Hazır meyve sularındaki kalori olayı

bende okumuştum o meyvelerle ilgili diyeti karatay diyetini şaşırmıştım ama mantıklı. fruktozun bazı olumsuz etkileri olduğuda açık. örn şekerli içeceklerde hep tartışılır. meyveli sodalarda özellikle glikoz şurubu olanlar seçilmeli diye biliyorum. hatta glikoz şurubu fruktozdan pahalıdır. ve bi çok firma fruktozu kullanır.. alırken dikkat edin.

siz meyve vs tartışmısınız eminim başkalarınada yararı olmustur ama tam yanıtı alamamdım ben şimdi.

sorum şu;

meyve sularında yazan örn 100 ml de 48 kcal diyor bu 48 kalorimi olacak yoksa gerçekten kilokalorimi?

ve antrenmanda harcanan kalorileri anlatırken

örn 800 kalori harcadım yağdanda 300 kalori gitti gibi yorumlardaki kalori, kilokalorimidir yoksa bildiğimiz kalorimi ? Böyle olmaması lazım bana göre ama emin değilim.

yoksa bu gıdada yazan kalori ile bizim harcadığımız kalori büyük bi tezat olusturuyor. aynı zamanda fitness makinelerindede sadece kalori yazıyor dikkat ettim hiçbiri kilokalori olarak hesaplamıyor. umarım biri beni anlamıştır. net ve uzun bi açıklama yapar bu başlığı okuyanları tatmin edecek derecede.. teşekkürler
arkadaşım kalori hesabına girme kafan karışır ve hiçbir zaman makinelerde yazan kalori değerleri doğru değildir

herkesın belli bir metebolizma hızı vardır biri aynı yolda daha fazla enerji harcarken diğeri daha a harcar bunlar o kadar önem verme

sen haftada 3-4 gun duzenlı kardıo yap kılo vermek ıstıyorsan en az 30 dkolsun süresi

insan vücudu ilk 10-15 dk tan sonra yağ yakmaya başlar 10-15 dk ise karbonhidrat depolarını yakar daha sonra yağ yakmaya geçer

kardioda tempolu yüzü ve koşabılıyorsan koş ısınma soğumayı yapmadan kardıoya başlama.

kcal yazana bakın.
kcal olan kalori miktarı,diğeri kilojul başka bir enerji birimi.
CAL=KALORİ
J=JOULE
KJ=KİLOJOULE
KCAL=KİLOKALORİ
:D

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 15:19 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 15:17 ----------

Son düzenleme:
100ml de 48 kalori var demektir.

antremanda harcanan kalorinin ne kadar yagdan ne kadar glikojenden gittigini kimse bilemez bu yaptıgın antremanın siddetine glikojen depolarının durumuna göre degisir.

örnek verirsem

ketojenik diyet yapan birisi ketosis deyse yag yakım aralıgında kaldıgı sürece spora basladıgı andan itibaren yag yakar ve yagla tamamlar

normal diyet yapan birisi ilk once glikojen depolarından yakar.

yani yag yakma vucudumuzun insuline karsı olan direncine yaptıgı spora göre degisir.

antreman sonrası taze sıkılmış meyve suyunu önermiyorum.neden derseniz,içerisindeki asitten dolayı..sadece bir kere denedim bu anlatacağım şeyi dahada denemeyi düşünmüyorum zaten.antremandan çıkıp eve geldiğim ve kendime 2 limon 1 portakal 1 nar içeren bir karışım yaptım ve midemde mangal yapıldı resmen :) o gün ve ertesi gün şiddetli biçimde mide yanmalarımla uğraştım.maden suyu bağımlısı olmuştum artık :)

diez doğru bulmayabilir.

Bir başkası tam tersini düşünebilir.

Böyle konularda tartışmayla noktayı koyamazsınız.

Kişisel görüşümdür de geç :) Ya da polemikçi ol. :)

oradaki yazıda diez yazıyı doğru bulmuyor değil.diez sadece başka bir üyenin çevirisini oraya yazmış.ayrıca o bir makale ve birçok kaynağı var.bir makaleye başkaldırman için çok sağlam bilgi birikimine ihtiyacın vardır kiii bu ne sende nede heldic gibi birinde var..

ben referans olarak Ahmet Aydın beyi gösterdim. Sonucta kendisi profosor doktor ve beslenme metobolizma anabilim dalı baskanı

her 2 yazıda ise yarıyor olabilir Ahmet bey dogala daha yakın beslenmeyi savunuyor. Belkide kan sekerinin birden yükselip inmesi sonucu hipoglisemi tehlikesinden korkuyordur.

Hipoglisemi genelde insülin etkisinin en üst noktaya çıktığı saatlerde, yemeklerden önce ve ağır egzersiz sonrasında gelişir.

Kendisi doktor saglıklı olanı öneriyor olabilir. Tabi kesme seker daha hızlı doldurur depoları fakat ne kadar saglıklı

streoidlerde daha cabuk kaslandırır ne kadar saglıklı

arkadaşım kalori hesabına girme kafan karışır ve hiçbir zaman makinelerde yazan kalori değerleri doğru değildir

herkesın belli bir metebolizma hızı vardır biri aynı yolda daha fazla enerji harcarken diğeri daha a harcar bunlar o kadar önem verme

sen haftada 3-4 gun duzenlı kardıo yap kılo vermek ıstıyorsan en az 30 dkolsun süresi

insan vücudu ilk 10-15 dk tan sonra yağ yakmaya başlar 10-15 dk ise karbonhidrat depolarını yakar daha sonra yağ yakmaya geçer

kardioda tempolu yüzü ve koşabılıyorsan koş ısınma soğumayı yapmadan kardıoya başlama.

kcal yazana bakın.
kcal olan kalori miktarı,diğeri kilojul başka bir enerji birimi.
CAL=KALORİ
J=JOULE
KJ=KİLOJOULE
KCAL=KİLOKALORİ
:D

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 15:19 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 15:17 ----------

saolasın kardeşim açıklamalar için. basit bazı şeyleri unutmuşum gerçekten. tekrar hatırlattın rahatladım. ayrıntıya girmemek fazla en iyisi aslında dediğin gibi

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 16:14 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 16:12 ----------

100ml de 48 kalori var demektir.

antremanda harcanan kalorinin ne kadar yagdan ne kadar glikojenden gittigini kimse bilemez bu yaptıgın antremanın siddetine glikojen depolarının durumuna göre degisir.

örnek verirsem

ketojenik diyet yapan birisi ketosis deyse yag yakım aralıgında kaldıgı sürece spora basladıgı andan itibaren yag yakar ve yagla tamamlar

normal diyet yapan birisi ilk once glikojen depolarından yakar.

yani yag yakma vucudumuzun insuline karsı olan direncine yaptıgı spora göre degisir.

bencede mantıklısı bu kardeş. aydınlattığın için teşekkür ederim eline sağlık

"kefir + meyva suyunu " içip veya "sporcu içeceği " içip 10 dakika sonra ağır bir performans anternmanına girmek?!...(((

sanırım doktor bey hayatında "spor yapmamış ?!..." ))))

nedenleri:

-10 dakika süre kısa süredir !...yüksek "glikemik indesksli maddelerin" alınması halinde kan şeker seviyesinin homojen , düzenli hale gelmesi için yeterli bir süre değilidr...bu tip "yoğun şekerli "malzemeler kullanılacaksa ara 30 dakika olmalıdır...ancak, seviye topralanır...(malum , ensülin durumları ?!...)

-meyva suları , hele portakal , mandalina vb gibi asidik sular "ekşime ve gaz yapacağından " asla antrenörler tarafından tavsiye edilmez...hele "süt ürünleri " asla ve asla...malum aynı sebeplerden...

**** eğer sabah erken antrenman zorumluluğu varsa , sporcu içecekleri , ya da "limonata + bal " veya "sulandırılmış pekmez " karışımını bir 30 dakika önce yudum yudum kullanabilirsiniz ...daha sonra , eğer idman ağırsa bunu yeniden bir ilk 35 dakika sonra yeniden "yudum ,yudum"...

antrenmandan sonra ise , bir 20 dakika sonra "kompleks karbonhidrat "kaynağı veya "şeker pancarı özütü veya yine sporcu içeceği, limonata , pekmezli su vb " yeterli olur...

hemen acilen protein alınma mecburiyeti, olayı ise tamamen bir şehir efsanesidir ...zaten, 1/2 -1 saat sonra yiyeceğiniz yemeklerle bu olay karşılanır...zaten, mantıksızlık sanki alına proteinlerin "hemen 30-40 dakika içinde özümsenip ,sentezlenebileceği konusudur...oysa ki , proteinler "sindirimi pek kolay olmayan " bileşiklerdir...sindirim zamanı , mide asidi ve sindirim salgıları uzun süre tetikleme altında kalırlar...sindirimleri "karbonhidratlardan "çok daha uzun sürelidir......)

ercan gürgöze

unuttugunuz sey paleotik diyet yapıldıgıdır Sporcular icin tas devri diyeti

Ağır egzersizden-karşılaşmadan 2-3 saat önceki yemek

Yazarların önerilerine uyan sporcular ağır egzersizden-karşılaşmadan 2-3 saat önceki yemekte kan şekerini yavaş yükselten karbonhidratları proteinle birlikte alıyorlar (400-900 kalori). İşte kitaplarında verdikleri liste şöyle;

Az lifli meyve, örneğin elma püresi, ya da sıkma meyve suyu
Yumurta, protein tozu
Yumuşak ve liften fakir besinler (örneğin et sote).

Doktorun normal önermesi zaten bu sekilde Eger aksi bir durum varsa yemek yenemeyecek durumdaysa zorda kalınmıs yada istisnalar varsa.

-meyva suları , hele portakal , mandalina vb gibi asidik sular "ekşime ve gaz yapacağından " asla antrenörler tarafından tavsiye edilmez...hele "süt ürünleri " asla ve asla...malum aynı sebeplerden...

eksime ve gaz bende yapmıyor yapıyorsa unlu sekerli gıdalar mide asidinizi bozmus olabilir bagırsak florasınıda bozan unlu sekerli gıdalar onları keserseniz sorununuz cözülmüs olur

Süt ürünleri olarak kefir yazmıs. Laktok intoleransı olupta kefir icenler süt ictikleri zamanki hazımsızlık gaz v.s sorunlarını yasamıyolar

cünkü kefir yapılırken faydalı bakteriler süt sekeri laktozu yiyolar ve süt fermante oluyor.

daha fazla bilginiz varsa

Profosor Doktor Ahmet Aydın beyin sitesi

beslenmebulteni.com iletisim kısmı yada forum kısmından sorup bilgi alısverisi yapabilirsiniz bizleride bilgilendirmis olursunuz.

Back
Yukarı