hızın önemi

bir hareketi hızlı yapmanın bize katacağı ya da götüreceği şeyler nelerdir? örn. dk. 10 squat yapmakla 20 squat yapmak arasında ne fark vardır? ( toplamda yapılan hareket sayısı aynı olmak kaydıyla) (squat örnek olarak yazdım, hareket illa squat olmak zorunda değil elbette)

barbell curll olsun bench press olsun cogu hareketı yaparken yedırerek yapmak gerekır hatta her hareketı yedırerekten kastım ornegın bench press de barı en yukarı kaldırdıgın sure 1 sn barı gogsune ındırme suresi 2 sn olmalı yanı yavas yavas ındırmelısınkı kaslar daha fazla gergın dursun kımılerı bırden bırakıolar sonra tekrar kaldırıolar kasdaki gerilim cok fazla olmuo hocam demıstı agırlıgı kaldırırken %30 verım alırsın ındırırken %70 verım alırsın her zaman ındırmek daha onemlıdır

Biraz görecelidir.Vücut tipine göre değişkenlik gösterebilir.Fakat genel olarak hareketlerin yavaş yapılması o bölgenin hem daha iyi çalıştırılması hemde oraya kanın daha yavaş ve daha verimli pompalanması anlamını taşır.

Bu yüzden ben hareketleri yavaş yapmanı öneririm.

yavaş yapılması gerekıyor yedırerek yavas yapınca yanmayı sende hıssedıceksındır.

Back
Yukarı