Hangi dövüş sporuna başlamalıyım?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Falke
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Falke

Üye
Merhaba arkadaşlar,

18 ocak 2017, yani dün kavga ettim. Kavgaya ilk ben başladım, karşımdaki çoçuk biraz cüsseliydi 2 yumruktan sonra bana sarıldı ve boynumu sıkmaya başladı. Kilitten bir şekilde kurtuldum ve yere yatırıp 7*8 yumrukla bayılacağı hale getirdim sonra da gelip ayırdılar ama keşke bütün problem bu olsa. Eve gittiğimde boynumun sıkılan yerlerin derinin altında kan kasıldığı için morluk olur ya hani işte onun kırmızı şekliydi. 2-3 güne geçer belki bilmiyorum ama artık dövüş ile bazı taktikleri öğrenmeliyim aslında pek kavga eden değildim ama şimdi düşünüyorum ki o an sinirimden belki de çoçuğu öldürecekdim kendimi hiç bir zaman öyle hayal etmemiştim.

Şimdi tücrübeli arkadaşlar bana fikir verirse harika olur. en kısa sürede öğrenilen dövüş sporu hangisidir? Karşındakini ne olursa olsun etkisiz hale getirmek için? açıkcası şubat'ta başlarsam mayıs gibi 1-3 etkili haraket öğrenebilir miyim yani o kavga kıvamına gelirmiyim?

Boks, Kick_Boks veya MMA'ya başlayacam. MMA'yı çok araştırdım kavga için birebir ama bilemiyorum da sizin fikirlerinizi alayım dedim. Boksör arkadaşım da var bir keresinde ondan kısa boylu biri top gibi fırlatmıştı. arkadaşım bir şey yapamadı yani bilmiyorum işte kick boks da fena değil ama mesela kavgada birisi size sarılırsa, kilitlerse ne yapacan onu da düşünmedim değil. Fikirlerinizi alayım.

mma tabiki sokak dövüşü demek tam manası ile boxörü rahatlıkla alır çünkü boxör yumruk sallar mma ci ayağına sarılıp yere aldımı boxör tamamen psikolojikman biter mma derim iyi bir yerde olsun ama bodurm katta ki saçma hocalardan değil yanında vücüt geliştirici kuvvetlendirici egzersizler ve
youtubede sağlam dövüş ile adboxing kanallarının videolarını yala yut sopalı bıcaklı saldırılara karşı bile başarılı hale gelirsin

boy ve kilonuda yazarsan bişeyler daha söyliye bilirim

MMA dövüşü öğreneceksen bu video hep aklında olsun.
Dünyaca ünlü 2 MMA dövüşçüsü, kızların sevgililerinden fena dayak yiyorlar.
Kafasına sopa yiyen aylarca komada kaldı.Diğeri kaçtı, ama yüzünde ciddi yaralar oluştu. Bu ikisi üst düzey MMA dövüşçüsü ama işte:)
Yani sokağa dikkat et.

Bak ben çok uzun zamandır k.boks yapıyorum. Tr'de de derecelerim var. VG'de yapıyorum bu arada ama fazla hacimli değilim.
Ben sokakta hiç kavga etmedim. Bir kaç defa başıma geldi ve alttan alarak bu durumdan çıktım.
diyeceğim şuki sokakta asla ve asla kavga etme, gerekirse kaç, biçak olabilr, başına sopa gelebilir, sakat bile kalabilirsin
dövüş sporlarını sadece spor amaçlı olarak gör.

çok teşekkürler. boks'a gitmeyi düşünüyorum. Turnuvalar için değil de kendimi korumak için. Kavgada özgüven için. 6 ayda veya 1 yılda tam olarak kavrar mıyım

Back
Yukarı