serhat keçeci
Üye
Serhat bey cevabınız icin tesekkurler.
Yalnız benim bahsettiğim ürün %100 whey adlı ürün degill, "whey pro" ürünü idi.
Alta linkini koyuyorum, ürün tamamen hidrolize olarak gösterilmis.
http://******/hardline/products_details.asp?id=3&pid=10
"ultra filitre ve %100 hidrolizad" ifadesi ürün içeriğinde whey + %100 hidrolizad whey olduğunu gösteriyor.
ben teşekkür ederim.
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 09:52 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 09:43 ----------
böyle birşey dememdeki kasıt genelde amino asitlerde "%22 ‘lik bir amino asit nitrojeni / toplam nitrojen oranına sahiptir." gibi bir yazı vardır.proteinde daha görmedim ben.bu yüzden demiştim.kendimi tam ifade edemedim sanırım.ve yanılmıyorsam buna dikkat eden ilk kişi sensin umur35.eminim kimsede bu proteinin %100 hydrolize whey içerdiğini veya içeriğinde böyle birşey yazdığını görmemiştir.bende merak ettim açıkçası..
hidrolizad whey ve amino asit aynı madde. hidrolizatın protein tozu olarak kullanılmama nedeni çok acı olması.
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 10:09 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 09:52 ----------
Bu aralar pıyasadakı cogu urunle ılgılı arastırmalar yapıyorum kendımce; ıcerık hakkında bılgıler, kullanıcı yorumları, bu ısı bılen hocalarımızın yorumları, urunlerın pıyasadakı ve cesıtlı magazalardakı fıyatları, gram basına proteın malıyetı, markalara duyulan guven vs seklınde...
Bu yuzden dıkkatımı cektı bu durum ve halıhazırda en yetkılı agızdan bılgı almak en dogrusu olacaktır dıye dusundum. Fakat ben "whey pro" ürünü derken serhat bey "%100 whey proteın" ürününü anladı. Dolayısıyla henuz net bılgıye ulasamadım.
çünkü whey pro uzunca bir süredir üretilmiyor. onun yerine %100 whey çıkıyor. bu yüzden whey prodan söz ettiğinizi düşünmedim.
ayrıca genel olarak konuya ilgi duyuyor iseniz merak ettiğiniz herşeyi cevaplıyabiliriz. internet ortamı ve özelliklede forumlardan elde edceğiniz bilgiler genelde pazarlama amaçlıdır. Bu yüzden bu ortamlarda konuya hakim kişilere veya sağlıklı bilgiye ulaşma olasılığınız çok düşüktür.
benim 16 yıllık mesleğim olduğundan ve yanımda bu konuda Türkiye de ki en donanımlı gıda mühendisini ve bir kimyageri çalıştırdığımdan konuyla alakalı gerçek bilgiye ulaşmak çok kolay.
bu sektörün ülkemizde 15 yılı aşan geçmişi olmasına rağmen maalesef yanlış bilinenlerin, doğru bilinenlere oranla ezici bir çoğunluğu var.
iyi günler.