Ayaz
Özel Üye
ayaz,benim merak ettiğim, sporu 6 yıldan beri yaptığını söylüyorsun, motivasyonunu nasıl koruduğunu açıklayabilir misin?özellikle beslenme düzeninde bozulmalar oldu mu,olduysa bu vücuduna nasıl yansıdı?
Acikcasi kac yildir bu sporla ugrastigimi ifade etmekte zorlaniyorum. cünkü ilk 2,5 - 3 yil bosuna kürek cekmis gibi geliyor artik. 6 senin son 3 senesini beslenmeme ve diger püf noktalara dikkat ederek gecirdim. Ve emin ol, ilk 2,5 yilda yapamadigimi dikkat etmeye basladiktan 8 ay sonra yaptim. tabi ki aralarda 3-5 ay sopru biraktigim, beslenmeye dikkat edemedigim zamanlar oldu. Ama her defasinda yeniden basladigimda dha iyi birsekilde geri döndüm. Hayatta eskisi gibi olamam dedigim zamanlarda bile disiplini ele alinca daha iyi oldugum oldu.
Zaman gectikce kaslar artik vücudun bir parcasi oluyor. Kaslar ne kadar vücutta kaliyorsa o kadar kalici oluyor. yani dikkat edemedigin zamanlarda 3 ay önce olusan kaslar 2 yil önce olusan kaslardan cok daha cabuk gidiyor. bu kendi edindigim tecrübem.
kendimi saldigim zamanlarda genelde ilk motivasyon kaynagim bodybuilding-videolari ve burada ki topigim oluyor. video izliyorum. kendi topigimde ki resimlere ve yorumlara bakiyorum, birden gaza geliyorum.
saygilar