• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

hekimoglu, Yaş:17 Kilo:80 3. ay

Merhaba arkadaşlarım, abilerim hocalarım. Aranıza katılalı 1 ay oldu, ben de resimlerimi ekleyerek sizlerin değerli yorumları doğrultusunda programımı devam ettirmeye karar verdim. Her türlü eleştiriye açığım, yeter ki yapıcı olsun :)

1. ayımda gayet cahil olarak dumbell çalışması yapıyordum. Hergün 5 set omuz-biceps-triceps

2. ay daha iyi bir programla devam ettim.

3. ay aşağıdaki programa geçtim. 2 haftadır karın ve göğüs çalışıyorum.

Şu anki programım:

1. Gün=> Göğüs+Biceps+Karın
2. Gün=> Omuz+Triceps+Karın
3. Gün=> OFF
4. Gün=> 1.gün programı
5. Gün=> 2.gün programı
6 ve7. günler=> Karın+Bacak

Beslenmem tamamen kilo vermeye yönelik, ekmek yok denecek kadar az, protein ve az bişey karbonhidrat ağırlıklı besleniyorum. 6 Mart gününden itibaren 12 kilo verdim. 80 kiloya düştüm. Aynı zamanda kas tonusumu korumak için bu ağırlık programını uyguladım. Yani amacım kas inşa etmek değil, kilo kaybederken kas yoğunluğumu korumaktır. Yorumlarımızı buna göre yapalım.
-----------------------------------------------------------

1.5 hafta önceki resimlerim.

Eklentiler

• Görüntü073k.jpg
    Görüntü073k.jpg
    62,8 KB · Görüntüleme: 953
  • Görüntü073.jpg
    Görüntü073.jpg
    59,4 KB · Görüntüleme: 772
  • Görüntü047.jpg
    Görüntü047.jpg
    72,3 KB · Görüntüleme: 762
  • Görüntü015.jpg
    Görüntü015.jpg
    67,6 KB · Görüntüleme: 739
  • Görüntü073a.jpg
    Görüntü073a.jpg
    68,7 KB · Görüntüleme: 671
  • Görüntü047aa.jpg
    Görüntü047aa.jpg
    53,6 KB · Görüntüleme: 836
Kısa süre içinde yan cephe fotoğrafları da eklenecektir.

Hocam hemen şimdi çekmem mümkün değil, akşama hazır edicem ama en geç saat 10 da yeni fotoları koyuyorum :)

Bence sen şuan için ağırlık yerine sadece cardio yap. Yağları yakmadan ağırlık çalışırsan zor geliştirirsin.

Haftanın 3 günü aralıklarla 45dk'lık koşular yapıp birazda düzgün beslenirsen istediğin kiloya inersin. Belki 3 ay sonra ağırlıklara başla derim ;)

EDIT: Yani ben %13 yağ oranından %9.80'lik bir yağ oranına indim ve %8'in altına inmeden ağırlığa dönmeyi düşünmüyorum. Sadece şınav ve mekik yapıyorum kendi ağırlığımla böylece kas kaybetmemek için ;)

Son düzenleme:
Bence sen şuan için ağırlık yerine sadece cardio yap. Yağları yakmadan ağırlık çalışırsan zor geliştirirsin.

Haftanın 3 günü aralıklarla 45dk'lık koşular yapıp birazda düzgün beslenirsen istediğin kiloya inersin. Belki 3 ay sonra ağırlıklara başla derim ;)

Tavsiyelerin için çok sağol mrgreen kardeşim :)

Şu an amacım yağları yakmak cardio egzersizlerimi yazmayı unutmuşum, elbette cardio da yapıyorum her antremandan sonra 45 dk. Amacım küte yapmak olmadığı için cardioda fazla yoruyorum kendimi. Ağırlık çalışmamın amacı kilo kaybederken vücudun kendini bırakmasını önlemek :)

Teşekkür ediyorum yorumun için, iyi forumlar.

Editini yeni gördüm, ne biliyim ağırlık çalışması yaparken kendimi mutlu hissediyorum bu yüzden de yapıyorum, omuzlarım baya gelişti ağırlık başlayalı :) Hem motive edici hem sağlık verici :)

Ağırlık ve kardiyo antremanlarına aralıksız devam et. Az ve sık ye aç kalmamaya özen göster. Protein ağırlıklı beslenmeye dikkat et'ki kas kayıplarının önüne geçebilesin. Öncelikle kendi vücudunun sınırlarını keşfet. Başkalarının sözleri çok önemli olmasın. Ulaşılabilir hedefler koy ve kendini sına. Kesinlikle kısa zamanda mucize bekleme. Bu spor insana öncelikle sabır, azim. hırs ve geliştikçe kendine güveni arttıran bir spordur. Tavsiyem her zaman mütavazi ol, prof dahi olsak sürekli öğrenecek birşeylerimiz olduğunu unutmayalım. Ne olduk değil ne olucaz demeliyiz. Hepimiz aynı amaç için buradayız. Sevgiler, saygılar, bahtın ve yolun açık olsun kardeşim.

Ağırlık ve kardiyo antremanlarına aralıksız devam et. Az ve sık ye aç kalmamaya özen göster. Protein ağırlıklı beslenmeye dikkat et'ki kas kayıplarının önüne geçebilesin. Öncelikle kendi vücudunun sınırlarını keşfet. Başkalarının sözleri çok önemli olmasın. Ulaşılabilir hedefler koy ve kendini sına. Kesinlikle kısa zamanda mucize bekleme. Bu spor insana öncelikle sabır, azim. hırs ve geliştikçe kendine güveni arttıran bir spordur. Tavsiyem her zaman mütavazi ol, prof dahi olsak sürekli öğrenecek birşeylerimiz olduğunu unutmayalım. Ne olduk değil ne olucaz demeliyiz. Hepimiz aynı amaç için buradayız. Sevgiler, saygılar, bahtın ve yolun açık olsun kardeşim.

Teşekkür ediyorum lionking35 kardeşim :)

Dediklerini harfiyen uyguluyorum 3 aydır :) Başkalarının sözleri değil, bodyforumtr üyelerinin sözleri önemli zaten benim için :)

Senin de yolun açık, olsun. Kolay gelsin kardeşim.

biceps ve triceps lerin yerini degistirmeni oneririm cnku cogu gogus hareketinde triceps ler calısmaktadır.

onrim ise hafif agırlık cok tekrardır 3 set yerine 4 5 set belkide kasların yanana kdr hareketine devam et ck guzel bi sekilde kilo verirsein

biceps ve triceps lerin yerini degistirmeni oneririm cnku cogu gogus hareketinde triceps ler calısmaktadır.

onrim ise hafif agırlık cok tekrardır 3 set yerine 4 5 set belkide kasların yanana kdr hareketine devam et ck guzel bi sekilde kilo verirsein

Yorumun için teşekkürler ErCıN :)

Ancak FleXoR hocamınız programında biceps göğüs ile çalışılmalıdır diyordu. Setlerim zaten 5x12 (omuz-göğüs) şeklinde :)

setlerinde sayılarında çok yüksek bi gözden geçir bence.

Günlük kaç set-tekrar önerirsiniz hocam ?

Düzenli idmanlara başlayalı 1 ay oldu şu an için vücut 5 seti kaldıracak kuvvette ama sizin düşünceniz daha önemli çünkü tecrübe kanıyı yener :)

Hekimoğlu, 5 setle hangi hareketleri yapıyorsun? Bana 3 set bile çok geliyor. Keşke ağırlığı maksimuma çıkarıp 2 sete indirsem mi diye düşünürken sen 5 setten bahsediyorsun. Setlerle pek oynama derim ben. Küçük kas grupları 3 set. Büyük kas gruplarına da 4 set yapmalısın.
Flexor hocamın yerine cevap verdim; o daha doğru olanı yazacaktır. Ama şahsi fikrim bu yönde..

Hekimoğlu, 5 setle hangi hareketleri yapıyorsun? Bana 3 set bile çok geliyor. Keşke ağırlığı maksimuma çıkarıp 2 sete indirsem mi diye düşünürken sen 5 setten bahsediyorsun. Setlerle pek oynama derim ben. Küçük kas grupları 3 set. Büyük kas gruplarına da 4 set yapmalısın.
Flexor hocamın yerine cevap verdim; o daha doğru olanı yazacaktır. Ama şahsi fikrim bu yönde..

Her kas grubuna 2 hareket uyguluyorum. Onlar da 5x12 şeklindeydi ama artık omuz göğüs 3x12 biceps triceps 4 set yapacağım. Teşekkürler salvadore :)

göğüs 4 set kol 3 set yap

Biceps için piramit uyguluyorum.

2.5 kg bar + 4 kg ağırlık = 6.5 kg 12 tekrar

2.5 kg bar + 6 kg ağırlık = 8.5 kg 10 tekrar

2.5 kg bar + 8 kg ağırlık = 10.5 kg 8 tekrar

2.5 kg bar + 10 kg ağırlık = 12.5 kg 6 tekrar

Toplam 4 set oluyor. Bu uygun mudur hocam ?

hekimoglu, öncelikle başlık için teşekkürler... başlangıç için bence iyi... merak ettiim şeyler var... kilo vermek için diyet yaptın anladığım kadarıyla, bu diyet ve çalışmalar nelerdir? bir de nerede çalışıyorsun yani salonda profesyonelce mi yoksa evdemi?

Back
Yukarı