Hangi Balığı Tercih Ediyorsunuz ve Nasıl Pişiriyorsunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan diez
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

diez

ADMIN
Yönetici
Admin
balık alırken hep tereddüt ederim..genelde fırında yediğim için hangi balık fırında nasıl oluyor merak ediyorum..

bugün mercan, sargoz ve hamsi aldım dolaba atmak için..ilk ikisini ilk defa tadacağım..

sizler genelde hangi balıkları tercih edersiniz..ya da tavsiye edersiniz..

ayrıca sizde hangi balık nasıl pişmeli..lütfen sadece tecrübelerimizi paylaşalım..google kaynaklı olmasın.. ;)

Son düzenleme:
Valla anne tarafı Karadeniz Bölgesi'nden olduğu için haftada 3-4 akşam rahat balık yeriz. Tercihleri palamut, çinekop, tekir, mezgit, lüfer, sarıkanat ve hamsi

Annem genelde fırında yapıyor bu saydıklarımın hepsi fırında çok lezzetli balıklar, eğer sebzeli istersen buğlamaları da ( lüfer hariç ) çok güzel oluyor. İstersen kendisine sorup daha detaylı cevaplar alabilirim :D

Valla anne tarafı Karadeniz Bölgesi'nden olduğu için haftada 3-4 akşam rahat balık yeriz. Tercihleri palamut, çinekop, tekir, mezgit, lüfer, sarıkanat ve hamsi

Annem genelde fırında yapıyor bu saydıklarımın hepsi fırında çok lezzetli balıklar, eğer sebzeli istersen buğlamaları da ( lüfer hariç ) çok güzel oluyor. İstersen kendisine sorup daha detaylı cevaplar alabilirim :D

afiyet olsun..yok sormana gerek yok.. :)

büyük balıkta buğulamayı hiç denemedim..merak etmiyor değilim..

genelde beyaz etli olan yerli somun yerdim..hatta çok beyaz bir eti vardır ve lezzetlidir fırında..ama hep aynı balık gına geliyor..

Ben genelde hamsi tava yerim. Rokayla hamsiyi karıştırırım mükemmel olur :) Gayet sade yani.

tonbalık alıcakların dikkatine sakın ama sakın ucuz diye tanınmayan kalitesiz şeylerden almayın bu hataya bir kere düştüm ve 2 taneyi aynı gün yedim 2 gün mideme ağrı girdi ve afedersini sürekli geğirdim ve ağzıma o balığın kokusu geldi.o yüzden kaliteden şaşmayın.

vallaha ayıptır söylemesi haftada en az 3 gün balık yerim tercihlerim ise lüfer ve çupra. nadirende hamsi ,lüfer ve çupra yı ızgarada pişirtirim.

Mevsim lüfer mevsimi lüfer çeşitlerinin hepsini tavsiye ederim. ızgarası çok güzel olur. hamsinin de yağlı mevsimi ızgrada çok güzel olur bilginize. genelde balıkları ızgara yiyorum fırında balığa bir türlü alışamadım. afiyet olsun.

Benim tercihim somon. Inanilmaz lezzetli bir balik, yag orani diger baliklara gore yuksek, ne kadar omega varsa hepsini aliyorum. Pisirmesi de yemesi de cok kolay. Ver 200 derecedeki firina cam bir kapta, 15 dakikada hazir. Haftada en az bir iki defa yiyorum.

Ikinci tercihim yagsiz ton baligi ama berbat bir tadi var. Bir seyle karistirmadan yenmiyor. Genelde ton baligini konserve kuru fasulye, aci biber, biraz zeytinyagi ile karistirip uzerine yagsiz kasar rendesi yapiyorum. Daha sonra mikrodalgada peynir eriyene kadar (1-2 dk) isitiyorum. Mayonez ve kucuk kucuk dogranmis tursu ile karistirinca da super oluyor, ama isin icine mayonezi katacak olduktan sonra herhalde belimdeki kemeri cikarip atsam miksere, o bile yenecek hale gelir. :)

fırında hamsi cok güzel oluyor kılçıkları ayıklayıp hamsileri üst üste kapatıyorum biraz patates sogan havuç domates koyuyosun yine yanına sonra fırına verdimmi yarım kilo hamsiyi yerim tek basıma mesala genelde ton konserve yiyorum cünkü vakit olmuyor bunun dısında ızgara alabalıkda cok güzel oluyor içini tuzlayıp ızgarada piştigi zaman.

firinda levrek yada cipura yerim genelde . temizledikten sonra icine koyacaginiz bir defne yapragi baligin kotu kokusunu aliyor tavsiye ederim. tepsiye patates patlican biber sogan sarimsak domates mutlaka koyariz. bikere hamsi yedim kizartma onuda begenmedim buyuk baligi yavas yavas ayiklaya ayiklaya yemekten zevk alirim.

Benim tercihim somon. Inanilmaz lezzetli bir balik, yag orani diger baliklara gore yuksek, ne kadar omega varsa hepsini aliyorum. Pisirmesi de yemesi de cok kolay. Ver 200 derecedeki firina cam bir kapta, 15 dakikada hazir. Haftada en az bir iki defa yiyorum.

Ikinci tercihim yagsiz ton baligi ama berbat bir tadi var. Bir seyle karistirmadan yenmiyor. Genelde ton baligini konserve kuru fasulye, aci biber, biraz zeytinyagi ile karistirip uzerine yagsiz kasar rendesi yapiyorum. Daha sonra mikrodalgada peynir eriyene kadar (1-2 dk) isitiyorum. Mayonez ve kucuk kucuk dogranmis tursu ile karistirinca da super oluyor, ama isin icine mayonezi katacak olduktan sonra herhalde belimdeki kemeri cikarip atsam miksere, o bile yenecek hale gelir. :)

aneximandros, bahsettiğin alaska somunu değil mi kırmızı etli olan..birde beyaz etli daha küçük boyutlu olan somonlar var..

Ben konserve ton balığı tercih ediyorum genelde. Balık ayıklamak bana göre değil gerçekten. Annemlere gidince palamut ya da hamsi yeme şamsım oluyor. :)

Bu yazılanları okudukdan sonra ben denizdenmi çıktım dedim kendi kendime :)
Biz haftanın en az 2 günü balık yeriz. Ve 4 kişilik bi aileyiz.Annemle ablam pek yemez.3-4 tane fln. Babamla ben 3 kg. balığı yeriz :)

Palamut gibi balık yoktur. bunun dışında mezgit , hamsi ve istavrit :)

SOMON yıyorum. pazarda tanesı 6 tl - 8 tl. Çok ta besleyici. Az Yağlı teflon tavada kızartıyorum. 1 tanesi yetiyor ,doyurucu ve çok besleyici.

Kesinlikle çipura diyorum, fırında üzerine halkalar şeklinde patates ve bol soğan doğrayıp üzerine [6 tane için] 1 tatlı kaşığı zeytin yağı,1 limon suyu ve birazda pulbiber,tuz ekleyip pişiriyorum gerçekten çok lezzetli oluyor...

Bu yazılanları okudukdan sonra ben denizdenmi çıktım dedim kendi kendime :)
Biz haftanın en az 2 günü balık yeriz. Ve 4 kişilik bi aileyiz.Annemle ablam pek yemez.3-4 tane fln. Babamla ben 3 kg. balığı yeriz :)

Palamut gibi balık yoktur. bunun dışında mezgit , hamsi ve istavrit :)
palamut güzelde bana biraz sert gelir eti yani daha sert etler yedim yemesinede balıkda aradığım özellik lokum gibi eti olmalı o yüzden pek sevmem.

Back
Yukarı