Hacim için illa zorlanmak mı gerekir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dehaş
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

dehaş

Üye
Merhaba arkadaşlar.Ben yeni dambıl setimle çalışıyorum.Bu sorum özellikle biceps içindir.Ben hacim için 3 setten her sette 6 tekrar uyguluyorum.Ancak son idmanımda rahat bir şekilde bitirdim zorlanmadan.Sizce ilk olarak seti 4 e mi çıkarmalıyım? yoksa hareketi 8 e mi çekmeliyim? sizin görüşleriniz nelerdir?
Yoksa bu şekilde gidersemde hacim almaya devam eder miyim?
Teşekkürler...

hacim için 3x8 veya 4x8 programı idealdir kimisine göre fakat bana göre piramittir ağırlık arttırarak 4 set şeklinde..bu arada son iki seti zorlanarak çıkarırsan güzel bi çalışma olmuş olur..kendini zorlamadan hacim almak zor...

Hacim almak için illaki ağır kilolar gerekmiyor. Belli sistemlerde kısmen daha az kilolarlada hacim kazanılıyor. Örneğin GVT ve HST gibi. Fakat ağır kilo olmasa bile bu sistemlerdede vücut farklı açıdan yine de oldukça zorlanıyor. Yani olağanüstü bir genetik yoksa hacim için vücudu biraz zorlamak gerekiyor.

herşeyin bir bedeli var! ağır kiloalr az tekrar tamam süper sonuç! peki omuz göğüs kol sakatlıkları olunca geri dönüşü olmayan yola girerseniz ne olacak! bunu ben demiyorum çok ünlü bir prof. söylemişti! öyle ağırlık zararlı gibi salakça bir şey demedi tabi ki! hemen atlmasın kimse de :):):) az ağırlık yap sakatlık sorunu olursa geri dönüşü yok dedi! ağır ağırlık yapıp sakatlanmayan ve hacim kazananlar yok mu! elbette var ama kim kumar oynamak ister ki vücuduyla! sakatlık olmama ihtimali bu şekilde hayvan gibi ağırlık basmakla %10 bile olsa gene de %10 risk var! futbolda %1 ihtimal bile oluyorken :) sakatlık olma ihtimali çok daha fazla! :)

ben 5 set çalisiyorum piramit olarak

10-8-6-8-10 tekrar olarak. tekrar sayisi azaldikça kiloyu da arttirmlaisin... ben hafta bir sefer biceps çalisiyorum, ama her egzersizde bu sekilde çalisiyorum ve hacim kazanmak için en iyi yol oldugunu söylemisti antrenorum. :)

herkesin vücud yapısı farklı ben 6-8 tekrarla hacim alırken sen 10-12 tekrar veya daha değişik aralıklarla da alabilirsin vücudu tanımak burda kilit nokta bence

Back
Yukarı