ozzy
Üye
Definisyon konusu forumda bir çok başlıkta konuşulmuş ama antrenman, diet ve supplement lar ın bir arada olduğu kesin ve bütün bir programa rastlayamadım. Kürsüz doğal bir dietle beraber yapılacak antrenman sürecini burada yaratsak hazır yaz da yaklaşırken fena olmaz sanırım
Burada ustalara ve hocalara iş düşüyor kendi definisyon ve diet programlarını yazıp bizimkilere müdahalede bulunurlarsa çok yararlı olacağına inanıyorum bir çok insanın da bu eksiksiz listeye ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum.
mesela bodybuilding.com dan örnek bir definisyon diet listesi:
Meal 1(7 AM)
1cup of dry oats mixed with water
1 cup of egg beaters
(1 kase yulaf ezmesi, 1 kase mikserden geçmiş yumurta. burada muhtemelen bütün bu malzemeyi mikserde karıştırıp hazırlamaktan behsediliyor)
Meal 2 (9 AM)
Meal replacement like Prolab's Lean Mass Complex (which has a 40/40/20 nutrient ratio) mixed with water or a protein powder (with around 40 grams of protein) mixed with 40 grams of carbs from cream of rice, grits, or oatmeal.
(%40 karbonhidrat %40 protein %20 yağdan oluşan bir supplement veya pirinç lapası ya da yulafla beraber alınacak protein tozu)
1 Tablespoon of Flaxseed Oil (Spectrum brand is best)
(1 çorba kaşığı keten tohmu yağı)
Meal 3 (12 Noon)
1 cup of brown rice, or medium sized baked potato, or 1 cup of oatmeal
2 cups of green beans, broccoli or any other desired vegetable
6-8 ounces of chicken, turkey, or lean fish
(1 kase esmer pirinç veya orta boy bir patates veya 1 kase yulaf
2 kase yeşil fasulye, brokoli veya arzu edilen herhangi bir sebze
200-250 gr tavuk, hindi ya da yağsız balık)
Meal 4 (3 PM)
2. öğünle aynı
Meal 5 (6 PM)
3. öğünle aynı
Meal 6 (8 PM)
2. öğünle aynı
Antrenman konusuna gelince benim forumdan okuduklarımdan kafamda oluşan mantık şu:
örneğin göğüs günü için
1 temel hareket maksimum kilo az tekrar, diğerleri ortalama bir ağırlık her set 10 tekrar üzeri veya buna benzer şekilde.
Bench press maksimum kilo az tekrar
Cable cross over orta ağırlık
Dumbbell Incline bench orta ağırlık
Dumbbell fly orta ağırlık
Dips tükenene kadar
Özellikle definisyon dönemi antrenman mantığı konusunda hocalarım ve deneyimli arkadaşların söyleyeceği çok şey vardır. Umarım başlık amacına ulaşır ve benim gibi bir çok insana faya sağlar. Teşekkürler.

mesela bodybuilding.com dan örnek bir definisyon diet listesi:
Meal 1(7 AM)
1cup of dry oats mixed with water
1 cup of egg beaters
(1 kase yulaf ezmesi, 1 kase mikserden geçmiş yumurta. burada muhtemelen bütün bu malzemeyi mikserde karıştırıp hazırlamaktan behsediliyor)
Meal 2 (9 AM)
Meal replacement like Prolab's Lean Mass Complex (which has a 40/40/20 nutrient ratio) mixed with water or a protein powder (with around 40 grams of protein) mixed with 40 grams of carbs from cream of rice, grits, or oatmeal.
(%40 karbonhidrat %40 protein %20 yağdan oluşan bir supplement veya pirinç lapası ya da yulafla beraber alınacak protein tozu)
1 Tablespoon of Flaxseed Oil (Spectrum brand is best)
(1 çorba kaşığı keten tohmu yağı)
Meal 3 (12 Noon)
1 cup of brown rice, or medium sized baked potato, or 1 cup of oatmeal
2 cups of green beans, broccoli or any other desired vegetable
6-8 ounces of chicken, turkey, or lean fish
(1 kase esmer pirinç veya orta boy bir patates veya 1 kase yulaf
2 kase yeşil fasulye, brokoli veya arzu edilen herhangi bir sebze
200-250 gr tavuk, hindi ya da yağsız balık)
Meal 4 (3 PM)
2. öğünle aynı
Meal 5 (6 PM)
3. öğünle aynı
Meal 6 (8 PM)
2. öğünle aynı
Antrenman konusuna gelince benim forumdan okuduklarımdan kafamda oluşan mantık şu:
örneğin göğüs günü için
1 temel hareket maksimum kilo az tekrar, diğerleri ortalama bir ağırlık her set 10 tekrar üzeri veya buna benzer şekilde.
Bench press maksimum kilo az tekrar
Cable cross over orta ağırlık
Dumbbell Incline bench orta ağırlık
Dumbbell fly orta ağırlık
Dips tükenene kadar
Özellikle definisyon dönemi antrenman mantığı konusunda hocalarım ve deneyimli arkadaşların söyleyeceği çok şey vardır. Umarım başlık amacına ulaşır ve benim gibi bir çok insana faya sağlar. Teşekkürler.