harnup pekmezi

selamlar arkadaslar...harnup pekmezinin diğer pekmezden çok daha sağlıklı olduğunu biliyorum herkese öneririm...

bende yiyorum ama yediğim ne kadar saf bilmiyorum. 400 gr 3 milyona alıyorum ben. Bu pekmezin diğer pekmezlerden daha fazla kan yapıcı olduğunu biliyorum.

Harnupu hiç denememiştim açıkcası yeni duydum,yararlıysa almakta fayda var,en yakın zamanda denicem bakalım.

daha yeni aldım 1 kaşık atıorum kapagı kapatırken bir kasık daha diye diye 5 kaşık aldığımı bilirim :D

ne pekmezi? nerden bulabılırız tahıl ıle dut pekmezı karıstırıp yıyorum kahvaltılarda ama markette satılan pekmezlere şüpheyle yanasıyorum

pazarcı arakdaslarımız var onlara rıca edıyoruz köyden getırıyorlar

marketlerde satılan pekmez, bal gibi ürünlerde glikoz (basit şeker) kullanımı çok yaygın. güvendiğiniz kaliteli ürünler dışında ucuza kaçarak alış veriş yapmayın. ucuz ürünlerde yarar görücem derken sadece yağ kütlenizi arttırmış olursunuz.

Değerli arkadaşlar

Harnup diğer adıyla keçiboynuzu bilinen en eski bitkilerden biridir.Keçi boynuzunun en önemli özelliği nefes darlığına karşı oldukça etkili olmasıdır.Keçi boynuzu aynı zamanda akciğer kanserini önleyen mükemmel bir meyvedir.

Keçiboynuzu (harnup) pekmezinin faydaları

1kg. pekmezde; 8069mg.Potasyum – 698mg.Kalsiyum - 565mg.Fosfor – 147mg.Sodyum – 383mg.Magnezyum - 35,4mg.Demir - 2,4mg.Bakır - 3,2mg.Çinko 3,9mg.Mangan bulunur.

Kalsiyum bakımından çok zengin (sütün 3 katı.)
İçindeki E vitamini sayesinde; öksürük, grip, kemik erimesi ve kansızlık durumlarında vücuda yardımcı.
Balgam söktürmeye, göğsü yumuşatmaya, bronşları açmada etkili. Sigara tiryakileri için faydalıdır ve nefes darlığına karşı vücuda yardımcı olur (Alerjik nefes darlığı çekenlere ısrarla keçiboynuzu pekmezi tavsiye edilir.)
Yüksek ham selüloz etkisi ile bağırsak rahatsızlıklarına ve gastrite karşı vücuda yardımcı oluyor.
Mide ve bağırsak gazlarını dışarı atarak mide şişkinliğini giderir.Bağırsak kurdu, tenya, solucan gibi bağırsak parazitlerini temizliyor. Mideye kuvvet veriyor.
Yüksek mineral ve vitamin içeriği ile de diş ve diş etleri üzerinde çok olumlu etkileri bulunuyor.
Yüksek doğal şekerler, zengin mineraller (özellikle çinko) ve vitaminler (A, B, B2, B3, D) içeriği dolayısıyla doğal güç ve besin kaynağı.
Yüksek sodyum ve potasyum içeriği sayesinde tansiyon, karaciğer ve akciğer rahatsızlıklarında vücuda yardımcı oluyor. Kanın zehirli maddelerini temizliyor.
Kalp rahatsızlıklarında doğal destekleyici bir ürün.
İnsanlığın korkulu rüyası akciğer kanserini %90 oranında önleme gücüne sahip.
İnsan vücuduna giren radyasyonu dışarı atıyor
Doğal bir dopingdir.
Keçiboynuzunun herhangi bir yan tesiri bulunmuyor.
Hem besleyici hem de besin değeri olan keçiboynuzudur.
Astım, alerjik astım, alerjik nefes darlığı, akciğer kanserini önleyici etkisi var.
Akciğer ödemini yok edici ve sperm sayısını artırıcı ve balgam söktürücü olarak olumlu özellikleri bulunuyor.
Doğal harnup pekmezinde bulunan o güzel damak tadı değişerek ağızda burukluk kıvamında koyuluk pelteleşme görülebilir. Pekmezde bulunan bu ani değişikliğin sebebi keçiboynuzu hammaddesi kırıldıktan sonra taze olarak bekletilmeden hemen üretim yapılmasıdır.Keçiboynuzu kırıldıktan sonra bir müddet bekletilip üretime geçilmesi en iyisidir. O zaman pelteleşme görülmez!
Aynı zamanda tamamen doğal olarak üretilmiş olan harnup pekmezi aşırı soğukların etkisi ile koyulaşabilmektedir. Koyulaşmış olan pekmez cam kavanozda oda sıcaklığında normal halini alır.
Daha çabuk sonuç alırım diye kesinlikle abartarak kullanmayınız. Uygulama sürelerine ve miktarlarına kesin olarak uyunuz. Doğa bir denge, nizam ve kural üzerine kuruludur ve de belirli kurallara göre çalışmaktadır. İnsan da, doğanın bir parçası olduğuna göre, insan vücudu da aynı şekilde belirli dengeler çerçevesinde çalışmaktadır. İşte, günümüzde bilim adamları ekolojik dengeden, biyolojik dengeden ve de daha bir çok dengelerden bahsetmekteler ve bu dengelerin bozulması durumunda dünyamızı nedenli büyük felaketlerin beklediğini vurgulamaktadırlar.

Örneğin; Demir, insan vücudu için hayati önem taşıyan bir maddedir. Demirin eksikliğide, fazlalığı da insan vücudu için zararlıdır. Bazı insanlar vitaminlerin çok faydalı olduklarına inandıklarından dolayı vitamin haplarını fazla fazla kullanırlar. Çünkü, fazlasının insan vücuduna zarar vermediğini zannederler. Unutmayınızki, vitaminlerin eksikliği sağlığımız açısından hayati önem taşırlarken, fazlası da vücudumuza zarar verirler. Aynı şekilde size önerilen bitkileri de belirtildikleri şekilde kullanmak gerekir. Fazla kullanarak daha çabuk sağlığıma kavuşurum diye düşünmek yanlıştır.

Kaynaklar:
Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu/ Bitkisel Sağlık Rehberi
Dr.Mehmet Göbelez/ Gıdalarımız ve Sağlığımız

Teşekkürler.

ben eskıden sabahlar bide gun ıcınde anı öksürükler gelırdı bana dakıkalarca öksuruyordum

köyden pekmez geldı annemde tahın almıştı haftalarca kahvaltıda tukettım ve şuan öksuruk hıc ama hıç kalmadı tam 2 sene öksurdum yaz kış hemde suan kış ayında olmama ragmen oksuruk hıc yok

ben pekmeze baglıyorum bunu önceden yemezdım yedıkten bırkac hafta sonra kesıldı

hem tat hemde sağlık acısından faydalılar ama gerçekse tabı oda anca kendımız yapabılırız veya köyden getırdebılırız tanıdıklardan

bir bitkiyi mucize gibi gostermek bence cok sacma diger bitkilerde olmayan ne var pekmez de ki ?

Ayriyeten icinde sekerde cok fazla kahvaltida icindeki fruktoz yuzunden karaciger bunla ugrasip yorulacaktir

Bence hic saglikli mucizevi bir besin degil birsey daha var pekmez uzumun kaynatilmasi ile yapilmiyor mu

Kaynama suresince vitamin mineraller zarar gormuyor mu ?

bir bitkiyi mucize gibi gostermek bence cok sacma diger bitkilerde olmayan ne var pekmez de ki ?

Ayriyeten icinde sekerde cok fazla kahvaltida icindeki fruktoz yuzunden karaciger bunla ugrasip yorulacaktir

Bence hic saglikli mucizevi bir besin degil birsey daha var pekmez uzumun kaynatilmasi ile yapilmiyor mu

Kaynama suresince vitamin mineraller zarar gormuyor mu ?

sadece üzümden yapılmıyor;)

hem senı ne ılgılendırıyor dede babalarımız pekmez yemiş bzıde yıyoruz etkısını gordum sen yemıyorsun dıye mılletı kıskanma heldıc sana saçma gelenler bize mantıklı gelıyor

deneyimlerimizi yazıyoruz benım öksurum 2 senedır gecmıyordu ve bunu tuketırken gectı al nerinin dedıgı gıbı faydası cok

her beslenme konusuna gırıp polemık çıkarmaya çalışmaktan başka yaptığın birşey yok.

Son düzenleme:
tadi cok guzel tabiki pasta baklavaninda tadi cok guzel sekerin alkolun esrarinda oyle

Herkes istedigini yer neden kiskanayim alamayacak durumdamiyim seker turevleri en ucuz

Merak ettigim pekmezde olup diger besinlerde olnayan ozel ne var ?

tadi cok guzel tabiki pasta baklavaninda tadi cok guzel sekerin alkolun esrarinda oyle

Herkes istedigini yer neden kiskanayim alamayacak durumdamiyim seker turevleri en ucuz

Merak ettigim pekmezde olup diger besinlerde olnayan ozel ne var ?

pekmez vitamin ve mineral bakımından çok zengin ve ayrıca enerjide veriyor. yani kompleks bi besin ayrı ayrı birsürü şey tüketmenize gerek yok. obez değilseniz aşırı kullanım harici kilo yapıcağını sanmıyorum.

Üzümden degil keçi boynuzu diye hitap edilen besinden yapılıyor.Bende 3 gün kadar önce aldım.Tadı cok güzel :) sabah bi kaşık alıyım dedim 5 kaşık aldım.Antrenmandan sonra sütle karıştırıp içiyorum.Sabahlarıda 1-2 kaşık.Herkese öneririm

Back
Yukarı