aneximandros
Özel Üye
Evet, Overlord bilgilerin dogru. Biliyorsun yag parcalandigi zaman kandaki keton ve yag asidi miktari artiyor. Kanda yeterince glikoz olmayinca vucut bir sure sonra da senin dedigin gibi bu ketonlari enerji olarak yakmaya basliyor. Bu duruma ketosis deniyor. Ketoz durumunun baslamasi hatirladigim kadari ile karbonhidrati kestikten bir kac gun sonra basliyor. Bu duruma gecip gecmedigini de evde de yapabilecegin basit bir idrar testi ile olcebiliyorsun. Bu test ozellikle diabet hastalari icin onemli. Ama bizim gibi yag yakimi pesinde kosan ya ketojenik diyet deneyen insanlar da bu ketostix denen cubuklardan faydalaniyor. Ketostix diye sattiklari sey renk degisimine bagli cok basit bir PH testi aslinda.
Keton seviyesini belli bir seviyenin altinda tuttugumdan emin olmak istiyorum. Bunu da bu dedigim basit testi yaparak ara sira kontrol ediyorum. Vucudum hem ketonlari yakmayi daha etkili ogrenmeli hem de yikima gecmemeli. Obur turlu olcu kaybi kacinilmaz. Bu konuya baska bir baslikta devam edelim. Konudan iyice uzaklastik. Firastim olursa ketojenik diyet hakkinda yaptigim arastirmayi tamamlayip yazimi paylasacagim, o zaman daha detayli konusuruz bunlari.
Keton seviyesini belli bir seviyenin altinda tuttugumdan emin olmak istiyorum. Bunu da bu dedigim basit testi yaparak ara sira kontrol ediyorum. Vucudum hem ketonlari yakmayi daha etkili ogrenmeli hem de yikima gecmemeli. Obur turlu olcu kaybi kacinilmaz. Bu konuya baska bir baslikta devam edelim. Konudan iyice uzaklastik. Firastim olursa ketojenik diyet hakkinda yaptigim arastirmayi tamamlayip yazimi paylasacagim, o zaman daha detayli konusuruz bunlari.