Hacim Kaybetme, Gelişimin Durması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bodybuilding de 3. ayımı doldurdum sayılır ilk 2 aylık gelişimim çok iyi olmasada yetiniyordum fakat son 3 haftadır biceps, triceps kaslarımda gelişme olmadığı kanısına vardım bunada şöyle karar verdim antrenmanın ertesi günü ağrı olmuyor bu bölgemde yardım ve önerilerinizi bekliyorum teşekkürler...
Şunuda Ekleyeyim karın bölgesindeki yağlanmayı gidermek için az kalori uygulamaya çalışıyorum 3 gündür henüz
Bu arada forumda ilk konum doğru yerde olup olmadığını bilmiyorum yanlışsa kusuruma bakmayın

Antrenmanlarım;

Salı: Omuz, Triceps, Abs

Perşembe: Göğüs, Biceps

Cumartesi: Bacak, Sırt, Abs

Antrenmanlarım en az 2- 2.5 saat sürüyor günlük olarak nerde hata yapıyorum anlamıyorum

Boy: 179
Kilo: 75

Kas yapmak için harcadığından daha fazla kalori almalısın. Ayrıca ağrı olmuyor diyorsun, kişiden kişiye değişir mi bilmem ama ben ne zaman idmanı hakkını vererek yapsam yarın mutlaka ağrı yaşarım. Kendini zorla ve bir gözden geçir.

Yani antrenman günleri aldığım kaloriyi biraz dahamı fazla tutmalıyım ? Ayrıca antrenmanlarımda artık 1 tekrar yapamayacak hale gelene kadar devam ediyorum ama sonuç üzücü hacim kaybetmeye başladığımı düşünüyorum buda beni iyice strese soktu

Kendine göre kalori hesabı yap. Misal, günde 3500 kalori alman gerekiyor diyelim. Sen 4000 al hatta 4250ye kadar bile cıkabilirsin.bu kaloriyi her gün aynı ölçüde al.

Biraz daha hacim yapıp 1 veya 2 ay sonra definasyona girersin. Bak, hem kas yapmak isteyip hem de aynı anda göbek yakılmaz. Ayrıca bölgesel zayıflama diye birşey de yok. Ya hacim kaybetmeyi göze alarak definasyona girip o yağları eriteceksin, ya da bi kac ay daha yağlanmayı göze alıp hacim yapacaksın. Zaten yaza geliyoruz hacim yapmak yazın kışa göre daha zordur. Son bir kaç ayın bence hacime yönel zaten yazın definasyona gireceksin.

Biraz daha hacim yapıp 1 veya 2 ay sonra definasyona girersin. Bak, hem kas yapmak isteyip hem de aynı anda göbek yakılmaz. Ayrıca bölgesel zayıflama diye birşey de yok. Ya hacim kaybetmeyi göze alarak definasyona girip o yağları eriteceksin, ya da bi kac ay daha yağlanmayı göze alıp hacim yapacaksın. Zaten yaza geliyoruz hacim yapmak yazın kışa göre daha zordur. Son bir kaç ayın bence hacime yönel zaten yazın definasyona gireceksin.

Sorunda Bu ya İşte Kardeşim Yaz Kapıda Definasyon Kısa Vadede Sonuçlanacak Gibi Değil Ben Dengede Tutmak İstedim yani Mümkün Değilmi

Bence ikisinden birini seç denge olayı zor. Ancak benden daha bilgili birileri gelirse sana daha cok yardımcı olur benim bilgim bu kadar :)

2-3 haftadir koldan gelisim almadigimi dusunuyorum demissinde okadar zamanda 3-4 cm atcagini dusunmuyosun heralde (: 1-2 yilda gorursun gelisme olmusmu olmamismi diye

2-3 haftadir koldan gelisim almadigimi dusunuyorum demissinde okadar zamanda 3-4 cm atcagini dusunmuyosun heralde :) 1-2 yilda gorursun gelisme olmusmu olmamismi diye

insan bilir yani bi kasın geliştiğini benim gelişmeden kastım ise antrenman sonrası günde ağrı olmuyor bu kol için geçerli sadece yeterli çalıştığımı düşünüyorum yani

Değerli üyemiz;
Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

Konu kilitleme sebepleri;
- Daha önce benzer bir konu açılmıştır.
Lütfen arama yapmadan konu açmayınız.
Link : https://www.bodyforumtr.com/threads...-nerede-yanlış-yapıyorum.125187/#post-1073933

Arama Kelimeleri :

Yukarıdaki arama kelimelerini arama bölümündeki "sadece başlıklarda ara" sekmesini tıklayarak aratınız. Çıkan arama sonuçlarından sorunuza en uygun bulduğunuz başlığı inceleyiniz.Aradığınız cevabı bulamadığınızı düşünüyorsanız dahi sorunuzu o başlıkta sorunuz.Çok özel bir durum olmadıkça yeni başlık açmayınız.Aksi takdirde başlık kirliliğine neden olursunuz.

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız!
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı