Hardline thermo l karnitin

Arkadaşlar bugün fitnessta üçüncü ayıma girdim ve yağ oranım %25
Sizce karnitin kullanmalımıyım ve bunu alırken protein tozu da almak gerekir mi açık söylemek gerekirse ilk defa böyle vücuduma ek bir takviye yapıcam o nedenle korkuyorum daha basit bir karnitin kullansam daha mı yerinde olur
Yada bir doktora filan gidip mı alsam sonuçta bana ters etkide yapabilir

Arkadaşlar bugün fitnessta üçüncü ayıma girdim ve yağ oranım %25
Sizce karnitin kullanmalımıyım ve bunu alırken protein tozu da almak gerekir mi açık söylemek gerekirse ilk defa böyle vücuduma ek bir takviye yapıcam o nedenle korkuyorum daha basit bir karnitin kullansam daha mı yerinde olur
Yada bir doktora filan gidip mı alsam sonuçta bana ters etkide yapabilir
Merhaba,
Karnitin kullanımı tamamen tercihe bağlıdır, beslenmenizi tamamen kusursuz uygulamıyorsanız çok işlevsel bir tercih olmayabilir. Yan etkisi yoktur, doktora danışmanızı gerektirecek maddeleri çoğu karnitin içermez. Belki içerisinde kafein olanlar için danışabilirsiniz.
Protein ihtiyacınızı bilmeniz, protein tozuna ihtiyacınız olup olmadığı konusunda önemli. Günlük almanız gereken miktar (yaklaşık vücut ağırlığınız olan rakamın 1,5-2 katı) eğer besinlerle karşılayamadığınız bir miktar ise protein tozu kullanabilirsiniz.
Doktora görünmenize gerek olan bir durum yok gibi görünüyor ancak doktora görünmeniz her zaman daha sağlıklı sonuçlar getirecektir.

Back
Yukarı