Haslanmis Tavuk Ve Bulgur pilavi

arkadaslar malum spora basladik kas insaasi icin protein lazim bizde tavuk yumurta ve benz gidalara agirlik veriyoruz bende bir tarifi sizinle paylasiyorum;Butun tavugu alip hasliyoruz yaklasik maximum ateste minimum 1saat pismesinde fayda var ben 1.5 saat pisiryorum istege gore.buyuk bir tencerenin icine suyu doldurup direkman butun tavugu atabilirsiniz bu arada haslanan tavukta dikkat ederseniz tencerenin ustunde bir yag tabakasi olusuyor tavugu haslamak icindeki yagida cikartmak anlamina geliyor galiba neyse devam;tavuk haslandiktan sonra ustunde olusan yagi corba kasigi ile alip bir bir bardakta toplayin onunla bulgur pilavi yapicaz : ) tavugu cikartin sudan ve etini didikleyin derisini ve siyah bolgelerini atiyorum ben: ) Bulgura gelince;1 butun domates,sogan ve 2 tanede sivri biberi dograyin o tavuk yagini makarna tenceresine koyun yarim cay bardagida su koyun dogranan mazemeleri tencerede kavurun 5dk sonra bir su bardagindan biraz az olacak sekilde bulguru tencereye atin ustunede 1 bardak kaynar su ilave edin bu onemli.Sonra altini minimuma getirin ve suyunu tamamen cekene kadar ocakta dursun.dibine bakabilirsiniz suyunu cekmismi.suyunu cektikten sonra ustune kagit pecete ortun ocagin altini kapayin tencerenin kapaginida kapayin 10dk dinlensin.Boylece extradan hic yag kullanmadan tavugun yagiyla bulgurda yaptik bulgur biraz tok tutuyor o yuzden yanina tercih edilebilir normal pilavdan daha yarayisli ve dusuk kalorili ustelik.Bu arada her zaman tavuk ihtiyaci olanlar icin tavuk haslandiktan sonra 1 hafta rahat buzdolabinda durabiliyor.Neyse isinize yararsa ne mutlu afiyet olsun : )
 
arkadaslar malum spora basladik kas insaasi icin protein lazim bizde tavuk yumurta ve benz gidalara agirlik veriyoruz bende bir tarifi sizinle paylasiyorum;Butun tavugu alip hasliyoruz yaklasik maximum ateste minimum 1saat pismesinde fayda var ben 1.5 saat pisiryorum istege gore.buyuk bir tencerenin icine suyu doldurup direkman butun tavugu atabilirsiniz bu arada haslanan tavukta dikkat ederseniz tencerenin ustunde bir yag tabakasi olusuyor tavugu haslamak icindeki yagida cikartmak anlamina geliyor galiba neyse devam;tavuk haslandiktan sonra ustunde olusan yagi corba kasigi ile alip bir bir bardakta toplayin onunla bulgur pilavi yapicaz : ) tavugu cikartin sudan ve etini didikleyin derisini ve siyah bolgelerini atiyorum ben: ) Bulgura gelince;1 butun domates,sogan ve 2 tanede sivri biberi dograyin o tavuk yagini makarna tenceresine koyun yarim cay bardagida su koyun dogranan mazemeleri tencerede kavurun 5dk sonra bir su bardagindan biraz az olacak sekilde bulguru tencereye atin ustunede 1 bardak kaynar su ilave edin bu onemli.Sonra altini minimuma getirin ve suyunu tamamen cekene kadar ocakta dursun.dibine bakabilirsiniz suyunu cekmismi.suyunu cektikten sonra ustune kagit pecete ortun ocagin altini kapayin tencerenin kapaginida kapayin 10dk dinlensin.Boylece extradan hic yag kullanmadan tavugun yagiyla bulgurda yaptik bulgur biraz tok tutuyor o yuzden yanina tercih edilebilir normal pilavdan daha yarayisli ve dusuk kalorili ustelik.Bu arada her zaman tavuk ihtiyaci olanlar icin tavuk haslandiktan sonra 1 hafta rahat buzdolabinda durabiliyor.Neyse isinize yararsa ne mutlu afiyet olsun : )


Ben de bu öğlen aynısından yapmıştım, gerçekten çok lezzetli ;)
 
Tarif için çok teşekkürler.

Fakat küçük bir sorum var. Tavuktan çıkan yağ hayvansal ( doymuş ) yağ değil midir ? Ve doymuş yağlar yerine doymamış ( Sıvı yağ veya bitkisel ) yağlar tavsiye edilmiyor muydu ?

Bilen birileri cevaplarsa sevinirim
 
Tarif için çok teşekkürler.

Fakat küçük bir sorum var. Tavuktan çıkan yağ hayvansal ( doymuş ) yağ değil midir ? Ve doymuş yağlar yerine doymamış ( Sıvı yağ veya bitkisel ) yağlar tavsiye edilmiyor muydu ?

Bilen birileri cevaplarsa sevinirim

Tavuk yağının doymuş yağ oranı ve kolesterol oranı diğer hayvansal yağlara göre daha düşüktür ancak yine de tavsiye etmiyorum tavuk yağını. İlla ki yağ kullanmak istiyorsanız tavuktan çıkan yağ yerine zeytinyağı kullanılmasını öneririm. Hem bitkisel hem de çeşitli vitaminler açısından zengin.
 
Tavğun yağını kullanmak bana biraz garip geldi açıkçası. Amaç zaten yağ tüketimini minimuma indirmek. Ben genelde lapa olarak pişiriyorum. Az bi baharat koyunca tadı yerine geliyor. yağsız domatesli de yapabilirsiniz görüntü açısından. Tavuk göğsü alıyorum küp küp doğruyorum suda kızartıyorum suyunu çektikten sonra çin tavuğu şeklinde yapıyorum her öğlen bunu yerim.
 
Back
Yukarı