Arkadaşlar ben çalışma programları ile ilgili bir konuya değinmek istiyorum. Vücudu 4 temel bölgeye ayırırsak Kol-omuz-kanat-göğüs (Bacak çalışmadığım için söylüyorum). Benim ve forumda gördüğüm bazı arkadaşların uyguladığı sistem bir antreman esnasında iki bölgeyi çalıştırmak. Antremanın diğer gününde ise kalan diğer bölgeleri çalıştırıyoruz. Mesela örnek olarak şu şekil;
Pazartesi: Kol - Omuz
Salı: Göğüs - Kanat
Çarşamba: Dinlenme
Perşembe: Kol - Omuz
Cuma: Göğüs - Kanat gibi
Dolayısıyla her bölgeyi haftada iki defa çalıştırıyoruz.
Şimdi bu çalışmaların arasına bide önkol ve bel bölgesini de ekledik diyelim. Sonuç olarak bir antreman süresi 1 saati hayli geçiyor. İster istemez dikkat dağılıyor ve performans azalıyor. Benim sormak istediğim bu çalışma şekli yerine her antremanda bir temel bölgemizi çalıştırsak , böylece hem daha iyi konsantre oluruz hem antreman süresini asgaride tutarız hem de temel bölgeyi çalıştıktan sonra bel, önkol, boyun vs. gibi diğer bölgeleri çalışmaya daha fazla vakit kalmış olur. Fakat bu şekilde her temel bölgeyi haftada bir defa çalıştıracağımızdan yetersiz bir çalışma olma olasılığı doğuyor.
Bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim acaba hangi türlü daha iyi verim alabiliriz. İyi çalışmalar.
Pazartesi: Kol - Omuz
Salı: Göğüs - Kanat
Çarşamba: Dinlenme
Perşembe: Kol - Omuz
Cuma: Göğüs - Kanat gibi
Dolayısıyla her bölgeyi haftada iki defa çalıştırıyoruz.
Şimdi bu çalışmaların arasına bide önkol ve bel bölgesini de ekledik diyelim. Sonuç olarak bir antreman süresi 1 saati hayli geçiyor. İster istemez dikkat dağılıyor ve performans azalıyor. Benim sormak istediğim bu çalışma şekli yerine her antremanda bir temel bölgemizi çalıştırsak , böylece hem daha iyi konsantre oluruz hem antreman süresini asgaride tutarız hem de temel bölgeyi çalıştıktan sonra bel, önkol, boyun vs. gibi diğer bölgeleri çalışmaya daha fazla vakit kalmış olur. Fakat bu şekilde her temel bölgeyi haftada bir defa çalıştıracağımızdan yetersiz bir çalışma olma olasılığı doğuyor.
Bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim acaba hangi türlü daha iyi verim alabiliriz. İyi çalışmalar.