Haşlama kadın budu köfte.

Arkadaşlar kadın budu köfteyi yumurtaya una falan bulamıyorsunuz. içine biraz su ekleyip iyice suyunu çekmesini bekliyorsunuz ve harika bir tat. Ben tuzsuz yaptırdım anneme gayet iyi tadı vardı.
 
Kadınbudu benim favorim. Bazen steak bazen bunu yaparim

Bodycilere uygun tarifi de paylasayim, dukan üsulu

MALZEMELER:
-1/2 kg yağsız dana kıyma
-2 yemek kaşığı yulaf kepeği
-1 küçük soğan
-1 tutam maydanoz
-1 yumurta
-kimyon,karabiber,kırmızı biber,tuz

Kepek derin bir kap içine alınarak sıcak su ile ıslatılır ve kısırlık bulgur gibi suyu çekip şişene dek bekletilir.Diğer tarafta kıymanın yarısı soğanla beraber kavrulur ve baharatlar eklenerek soğumaya bırakılır.Kavrulmuş kıyma,şişen kepek ,kalan çiğ kıyma ve kıyılmış maydanoz beraber yoğrularak iri köfteler hazırlanır.Yumurta iyice çırpılır ve köfteler yumurtaya iyice bulanarak ısınmış yapışmaz tavada pişirilir.

IMG-20120902-01310.jpg
 
Back
Yukarı