meraklı kardeşim.
hareketlerden çalma bizdeki anlam olarak "çiting" diye bir deyim kullanırız. salondaki hocanın yaptığıda doğrudur senin karşı cıktığın tezde doğrudur.şöyleki çitin her zaman veya bütün hareket boyunca kullanılmaz eğer partnerin yoksa son tekrarlarda citing yapa bilirsin veya ağırlığı azalta bilirsin "özelikle göğüs hareketinde sehpadan başını,omuzlarını belini ve kalçanı hareket sonuna kadar kaldırarak yapman tamemen hatalıdır adale çalışmamızda amac neydi çalıştırdığımız adaleye konsantre olmak (odaklanmak) değilmidir eğer göğüs kasalarına odaklanıp çalışıyorsak barı veya dambılı göğüs kaslarımızdan güç alarak yapmalıyız eğer sırtımızı kaldırarak yere temas eden ayaklardan güç alırsak hareketin adaleye olan tesiri % 15-ila 20 indiririz"
hocanın durumu ise bu spora başladığında hareketi teknik olarak böyle görmüş ve düzeltmek biraz zordur.aynısı benim devam etiğim salonlarda da var bu citing "çalma konusu joe weider antrenman bilgisinde de yerini almış durumda dır ve bu konuda ben kol kasları ile ilgili kitabımda gerekli acıklamaları yaptım.
Saygılarımla
Zülküf TURAN