Hangi Antrenman Şekli ?

Hangi Antrenman Şekli

• Full Body ( Arnold Haftada 3 gün)

Votes: 8 66,7%
  • Split ( haftada 4 gün )

Votes: 4 33,3%

• Total voters
    12
  • Poll closed .
Full Body ve Split arasında kaldım daha doğrusu full body e geçmeyi planlıyorum son antrenmanımı full body yaptım gerçekten iyi hissettim.
Split Programım
Haftada 4 gün
Göğüs Ön Kol
Bacak
Omuz Bilek Karın
Sırt Arka Kol

Full Body programı ise Arnoldun 5x 8,8,6,6,6 lık programı ilk defa Cumartesi girdim sizce hangi program idealdir ? Eksikleri ve Artıları Tartışabilir miyiz ? ( 4 aydır spor yapıyorum )

Her kası haftada 1 gün çalıştıracaksan hiç yapma bölgesel , fullbody devam et en az 2 kere çalıştırman gerek bi kası

2 sini de yaptım 2 sinden de verim aldım.sana tarafsızca yazıcam sen ver kararı.
split eğlencelidir ve kaslar iyi pump olur.ve ağırlıkları rahat arttırırsın.ant bitince yorulursun ama full b deki kadar yorulmazsın
full b de ise kasların daha sık çalışır.zor ağırlık arttırırsın,yani ben full b ant bitince ayakta duramıyordum o derece.birisi eğer full b yapıpda yorulmadığını söylüyorsa laçka çalışıyordur.
bana bi abi var salonda hoca o program verir ve ben ondan çok verim aldım o hoca spliti savunuyor.yani kası kanlandırmayı.diyor full b de yapsan kaslarını ant sonrası pumpla diye ben şuan yapıyorum ve çok verim aldım hocam sayesinde.ama bilimsel bakarsak olaya full b ön plana çıkıyor.sana tavsiyem her programı yap.vücudunu şaşırt

Fullbody yapıyorum nasılsa diyip her bölgeye 3 4 hareket eklerseniz 2 saat antreman süresi olursa yorulursunuz tabi ki ağırlık artmada olmaz. Bunda temel mantık aslında küçük kas gruplarına en fazla 1 egzersiz büyük kas gruplarına en fazla 2 egzersiz ve süperset vs olursa 1 saatte biter ve bence aşırı bir yorulma olmaz. Ayrıca 5x5 de bir fullbody programdır en üst düzeyde ağırlık arttırma verimi oluyor ve ağırlık arttırmak kas gelişimi için bir numaralı ihtiyaçlardandır, haftada tek gün bir bölgeyi çalıştırmak zorunda kalsam hiç spora gitmeye gerek duymazdım şahsen, çok üst düzey bu işin ehli olmuş her türlü takviye kullanan insanlar o şekilde de gelişebilir tabiki

Böyle bir seçim için öncelikle amacını belirtmen lazım. Plaj vücudu, güç, iri vücut vs. Tek amacı fit vücut olanlar için fullbody yapmak daha mantıklı bence. Hatta izole sevenler kızacak ama ilk sene 5 temel hareket (squat, deadlift, bent over row, bench press, omuz press) dışında bir şeye de pek gerek yok. Gerekli altyapı (direnç, güç ve vücudunu tanıma) oluştuktan sonra programa zamanla izole hareket ekler eksik kaldığını düşündüğün bölgeleri aradan çıkarırsın.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Split ve Fullbody denemiş olanlardan dinleyin derim.
Bana gelirse Split olanı hiç sevmedim. 1 haftada 1 kası çalışıp Pump etkisi Antrenmandan 2 saat kadar süresi var sonra eriyor (Steroidli ve İlerli seviye kişilere öneriyorum)
Temel Hareketlerden oluşan Fullbody Haftada kası 3 kez çalıştırmış oluyorsun bu da Kas Kütlesi artışı ve Yağ yakımı demek iki dezavantajı var(1-iyi uyku çekmeden yorgunluk üst üste biniyor bu da overtraning iyi uyku almadan olmaz 2-Antrenman süresi) (Herkese öneriyorum)
Geçen ay gezi amaçlı Fransaya gittim. Çoğu kişiler Basit görünen Temel Hareketleri yapıyor. Maalesef Türkiye deki bu konuda zayıf kalmış gibi hissettim Antrenörler ve Fitness Trainerler hepsi Split yazıp duruyor

Fullbody yapıyorum nasılsa diyip her bölgeye 3 4 hareket eklerseniz 2 saat antreman süresi olursa yorulursunuz tabi ki ağırlık artmada olmaz. Bunda temel mantık aslında küçük kas gruplarına en fazla 1 egzersiz büyük kas gruplarına en fazla 2 egzersiz ve süperset vs olursa 1 saatte biter ve bence aşırı bir yorulma olmaz. Ayrıca 5x5 de bir fullbody programdır en üst düzeyde ağırlık arttırma verimi oluyor ve ağırlık arttırmak kas gelişimi için bir numaralı ihtiyaçlardandır, haftada tek gün bir bölgeyi çalıştırmak zorunda kalsam hiç spora gitmeye gerek duymazdım şahsen, çok üst düzey bu işin ehli olmuş her türlü takviye kullanan insanlar o şekilde de gelişebilir tabiki
ben her bölgeye 1 hareket koyarak çalıştım.toplam 45 dk fln sürüyordu.ama yoruyordu.tabi sen set arasında dinlenmen fln uzundur.benim ki 1dk altında dinlenmem vardı.ama dediğim gibi ben de dahil tanıdığım ve de bilinçli full b yapan herkes full b çok yorucu diyor.ayrıca demişsin split yapan kişi üstün genetikli olmalı vs diye sana katılamayacağım arkadaşım var split yapıyor herif parasızlıktan toz bile alamıyor anca yemek o kadar ilaç kullanmıyor.herifin kollar 45 cm üstü boyuda 185 cm fln herif ayı gibi.tabi herkes o arkadaş gibi olacak diye bir kaidede yok.

Screenshot_20180326-193318.png

Full Body olarak bunu yapıyorum 70 dakika sürüyor antrenman

Back
Yukarı