı olun

Haberin kaynağı İngilizce, okumak isteyenler için aşağıda paylaşıyorum.

http://www.theglobeandmail.com/news...ians-after-h1n1-shot-official/article1366564/

bu olayda tıp ve insanlar resmen ikiye bölündü . aslında ikiye bölünme sebebi bir aşının o anda etkilerinin tespit edildiği fakat yan etkileri için zaman gerektirdiğinden bu bölünme meydana geldi . açıkçası ben şuan tam olarak onaylanmamış bir ürün için çocuğumu aşılatmayacağım.

Ayrıca bazı arkadaşlar bu aşıyı şu ülke çıkardı bunun için , yok kobaymıyız vs diye başlayıp sonrada siyasi tartışmaya döneceğinin farkındayım şimdiden uyarıyım lütfen aşı olayını da siyasete çevirmeyeli. aşının etki ve yan etkilerini tartışalım.

Aşının kısa vadeli etkkileri ile ilgili elimizdeki örnek bilgi bu şekilde. uzun vadede yan etkisi olur mu sorusuna da şu şekilde yanıt bulabiliriz. Grip aşıları organik bir kılıfın içine yerleştirilmiş o mevsimin en yaygın ölü grip virüsünden ibarettir. her sene kılıf aynı kalır, virüs değişir. Bu sefer de geçen senenin ana etken H3N2 ve H9N1 virüslerini çıkartarak H1N1 virüsünü bu kılıfa yerleştirdiler. Ana yan etki etmeni organik kılıf ve içerdiği maddeler. Bunda bir değişiklik olmadığı açıklandı. Bu sebeple uzun vadede mevsimsel grip aşısından farklı yan etkiler beklenmiyor.

Arda Turan bile hastalığa yakalanabiliyorsa herkes bu aşıyı olmalıdır..

Arda Turan örneğini verdim çünkü bu futbolcuların besinleri düzenli,para problemleri yok rahat evlerde yaşıyorlar özel doktorları var vsvs

domuz gribi aşısı

benim kafam hala karışık bazı uzmanlar olmayın diyor bazıları olun kime inanacağız.

hele hele çocuklara aşı yapılırken velilerden onay istiyorlar ya bu durum tam bir muamma

neden böyle bir onay istiyorlar bir şeylerden mi çekiniyorlar acaba

başbakan ben ve ailem olmayacak dedi neden?

Aşağıdaki linkte yer alan haberde baya ilginç , soru işaretlerini arttıracak cinsten

www.domuzgribine.com

Back
Yukarı