benim sorunum sabah 9 aksam 9 gun boyu okullarda surunuyorum.su anda spor yapamiyorum.ocak ayinin sonunda okul tempom bitiyor baslayacagim spora ozellikle yuzecegim.ilac kullanimi ise cocuklugumundan beri bana yapistiga inandigim yaglar bunlarin sadece ilaclarla gececegini dusunuyorum.beslenme programim berbat ilaclara siginmamanin nedenlerinden biri de bu.ne yemem gerektigini ne diyeti yapmam gerektigini bilmiyorum.soyle bir kanim var yaglar erimeden spor yaparsam kasa donuseceginden ve iyice sisecegimden korkuyorum.
Yağlarınızı sadece ilaçlarla eritebileceğin düşüncen yanlış, öncelikle bunun böyle olmadığı konusunda bizlere inan.
Yağ yakımının tek bir kuralı vardır:
"Aldığın kaloriden fazlasını harcamak"
Spor yapman denklemin harcadığın kalori kısmını artırır, dikkatli beslenme ise aldığın kalori kısmını azaltır.
Sonuç olarak aldığın kalori yaktığının altında kalırsa yağ yakarsın.
Sadece yağ yakacağın bölgenin nereden başlayacağı sorusu insandan insana değişir, çünkü buradan sonra büyük oranda genetik özellikler devreye girer.
Hiçbir ilaç kullanımı mekanizmanın bu kısmı ile oynayamaz, oynadığını iddia edenler ya genetik yapını bozuyordur (ki böyle bir şey olamaz) ya da yalandır.
İlaç kullanımı mekanizmanın harcanan kalori kısmını etkileyebilir. Şöyle ki metabolizma hızlandırıcı bir ilaç kullanırsın ve bu sayede artacak metabolizma hızınla normalde yaktığından daha fazla kalori yakarsın.
Ancak bunun götürüleri getirilerinden daha fazladır. (Yan etkiler)
Aynı zamanda ilaç kullanımı mekanizmanın alınan kalori kısmını da etkileyebilir. Yani aldığın besin özleri vücut tarafından kullanılmadan atılır, ve kalori alımın da buna bağlı olarak düşer.
Ancak bu tarz ilaçların da son derece ciddi yan etkileri olabilir.
Bu nedenlerden ötürü haftada 3-4 gün bir saat kardiyo yaparak hem kalori harcarsın hem de uzun vadede metabolizmanı sporla hızlandırırsın ve bu sayede uyurken bile normal bir insandan daha fazla kalori yakarsın.
Bunu disiplinli bir beslenmeyle de birleştirirsen ilaç veya benzeri steroid kullanımlarından hiçbir zaman elde edemeyeceğin sağlığa ve uzun vadeli fit bir vücuda ulaşırsın.
Sana önerim o nedenle sadece beslenme ve spor ikilisini kullanarak yağ yakmaya çalışmandır.
Bunlar dışında carnitine ve CLA gibi yağ yakım metabolizmasını doğal yollardan etkileyen ve ilaç kategorisine girmeyen doğal besin destekleri de vardır.
Bunları da yapacağın sporu ve beslenmeyi desteklemesi amacıyla kullanabilirsin.
Ancak bu besin desteklerinden de hiçbir zaman mucize beklememen gerekir.
İsmi üstünde, bunlar sadece senin çabalarını belli oranda destekleyeceklerdir.
Forumda supplementler forumunda bu konular hakkında daha fazla bilgi de bulabilirsin.