İyi yapmışsın coyote bende antreman sonrası bile basit şeker kullanmam. Zaten daha öncede belirtmiştim. Vücudun gereksinimi yok. Lyle Mc Donald'ın bununla ilgili güzel bir tablosunu vermiştim daha önce. Karbonhidratlar sadece bizim enerji kaynağımız fakat bunu sonradan biz bu hale getirmişiz. Tam 47 senedir sadece protein,yağ beslenen biri var. Hatta ve hatta sebze bile yemiyor. Onlarında vücut için uygun bir besin kaynağı olmadığını düşünüyormuş. Şu an 75 yaşında ve hala taş gibi biri.
http://forum.lowcarber.org/showthread.php?t=287013&page=1&pp=15&highlight=bear+carniverous
Burda 47 yıl boyunca yaşadığı zorlukları vücudunda ne gibi değişiklikler olduğu ve psikolojisini anlatıyor. Fırsat bulursanız böyle yaşamanın nasıl bişey olduğunu değişik bir şekilde anlatmış. İnternetteki nicki the bear ( ayı )
Vücuttaki yağları ve proteinleri sınırlamak yanlış zaten. Bu bilinen en büyük gerçektir.
nutrition and physical degeneration bu kitap ingilizce achilles ve beslenmenin incili sayılıyor.
ben tam okuyamıyorum ancak senın ingilizce durumun daha iyi.
Bu gun doğal yaşamından kopmamış medeniyetler var hala dünyada.
Bunları aşağılamak için kabile diyolar ama bunlar bir medeniyet.
Çünkü asıl suçlu olan biziz onlar değil, modern yaşamın saçmalıkları ile uğraşıyoruz eğer biz modernleşmeseydık bir çok hastalık ortaya çıkmayacaktı.
İnsanoğlu kendi eliyle herşeyi mahvetti kısacası.
Her neyse konumuza dönelim,
savunulan konulardan bir tanesi massai kabilesinin yaşam tarzı
Sığır kanı içiyorlar ve 4kg et yiyolar günde. ve aynı bölgede deve çobanları çiğ süt içiyorlar günde 4-5 litre başkada bir besin kaynakları yok.
ancak bu adamlarda hiç bir hastalık yok. Tek bir hastalığa bile rastlanmıyor.
Batıda nasıl oluyorda yağlar kullanılmazken insanlar koroner kalp hastalığına yakalanıyor. Üstelik günde 500-600 gr hayvansal yağ alan massailer ve deve sütü içen deve çobanları nasıl bu kadar sağlıklı.
Modern tıp biraz saçma sapan hareket ediyor ve birazda ilaç tekellerinin kurbanı durumundalar.
Bu işte çok para dönüyor saygı değer dostum.
Yapılan bütün araştırmalarda Hücre içi kolesterol oranı Steroid( Vücudumuzda üretilen hormonlar) yapımı için çok gerekli.
Siz yağları sınırladığınızda ve kıstıgınızda özellikle hayvansal yağlardan kaçtıgınızda tereyağı yemediğinizde erkeksi özelliklerinizi kaybedersiniz.
Onun yerine gidip rafine gıdalarla beslendiğinizde batı toplumunda suçlu nasıl yağlar oluyor onu anlamıyorum.
işin garip ve saçma tarafı doktorların ve bilim adamlarının bunu bildiği halde nasıl oluyorda insanlara doğruyu anlatmadıkları?
Senın verdiğim ayı örneğindeki adam daha çok yaşar dostum çünkü doğru besleniyor.
Ancak ne olursa olsun sebzeler bile beslenmemizde olmalı.
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 16:02 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 15:37 ----------
birde sunu eklemek istiyorum yağ örneğini verirken hayvansal kaynaklı yağların iyi oldugunu söyledim.
Aynı oranda Hidrojene edilmiş nebati yağlar ve bitkisel yağlar rafine edilmiş yağlar çok daha tehlikelidir.
Zeytin yağı ve Fındık yağı Tereyağı kızartmalarda kullanılabilir. Beslenmemizde zeytin yağı ve fındık yağına tereyağına önem verelim.
Kabuklu Yemişleri hiç bir işlemden geçmeden yerseniz. İşte o zaman vücut damar sağlığınız çok iyi durumda olduguna emin olabilirsiniz.
Rafine edilmiş ayçiçek yağı kanola yağı mısırözü gibi yağlar tehlikelidir. Kanserojen risk içerirler çünkü.
Birde sarmısak tüketin dicem, kokuyor diceksınız. Sarmısak butun bedenın damar sağlığını iyileştirir. Sırf bu etkisi sebebiyle bile vücut geliştirmeci besinidir.