PreludeSS dedi:
Her gün ayrı bir bölgeyi çalıştırmak üzere haftada 6 gün gidilmeside yanlışmıdır?Mesela 1.gün göğüs 2.gün ön kol ve arka kol 3.gün omuz 4.gün bacak ve kanat 5. gün göğüs ve ön kol 6.gün omuz ve arka kol olmak üzere haftada 6 gün gidilirse bu şekilde de kas grupları 48 saat dinlenmiş oluyor,sizce bu şekilde program uygulanmasıda yanlışmı olur? :?:
48 saat kesin bir rakam değil mesela atıyorum biraz daha ileri seviye bir vücutçu toplamda 15 setlik hem sert hemde uzun bir göğüs antrenmanı yapıyor, hemde 100 lerle 120 lerle çalışıyor, bu adamın göğüsü 3 gün ağrıyacaktır , buna 48 saat dinlenme vermek yetmez en az 72 saat dinlenmesi lazım. Öbür yandan henüz en fazla 6 ay olmuş, yavaşta gelişen bir arkadaşa aynı sistemi uygulamak olmaz sebebi sadece bu sporcunun potansiyel kabiliyeti veya kuvveti değil, sinir sistemi adaptasyonu gibi etkenlerde var, zira bu sporcu çok ağır çalışamayacağı gibi çok uzun da çalışamaz, yani kaslarını en az 72 saat dinlendirecek kadar yoğun etkiye maruz bırakamaz, o yüzden her bölgeyi haftada 2 kere çalıştıracak şekilde çalışması gerekmektedir,
Bende bir ara uzun süre senin bahsettiğine benzer bir program uyguluyordum;
göğüs, biceps, omuz, sırt, triceps, bacak, dinlenme şeklinde haftanın 7 gününü ayarlıyordum bağzıları buna karşı çünkü kaslar bölgesel olarak dinleniyor gibi görünsede bütün sistemin genel dinlenmesi gibi olmuyor, bence şahsen çokta bir mahsuru yok, bu sporda bağzı konularda kesin doğrularda yoktur en profesyönel iki uzman bile fikir ayrılıklarına düşebiliyor yinede en mantıklısı bizden daha tecrübeli olanların tavsiyelerini dikkate almak.
Saygılar.