Hemoroid Basur, Kabızlık

Kabızlık problemi yaşıyorum. Pirinç ve bulgurdan uzak durmak istiyorum. Nasıl bir beslenme programı uygulamalıyım? Lif yönünden zengin ve bol sebze meyve öneriyor doktorlar. Bu yönde beslenmeyi planlıyorum. Hemoroid ve basur fitness ilişkisi hakkında bilgi verecek var mı? Sporu bırakmalı mı veya nasıl beslenmeli

genelde yüksek proteinli diyetler kabızlık yapar. aynı zamanda sporcuların vazgeçilmezi olan yulaf kabızlığa sebebiyet verebiliyor. yeşil sebze tüketimini arttırıp probiyotikle beslenebilirsin (tarhana, turşu, yoğurt, aromasız sade kefir vs) bunları tüketme şansın yoksa enterogermina alabilirsin. gluten hassasiyeti de değişkenlik gösterebiliyor. kimini kabız kimini ishal yapabiliyor. dahiliye bölümünden test yaptırabilirsin kabızlık için. yine de takviye probiyotik dozunu kararını en iyi doktor verir.

genelde yüksek proteinli diyetler kabızlık yapar. aynı zamanda sporcuların vazgeçilmezi olan yulaf kabızlığa sebebiyet verebiliyor. yeşil sebze tüketimini arttırıp probiyotikle beslenebilirsin (tarhana, turşu, yoğurt, aromasız sade kefir vs) bunları tüketme şansın yoksa enterogermina alabilirsin. gluten hassasiyeti de değişkenlik gösterebiliyor. kimini kabız kimini ishal yapabiliyor. dahiliye bölümünden test yaptırabilirsin kabızlık için. yine de takviye probiyotik dozunu kararını en iyi doktor verir.
Çok teşekkürler. Yulafı lif oranından dolayı tüketiyorum sabah süt ile. 50 gram filan öyle çok da değil. Pirinç ve bulgur tüketmeyip sebze yemeklerine yönelmeyi düşünüyorum. Ev yoğurdu ve kefir tüketiyorum evet, kayısı bolca yemeye başladım

Bazı probiyotikler, kabızlık yaşamayan adamda bile kabızlık yapabiliyor. Mesela ben hiç kabızlık yaşamayan bir adamken, gidip sırf sağlığıma ekstra katkı olsun diye eczaneden probiyotik aldım, daha sonra iş basura kadar gitti. Doktora gittiğimde aldığım probiyotiği kesmemi söyledi, başka bir probiyotik ürün tavsiye etti, sorun çözüldü.

Probiyotik alırken doktora danışın yoksa iş şansınıza kalmış.

Back
Yukarı