Hafif Bir Definisyon Proğramı

Beyler bayanlar (merdivenden kayanlar :D) okul bitiyor.2 aylığına tatile gidiyoruz kasları parçalamak için hafif bir definisyon proğramı yaptım.yanlışlarımı öğrenmek isterim.işte proğramım

Sabah: Aç karnına 1 bardak limonlu su

10 Dakika Sonra:1 adet yumurta+2 kibrit kutusu kadar peynir+yarım domates+salatalık+3 dilim tam buğday ekmeği+1 bardak şekersiz çay

Ara Öğün:12-15 adet kiraz+1 kase yulaf ezmesi

Öğlen:1 kase çorba+bulgur pilavı+1 kase yoğurt

Ara Öğün:1 tane dondurma (malüm yaz ayındayız bu sıcakta 1 tane olsun) +maden suyu

Akşam:100 gr tavuk eti+1 kase çorba+bulgur pilavı+1 kase yoğurt

Beyler bayanlar (merdivenden kayanlar :D) okul bitiyor.2 aylığına tatile gidiyoruz kasları parçalamak için hafif bir definisyon proğramı yaptım.yanlışlarımı öğrenmek isterim.işte proğramım

Sabah: Aç karnına 1 bardak limonlu su

10 Dakika Sonra:1 adet yumurta+2 kibrit kutusu kadar peynir+yarım domates+salatalık+3 dilim tam buğday ekmeği+1 bardak şekersiz çay

Ara Öğün:12-15 adet kiraz+1 kase yulaf ezmesi

Öğlen:1 kase çorba+bulgur pilavı+1 kase yoğurt

Ara Öğün:1 tane dondurma (malüm yaz ayındayız bu sıcakta 1 tane olsun) +maden suyu

Akşam:100 gr tavuk eti+1 kase çorba+bulgur pilavı+1 kase yoğurt
Çok az protein var öğlene de tavuk,kırmızı et veya balık ekle

protein alımını arttırmalısın yağ yakmaya calısırken kaslardan verirsin

Protein gerçekten az sabah yumurta sayısını artır bence öğlenede arkadaşın dediği gibi tavuk göğsü vs koy.

'' definisyon proğramı''

bi yanlış mı var

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 11:36 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 11:33 ----------

oncelikle okadar karbonhidrat olmamali bence git l carnitin al karbonhidrat azalt kardionu yap paramparca olursun

yaşım daha 14 bu yaşta l carnitin almak istemiyorum belki 16-17 yaşımda olabilir

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 11:38 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 11:36 ----------

Ayrıca diyette dondurmanın işi ne :)

yaz ayındayız bu sıcaklarda 1 tanecik dondurma yemekten pek bişey olmaz bence :)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 11:56 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 11:38 ----------

aslında protein az değil bence

1 kase yulaf:10 gr protein

100 gr tavuk eti:18.6 gr protein

1 yumurta:7 gr protein

50 gr beyaz peynir:8 gr protein

100 gr yoğurt:3.4 gr protein

genellikle mercimek çorbası yerim

100 gr mercimek:24.7 gr protein

yulafa koyacağım süt :4 gr protein

saydıklarım hariç aldığım meyve sebze vb. için de 10 gr protein ekliyorum

hepsinin toplamını hesaplıyorum ve

:85,7 gr protein

kilo başına 1,5 gr protein alımı için

59 kilo*1,5

:88,5

3,7 gr protein eksik :D

peki sabah için 50 gr kaşar peyniri ekliyorum

50 gr kaşar peyniri:13,5 gr protein

ve yeniden hesaplıyorum

85,7+13,5

:99,2 gr protein ediyoruz 99,2 gr proteinle de yağdan çok kas kaybedeceğimi sanmıyorum :)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 13:30 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 11:56 ----------

Evet arkadaşlar yorumları alayım

Ben hacimlenme döneminde bu kadar karbo tüketmiyorum bence karboyu azaltman lazım eğer kasları parçalamak istiyorsan.

antreman öncesi karbonhıdratını al , antreman sonrası alma
proteın alımını arttır dondurmayı ordan kaldır onun yerıne tavuk gogusu , ton balıgı koy
gece yatarken lor peynır tuket
bol su içmeyi aksatma

:) biraz uçmuşun hesap yaparken o yiyeceklerden o kadar protein alamazsın

örnek yumurtada 7 gram protein olmaz en büyük maksimum 6 gram oluyor bizde normal büyüklükten hesaplarsak 5 gram
100 gram mercimek için 3 4 tabak çorba içmen lazım çünkü 100 gram çorbaya çok az dağılıyor ne kadar taneli olursa olsun

Son düzenleme:
:) biraz uçmuşun hesap yaparken o yiyeceklerden o kadar protein alamazsın

örnek yumurtada 7 gram protein olmaz en büyük maksimum 6 gram oluyor bizde normal büyüklükten hesaplarsak 5 gram
100 gram mercimek için 3 4 tabak çorba içmen lazım çünkü 100 gram çorbaya çok az dağılıyor ne kadar taneli olursa olsun

muscle and fitness dergisinde 1 tam yumurtada 7 gr protein yazıyordu.şimdi netten baktım 6 buçuk gr protein pek fark yok arada.mercimek için ise madem öyle 50 gr alsam 99-12:87gr protein.14 yaşında biri için 87 gr protein iyi bence çünkü profosyonel vücut geliştiriciler kilo başına 2 gr protein alıyor.

Ben hacimlenme döneminde bu kadar karbo tüketmiyorum bence karboyu azaltman lazım eğer kasları parçalamak istiyorsan.

Karbonhidratı fazla almakla kas parçalamanın ne alakası var ? Fazla karbonhidrat yağ yapar aksine az karbonhidrat alırsan kastan kaybedebilirsin.Kastan kaybetmemek için protein daha önemli yanlış bilgilenme Furko2424.

böyle bi beslenme olamaz tam bir facia...

yumurtada 5 g falan ne dalga mı gecior bu cocuk 8.4 g tek yumurtada en azından ben L yumurta aldıgım icin belkide..

öglen protein almıyorsunki

sabah cok az

dondurma katiyen yasak DİYET cunku

bide sana yasak diyene niye deme yasak işte :)))))))))

akşam bulgur pilavı olmasın yine salata ve tavuk olsun

öglen ve ögle ile aksam arasındaki ara ögünde karboya aban

Antrenmandan sonra kh alma diyenlerede kulak asma, antrenman sonrası karbonhidrat alımı çok önemlidir.
Öyle sıcağı soğuğuda bahane etme, diyetse sıcaklayacaksın arkadaş, olmaz dondurma :)

böyle bi beslenme olamaz tam bir facia...

yumurtada 5 g falan ne dalga mı gecior bu cocuk 8.4 g tek yumurtada en azından ben L yumurta aldıgım icin belkide..

öglen protein almıyorsunki

sabah cok az

dondurma katiyen yasak DİYET cunku

bide sana yasak diyene niye deme yasak işte :)))))))))

akşam bulgur pilavı olmasın yine salata ve tavuk olsun

öglen ve ögle ile aksam arasındaki ara ögünde karboya aban

laf atmadan önce forumun kendi makalelerini oku

https://www.bodyforumtr.com/makaleler/beslenme/yumurtanin-onemi.html

büyük yumurtada 6 gram yani senin yumurtalarda arkaşınkinde 5 gram anca vardır

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:53 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 23:02 ----------

ayrıca yasağa niye dememe mantığını anlamadım :) işte bizim toplumun genel sorunu birisi bişey der herkeste düşünmeden nedenini sormadan kabul eder :)

aslında dondurma sanıldığının aksine çok fazla Gİ si yüksek bi besin değil ama katkı maddeleriyle insülini birden fırlatır yağlanma yapar hergün yeme kilo vericeksen gün içinde insülin seviyen düşük olmalı 2 3 günde bir ye ama hergün yeme

Back
Yukarı