Hem esneklik hem ağırlik antrenmani mumkun mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan HHO
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

HHO

Üye
Merhaba arkadaslar
Boyum 165 kilom 52 ancak yağ orani cok yuksek bir kadinim.

Yağ oranimi kardiyo ile azaltmak istemiyorum cunku bu sefer gogus bolgem cok kuculecek diye dusunuyorum. Bu yuzden agirlik antrenmani yapmayi daha mantikli buluyorum kendi capimda (yanlisim varsa lutfen duzeltin cunku bu konuda da yardima cok ihtiyacim var)

Her gun duzenli olarak streching yapmaya basladim cunku yillar once esnek olan vucudum tamamen kapanmaya basladi bu da beni cok uzuyor acikcasi.

Germe hareketleriyle esneyen kaslarim,eklemlerim vs ayni donemde agirlikta calisilinca ne olur bunu merak ediyorum. Kendi kafama gore is yapmak istemiyorum.

Kafama bu konunun takilmasinin sebebi is3 zamaninda tekvando yaparken hocalarimin hic biri kasli vucutlu degillerdi. Ama yaptiklari spordan dolayi esnek bir vucuda sahip olmak zorundalardi. Ben mi kacirdim bilmiyorum ama hic birini agirlik calisirken de gormedim. Acaba ikisi bir arada pek saglikli olmayacagi icin mi boyle bunu merak ediyorum. Simdiden herkese tesekkur ederim

Tekvandoda sanırım hız önemli, ağırlık çalışsaydılar adeleleri büyücekti büyük adele demek kaslara daha fazla oksijen gitmek demektir. Kaslı olabilirlerdi ama çok hızlı olamazlardı.

• Like
Reactions: HHO
mümkün rico verhoeven var 117 kiloluk devası bir kas kütlesine sahip gloryde dövüşüyor yani futbolun şampiyonlar ligi neyse kickboksta glory odur ve bu adam orda dünya şampiyonu çok fazla ağırlık idmanı yapıyor ve bacaklarını sıfır açabiliyor yani mümkün

• Like
Reactions: HHO
Back
Yukarı