Haşlama Tavuk Shake Kesinlikle Deneyinn..

jarhead

Üye
bugun hep aklımdaki seyi yapmak için fırsat buldum. arkadaşlar haşlama tavuk yemekden bıkmış biri olarak. bıkmak derken yemesi, çiğnemesi, kokusu artık bayıyordu. özellikle çiğne çiğne 2 dakkada yiyeceğim yemeği haşlama tavuk sayesinde 15 20 dakkada bitiriyordum.

dün tuna shake başlığını görünce zaten kafamda vardı forumdada sormuşdum deneme fırsatım olmamışdı. bugün idman sonrası haşlanmış tavuğun ucundan aldım bakdım sakız gibi çiğne babam çiğne 2 dakkada bitti sinirlendim. evde mutfak robotunu bulamadım, shakerin içine haşlanmış tavuğu attım 250 gram içinede yoğurt ve su koydum katı bir kıvamda başda az koydum blendir rahat parçalasın diye sonra az daha yogurt ekledim. işin özü 4 kaşık yoğurt, 1 bardakda suyla blendirdan geçirdim tavukların parçası kalmadı:D 1 dikişde içdim. tadıda süper hatta içemem diye yudum aldım bakdım gayet güzel dikdim kafaya hazırlanması 1 dakika 250 gram tavuğu bitirmesi 5 saniye:D

kesinlikle denemelisiniz. tadıda aynı şu şekilde dışarda seyyar satıcıdan oturupda pilav tavuk ayran üçlüsünün tadı gibi pilavı çıkar resmen onu anımsatıyo. deneyin anlıycaksınız.

hatta bundan sonra okulda vs eğer çok kalacaksam. 2shake götürürüm. biri whey biride tavuk shake:D yumurtanında hakkından gelmek lazımda o biraz zor gibi tozu bilefena.

çiğnemenin tek etkisi yiyecekleri parçalamak değil. besinleri çiğnemek mide ve bağırsak sistemine sindirime başlaması için uyarı yolluyor. içtiğin şey izole edilmiş protein olmadığı için bu şekilde sindirim sistemini zamanla gereksiz yere yorma ihtimalin var.

Bu yöntemi salonda sevdiğim bir abi var o anlatmıştı. Whey in zor bulunduğu zamanlar demişti :D Jarhead hatta tavuklu pilavı blender dan geçirdiklerini karbonhidratıda yemekten kurtulup herşeyi içtiklerini anlatmıştı:P İşte sana yeni birşey. Demişsin ya pilavı eksik diye pilavda ekle bence. Ayrıca pilavı pişirmenede gerek olacağını zannetmiyorum :P

draft onuda düşünmedim değilde bu sefer cırcır olma ihtimali doğuyor.:D karbonhidratı kuru alıcam:Daslında mantıkaynıda ağzımızda çiğneyip yutarak o kadar parçalayamıyoruz bu blendir resmen su yapıyo.

çiğnemenin tek etkisi yiyecekleri parçalamak değil. besinleri çiğnemek mide ve bağırsak sistemine sindirime başlaması için uyarı yolluyor. içtiğin şey izole edilmiş protein olmadığı için bu şekilde sindirim sistemini zamanla gereksiz yere yorma ihtimalin var.

schwarzxxl mantıklıda böyle gideyim az olmadı yavaşdan götürürüm. şunun gibi heralde nasıl soğuk suya birden girinceirkiloyosak buda aynı şey beyinin sinyal göndermesi ve sindirim sisteminin yavaş yavaş çalışması önemli olan.

sadece antreman sonrası yaparsan problem olmaz herhalde. ama her öğüne böyle alışma. haşlama tavuktan, ton balığından ben de tiksiniyorum zaman zaman. ton balığını yoğurda karıştırıp yiyorum ben de. iyi gidiyor.

geçen tuna shake başlığını açmıştım onu denemeye cesaret edemedim ama az önce tavuklu karışımı içtim.

haşladıktan hemen sonra blendera koyuyorsanız mutlaka yanına buzda ekleyin yoksa haşlanmış tavuk yoğurtla suyu sımsıcak yapıyor. hani bilmiyorum sizin zevkinizi ama şahsen bunu soğuk içmeyi yiğelerim.

düşünceme gelince de açıkçası yiyemeceğim kadar haşlanmış tavuk içtim(?). sürekli yapmayı düşüneceğim bir şey değil bunu içmek belki ama yemektense bu iğrenç karışımı içmeyi tercih ederim.

Güzel fikir değişiklik yapmak lazım zaman zaman,
Şöle de yapılabilir ,
Tavuk göğüsü haşlandıktan sonra el ile küçük küçük parçalara ayırıp,
Yanına bir miktar tavuk çorbası ilave edilir ,2 yemek kasıgı,
kekik ,karabiber .vs koyulur,
Bu şekilde daha rahat yenilebiliyor.

Fikir beni pek açmadı ama tabi ki denemek ve önyargılı olmamak lazım.
Ancak Schwarzxxl'in de belirttiği gibi sindirim ağızda başlar. Hatta yiyeceklerin ağız salgısıyla iyi bir şekilde çiğnenmesi sağlıklı sindirimin en önemli koşuludur. Kana çabuk karışan sıvı maddeler değil ama bu tip katı gıdaların (blender'dan geçirilse dahi) ağızda çiğnenmesi sanki daha iyi sonuç verecektir diye düşünüyorum.

Ağızda tüm besinler fiziksel olarak sindirilir ve pişmiş nişasta pityalin enzimiyle kimyasal olarak sindirilir. Bu olay arkadaşlarımızın dediği gibi diğer sindirim organlarını da uyararak sindirim ortamı hazırlar. Bu nedenle, bence sadece tavuk ve yoğurt gibi pişmiş nişasta içermeyen besinler açısından kimyasal sindirimde bir sorun teşkil etmeyecektir ayrıca fiziksel olarak zaten unufak olmuş parçalarda ağızdaki fiziki parçalanımdan yoksun kalmayacaktır. Sıvıyı tüketmeden önce bir şeyler atıştırılırsa sindirim sistemi harekete geçicektir ve böylece uyarılmış olacaktır, bu şekilde bir kullanım bana mantıklı geldi en yakın zamanda deneyeceğim.

sadece antreman sonrası yaparsan problem olmaz herhalde. ama her öğüne böyle alışma. haşlama tavuktan, ton balığından ben de tiksiniyorum zaman zaman. ton balığını yoğurda karıştırıp yiyorum ben de. iyi gidiyor.

Yoğurtla ton balık kafama yattı en kısa sürede deneyeceğim

Arkadaşlar bende bir yöntem uyguluyorum

• 6 adet haşlanmış yumurta beyazı
  • 1 çorba kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı nesqucik
  • 1,5 bardak süt
bunları blenderda çekiyorum ve içiyorum çokta işime yarıyor ara öğünlerde yumurt kokusu duymaktan kurtuldum artık.
Deneyen oldumu acaba hiç ?thums:

Jarhead, MSN'de bu tarifi söylüyordun, yanında salata ile götürdüğüm için beni pek açmıyor ama denemeye değer... : ) Bu arada Schwarzxxl, ton balığı için alternatif bir öneri olarak yoğurt ile tüketilmisinden bahsetmişsin de gerçekliğini ne kadar bilmesem de balığın yanında süt ya da yoğurt tüketmenin zehirlenmeye sebep olabileceğini birçok kere duymuştum. : /

Back
Yukarı